Szia! Sajnos nem, mert a 2023-as auditált eredményt változatlan, csak a 2023/Q3-as változik. Ennek azt kell jelentenie, hogy a tavalyi Q4-es teljesítmény ennyivel szerényebb. Ha nem így lenne, akkor a teljes 2023-as eredmény is változott volna... Olyan ez, mint egy csendes profit warning..
Az a jó jelentés, ami megbízható Az a jó jelentés, ami operatív szinten hoz eredménybővülést, és nem a befektetési oldalon Az a jó jelentés, ami teljeskörű- például olvashatok a bérekről, kockázatokról Az a jó jelentés, amiben van írva valami a várható folyamatokról, Ahol egy mondattal 70%-kal növekszik a tavalyi operatív profit , úgy hogy újra közzé kell tenni, ahol a sok számtenger eltakarja a lényeget nem jó. Ne értsd félre nem a céggel van a baj, hanem azzal, hogy ilyen jelentéseket tesz közzé. Lehet, ha ma újracsinálnák, akkor a Q3 6mrd Forint lenne, vagy akár -3MRD . Ezért ennyi ennek a részvénynek az árfolyama- a lehető legalacsonyabb már csak az osztalék számít....
Sajnos megint nem jó a jelentés. Operatív szintem esett a profit (szerencsér a módosított adatokhoz képest), csak a gépjármű rész hasított. De lehet, hogy majd 1 év múlva ezeket az eredményeket is felülvizsgálják, és módosul akárcsak a 2023-as ( igaz az most jelentősen felfelé operaítv színten 70%-kal, ) Mondom én, hogy ez az IFRS 17 nem alkalmas arra, hogy megbízható és valós képet biztosítson a helyzetről, talán ezért nem is jönnek ki komoly elemzések a papírról. Érdekes, hogy a bérekről nem nagyon láttam említést tenni, pedig lehet egy saját részvényvásárlási ösztöntő program lehet mindenkinek jót tenne.
3 negyedév elég volt ahhoz, hogy a tavalyi évet túlszárnyalja Eps majdnem 33 forint és az utolsó negyedév a legerősebb...mi lesz itt, ha kivezetik az extra profit adót...
CIGPANNONIA kitartók