Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Érdekes. Én kb egy darabot nem láttam. Igaz még a virágzás is most kezdődött, de ez a szeles, esős idő nem a legkedvesebb számukra. Kíváncsi leszek mi lesz a jövő héten, amikor meg ugye 10 fok alatti hőmérsékletet mondanak...
A szél persze zavarja a méheket,de mai is szépen dolgoznak.8-10 fok alatt viszont nem igen hagyják el a kaptárt.Érdemes poszméheknek segíteni a fészkelőhely kialakításában, mivel alacsony hőmérsékletnél is dolgoznak és közvetlenül a fészkelőhelyük körzetét részesítik előnyben. USA-ban a méhes megporzás is üzleti alapon megy.Kaliforniában a mandula megporzás díja 200 USD/méhcsalád/2 hét. https://myaglife.com/wcn/2021/12/14/almond-pollination-2022-economic-outlook-and-other-considerations/
Azt hiszem idén megint reszeltek a gyümölcsnek. Mondjuk a barack nem idegesít fel többet, mert azt kivágtam. Viszont a meggy most kezd virágozni. Azt a jövő heti hideg telibe fogja találni. Plusz grátiszba nem nagyon van porzás sem, mert ilyen szélben a méhek sem hülyék dolgozni. Cseresznye talán lesz, mert ott még a virágzás java csak a következő hét végére várható. Viszont ott is kérdéses a porzás...agrár rovatunkat hallották. :D
Abszolút igazat adok, Orbán nagyon okos, extra jó képességei vannak. Csak sajna pszichésen terhelt. . Az országunkban pedig a szoci éra óriási rombolást végzett a fejekben. Több generáció míg kikopik h nem az állam feladata az emberek eltartása. Önmagunkért, családunkért, egészségünkért, jólétünkért saját magunk vagyunkfelelősek. Sőt, az én generációm már a nyugdíját is magának kell megoldja. . Nem csak Orbán hibás, DE a kormány maffia szintű lopásáért viszont ő a felelős.
Be kellett látnom az elmúlt hónapokban, hogy Orbánnál sokkal veszélyesebb és veszettebb hatalmi erőterek működnek. Orbán felfogható egy válaszként a golbális hatalom játékaira. És ilyen értelemben valóban kezdem osztani Schiffer és Tölgyesi gondolatát, hogy Orbán + Putyin és még egy rakás lokális autoriter oligarcha és a globális nagytőke között konfliktusról szól az elmúlt 10-15 év. . Egyébként Orbán -s most nem leszek népszerű, de lássuk be, hogy nagyon intelligens a mezőnyben, és talán ő az aki úgy építi fel birodalmát a nagytőke ellenében, hogy közben a nagytőkét ki is szolgálja. Amolyan kállai-kettőst játszik, és nem is teszi rosszul. Nem mondom, hogy orbán nem fog elbukni, mert meggyőződéem, hogy el fog. A kállai-kettősnek mindig az a vége. És vele együtt az ország is akkorát fog bukni gazdaságilag mint még talán soha. De igaz, ami igaz, Orbán kvalitásait el kell ismerni valahol, még ha nagy ellensége is vagyok rendszernek.
Óra átállítás, pfuuujjjj! Tönkre teszik az egészségünket. A belső bio óránknak, jobban megfelel a reggeli erős fény, segítve az ébredést. Este pedig a sötét felszabadítja a melatonint, igy a szervezetünk felkészül az éjszakai pihenésre.
Backtest és ami mögötte van