Vagyis akkor - optimális esetben - ez jutalékfizetés az Alkusz és az Opus között keletkezett megállapodás eredménye, és a CIG-nek semmi köze (elvileg) hozzá. nagyon remélem, hogy tényleg és szerződésileg is így van!
Az Opus Cig csomagját átvette az Alkusz, és itt van vmi kitétel, az évek során kifizetendő esetleges osztalékok kapcsán szerintem, ez az amiből részesülne megállapodás szerint az Opi! A Cig-nek megmaradt az Opus csomagja természetesen.
Nem, de gondolom 'picsa' pénzért vették meg/át és ez volt a további feltétel. valahogy alá kellett támasztani az opus részvényesek számára a cig részvények elherdálását.
Ezt a jutalékosdit akkor sem értettem, amikor először olvastam. Most nem az a helyzet, hogy az opus már eladta a CIG rv-eket, de a CIG-nek még meg vannak az opus részvényei? Ha az opusnak már nincs itt direkt érdekeltsége, akkor - ha jól emlékzsem - még 5 évig miért kap jutalékot? Vagy alaposan félreértettem valamit?
dehogynem, ettől igazán, le sem mertem írni, mert akkor tényleg 200 és gondolom ezt ők sem akarják. És (nem emlékszem pontosan, de nem keresgélem), hogy van valami 'osztalék jutaléka' vagy ilyesmi az alkusz-opus szerződésben, ezért gondolom még megmarad egy ideig. Persze nekünk is az opus.
Ja..., elsiklottam felette 'ML papírok sajátrészvényvásárlásként történő megszerzése valós forgatókönyv? ' Azt a nyereségből fizetik ki, vagy cserélnek az Opus részvényekre.
Csak annyit vesznek, amivel a vezetőséget tudják jutalmazni, amikor megkapják, akkor rádobják a piacra, mint minden részvényben is így van. Ha a vezetőségnek kellene a részvény tartásra, akkor vennének a piacról.
Izé..., tévedtem Nutex könyvszerinti érték (kb. 1/113=0,009) , Delta: könyvszerinti érték (kb. -0,1/101=-0,0001), ezek figyelembevételével a CIG 150-es értékét nézve a cig 100 000-150 000 Ft-ot ér. Persze csak akkor, ha a tőzsde a jövőt árazná.. :)
A meghívóban szereplő napirendi pontok közül a 12-es mit sejtet nektek? "Tájékoztatás saját részvények megszerzésére irányuló közgyűlési felhatalmazásról,
döntés saját részvény szerzésére irányuló felhatalmazásról"
ML papírok sajátrészvényvásárlásként történő megszerzése valós forgatókönyv?
Egyébként tényleg a jövőt árazza pl. a delta, ehep, nutex és társai, már évek óta. Ezekhez nézve (árbevétel, jövedelemtermelő képesség) a CIG min. 3000-et ér a jövőben :) Itt is lehetnek várakozások, csak nincsenek publikálva, ahol van, ott nem történik semmi, ebből gondolom, ahol nincs ott történni fog valami. :)
nem... :) Most a részvény, könyv szerinti értéke (nekem ez a fő szám, ha befektetésben gondolkodom és szinte dupláztam a részvényeim számát 150 alatt a CIG-ben és mint látszik nem mentem mellé) 150 körül van, tehát nekem x=150 :) Tehát, most x*2-nél vagyunk.
:), Nem azt kellene, hogy mennyi a javadalmazás, mert az érdekes módom mindig a kispolgár számára elfogadható, hanem, hogy mennyi részvényük van. :)) Az a beszédes..., hogy mennyire bíznak a cégben=részvény tulajdon. :) Szerintem.
CIGPANNONIA kitartók