Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Vagy netán szakemberek. Gazdasági szférában úgy mint külügyben, marketingben, esetleg jövő kutatók, kockázatkezelő matematikusok, működési kockázat kezelők....stb, akik mellesleg mentálisan is rendben vannak. Amíg sógor/komaság van, meg erőből kinevezett államfő....brrr....hát mit várhatunk ?! . Ezek az emberek mind buták! Nagyon buták!-szerintem. Nem tudják hogy nekik is akkor lenne jó, ha mindenkiért dolgoznának. Ugyanis nem egy üvegbúra alatt élnek. Lesznek déd-ükk unokáik és azokra is gondolni kéne. Megérteni hogy a pénz, a hatalom nem minden és nem is boldogít önmagában.
Az embereknek mindig hazudtak, különböző érdekek kapcsán, amióta világ a világ. Nem is olyan rég értettem meg, hogy a történelem is hamis sok esetben. . Igen, egyébként nekem is forog a gyomrom, híradót már nem tudok nézni pár éve.
A ketto sajnos szervesen osszefugg es ennek legnagyobb “nyertese” az inflacio nevu szorny. Egyreszt a gyengulo deviza - az utobbi 2 ev kozel 20%-os leertekelodese - masreszt az emelkedo berekbol jovo koltesi novekedes, ez meglotte a dolgokat…
Hát még akkor, ha nem jogászok és ügyvédek az országot. Vagy olyanok, akik nem csak főállású politikusok voltak egész életükben, hanem van más munkatapasztalatuk is.
Ha a boldogság faktort nézzük, mint mérőeszközt, akkor biztos nem. Ám ha azt, hogy esélytelenebbeknek is nagyobb a kitörési esélye, akkor előrébb került a világ.
Én nem a forint leértékelésben látom a legnagyobb bűnt, hanem az elszabadult költségvetési politikában és a kb 2017-től indult voluntarista bérpolitikában...az évi 3-4% leértékelési ütem az elmúlt 10 évben nem kirívóan magas egy feltörekvő országnak...
Hatvangyolc NER céget kárpótol a kormány(természetesen nem publikus) a Shberbank miatt. Lölö és a haveri körök. Ezeket már rég nem érdekli semmi magukon kívül :(
Backtest és ami mögötte van