Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 20:55
Előzmény: #2257  Mikieger85
Szia! Nincs semmi sem kizárva, de arra hogy 1000alá bemásszon Én szinte semmi esélyt nem látok, ahhoz, nem is tudom, hogy mi kellene, azért ezt nem fogják hagyni, bányászsztrájkok felkelések, bányabezárások .....lehetetlen.Több forgatókönyv létezik az arany árkarbantartására.
Az egyik a sok közül a termelésvisszafogás (ami szintén elbocsátásokkal jár, de nem háborúval), ugyanaz a képlet mint a gyémántbányáknál.....

Persze lehet több forgatókönyv, de nagyjátékosok érdekeit keresztezi az 1000/ozz os arany , szinte lehetetlen.... persze semmi sincs kizárva.
pomperj
pomperj 2014. 08. 17. 20:49
Előzmény: #2252  Törölt felhasználó
Talan a tobbiek neveben is mondhatom, amit itt lattunk toled, az nagyon welcome. Az nem zavar itt senkit, ha egyes kerdesekrol mas a velemenyed, mert sokan vagyunk ezzel igy, es az gazdagit. (neha a szo szoros ertelmeben;-)
Szoval, en orulok ha itt megosztod a gondolataid.
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 20:04
Előzmény: #2256  Törölt felhasználó
Igen az időtáv nem mindegy ...nekem a kilépésekkel vannak problémáim illetve a maymanagmantot nem úgy oldom meg ahogy pl:Te....Én nem csonkolok hanem ocpcióval fedezem az 500pinél nagyobb nyerőketminden piacra +van a taktikám , de csak 4H fölött tradelek. A hozam kockázat ratiom 2:12 azaz sokszor stoppolódom.20-ból lehet csak egy tradet tudok végigvinni a take profitig.... de a számlámat meg lehet nézni....most próbálok trendkövető tevehátat egy kis donchián csatornával ötvözni , egyéni beállításokkal... pár mozgót filterként használok hozzá......nem sértődök meg nem szokásom szakmai beszélgetés közben, vannak tézisek amik összefutnak és ha már itt tartunk egy jó pököltnél lehet vajon megsütni a hagymát ...hozzáadva a paprikát és lehet finom is lesz, de Én azért fele olaj fele libazsíron pirítom üvegesre a hagymát....ha megeszem őszíntébb a mosolyom....lehet végigfuttatni egy tradet és el lehet dobni 200 pötty nyerőben is ....kinek ez....kinek az :)
Mikieger85 2014. 08. 17. 19:52
Előzmény: #2254  Törölt felhasználó
A tényleges beszállási stratégia valszleg az lesz, hogy kisebb tömböket veszek azután, hogy 1100 alá bukik az ár. Mondjuk x grammot 1100-nál, 2x-et 1000-nél, 4x-et 900-on és ha véletlen lemászik 800 alá, akkor ott all-in. - Ha jól tudom, 800$ alatt már nagyon sok bánya becsukhatja a boltot.
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 19:38
Előzmény: #2255  Törölt felhasználó
Nezd, hogy ki mit hasznal be es kilepesre....
Az mindenkinek maganugye, mint ahogy az is hogy ki melyiket kedveli jobban paprikaskrumplit vagy lecsot...
Es hogy ki hogyan varialja szalonaval, virslivel, kolbasszal az is szajiz kerdese....
Es ugyanugy ahogy vannak kozos ismerteto jelei es rendszere a jo kereskedoknek ill. strategiaknak....
Ugyan ugy vannak kozos elemei az elobb emlitett eteleknek...:
Mondjuk: hagyma,paprika,paradicsom,pirospaprika...
Nyilvan szamtalan modja van az elkeszitesnek es hogy. Ki mivel piritja a hagymat (zsiron, olajon esetleg vajon ill. Ki mivel onti fel es mennyivel vizzel esetleg hus vagy zoldseg levessel...
Ez mind szokas kerdese, de nyilvan ho kell a fot etelhez, pirospaprika sem hatrany....
Nyilvan nem tul sokan keszitenek marhaporkoltet marha hus nelkul...
Es nem kritizalas keppen, de nem art tudni mi a kulonbseg a swing ill. Trendkoveto strategiakban....mert egeszen mashogy kell kezelni oket...
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 18:47
Előzmény: #2254  Törölt felhasználó
Igen ....egyetértünk.... nagyvonalakban. A Fibó-ban A Gann számok ban holdfázis és egyéb varázstrédelésben is ......Én sem preferálom őket, ide tartozik az Elliot elmélet is , bár itt páran arra esküsznek ...és ha abban sikeresek, márpedig pomperj és szarvasvadász igen ... akkor lehet alapja annak is bár én sosem fogom használni, erről Joe Ross kifejtette a véleményét,Linda Raschke, és Soros is, mondjuk Birger meg király benne .....

Különben Fibó nem rossz .... csak itt nincs létjogosúltsága ... ha Fibóról fordúl valami ...ott egyébként is volt egy erős támasz stb ... :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 18:27
Előzmény: #2251  Mikieger85
Az elkepzeles nem rossz,de mit fogsz csinalni akkor, ha az ar nem lessz tobbet se 900,1000,1100 vagy akar 1200 mert erre is van esely.....?
Most arrol nem beszelek, hogy mi van akkor ha nem lesz tobbet 1300 alatt?
(persze ennek nagyon kicsi az eselye,de ezt se zarhatjuk ki 100%-osan)
Raadasul a spot price es amit a fizikai aranyert kell fizetni, az nem teljesen ugyanaz...
A 9 fo piacbol, csak 3-nal biztos, hogy leszallitjak szamodra az aranyat a masik 6-nal a keszpenzes elszamolast preferaljak....

Kisebb kereskedeseknel mondjuk 1kg-nal ez az ar:

link
link

link

Szoval van 1 kis kulonbseg a spot price es amit 1 tombert kell fizetned.....
Nyilvan 900$ jobb ar mint 1200,1300$....

Mindenesetre sok sikert!
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 17:59
Előzmény: #2252  Törölt felhasználó
link

Ezt a cikket sem értem az olajjal kapcsolatban, ha indexek és EURUSD szakad ....az olaj sem fog megállni ....szerintem-márpedig EURUSD 1.2400-ig le fog szédülni, ha kamatemelés lesz....mondjuk USA-TÓL minden kitellik az adathamisítás is .... és még itt van az EU kötvényvásásrlási program lebegtetése ..... nagyon nehéz most helyes hosszútávú pozit nyitni, nagy csapkodás lesz az tuti, de most nagyon lefele látom a dolgokat, mikor itt lesz a pánik Daxban kinéz egy 600pontos zuhé egy nap alatt szerinzem és ez már nincs messze kézzel fogható a pánik ..... általában a nagy eséseket a réz árának szakadása jelzi előre, hát már az is megtörtént.... benne is voltam 3 hónappal ezelőtt, hetesen szépen fordult a Bollinger tetejéről ....és a CCI metszette élesen a százat ADX meg 30 alatt..... szép kör volt :)

Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 17:47
Előzmény: #2246  pomperj
Szia Pomperj!

Nagyon értékesnek találom a MUNKÁDAT és Szarvasvadász-t is nagyon felkészült és segítőkész tradernek tartom. Köszönöm Neketek.

Igen megfogadom a véleményedet és lehet hogy részben zárok is , nincs nagyon erő GOLD-ban.Nem tudom hogy mi lesz ennek a vége, de Én is a likvidálás felé hajlok, hétfőn tuti nem nyitok Daxban, de kedden ha kapok egy fordulós jelet, mondjuk Joe Ross tevehát technikájával akkor nem leszek rest nyitni egy shortot, a nagyobb tőkét az ibex shortolására fordítom szerintem és ott Építek föl egy piramist még az is lehet hogy fordítottat :)
Mikieger85 2014. 08. 17. 16:53
Előzmény: #2250  Törölt felhasználó
Az 1200-1400$ az idei/jövő év története, én ettől radikálisan eltérő árat várok 2016-17-re. - Akár felfelé (újra 1500+) akár lefelé (800-1100). Az aranyvásárlás nálam nem daytrade, hanem értékmegőrzés szerepét töltené be nyugdíjas éveimre - ok, hogy 30éves időtávlatból az 1200 se rossz beszálló, de egy alkalmi 900as beszálló jóval nagyobb értéket ad majd később. Ahogy a "lassú trendvonalat" nézem, erre a következő 5 évben lesz esély.
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 14:46
Előzmény: #2245  Mikieger85
Szia Mikieger85,

Gondolom emlekszel amikor irtam, hogy tavaly karacsonykor en meg 600-800$ korulig vartam az arany arat......
akik olvassak a hozzaszolasaimat azok tudjak hogy en:

1420-1450$ (2014 ev vege)
1500-1550$ (2015 ev vege)
1600-1800$ (2016 ev vege)
varom az arany arat.......

es ahogy te irtad zsakoljuk az aranyat 1800$-on cimu meset nem vetted be, szerintem az 1000$-os mesevel is vigyazni kell...

Persze az eletemet nem tennem ra, hogy tobbet nem lesz 1000$ alatt az arany ara,de nagyon pici eselyt adok ennek...
sokkal elkebzelhetobb, hogy az 1240-50-es tamasz es a vegso 1180-as ami mostmar tobb eves tamasznak szamit tartani fognak.....

(megjegyeznem Oroszok es Kina nem exportal aranyat, csak importal.....600 Tonat Kina tavaly csak a Perth Mintol....)

En nem kereskedek arannyal jelenleg, de shortoltam 1695 korul....
jelenleg meg aranybanyasz cegek reszvenyek teszik ki az egyik szamlam portfoliojat....
figyelek kozelrol 20 ceget, kicsit tavolabbrol ez meg 10-el novelheto.....

es 1 apro puzzle, hogy sikeruljon kirakni a Big Pictures-t...:
(Au-ban a legjelentosebb ceg grafikonja es az utolso negyedev prezentacioja ha esetleg valakit erdekelne)

link

link

link

az eves penzugyi jelentes ill. webcast pedig 11am AEST vagy magyarorszagi ido szerint hetfo 3am.

az ordog pedig a reszletekben bujik meg....
ok 1382A$-on ertekesitettek az aranyat, ( es 913A$ korul volt a koltseg)

Mindenestre holnap megint 1 lepessel kozelebb kerulunk az igazsaghoz, vagy mondhatjuk azt is hogy ujabb puzzle darabot kapunk....

(egyebkent nekem mar van hetfore veteli megbizasom az 1.-ik cegre amit mar lassan 6 hete figyelek)

Legyen szep hetetek!
Mikieger85 2014. 08. 17. 13:34
Előzmény: #2246  pomperj
Egy mackós hír a témában: az oroszok növelik a termelést: link -ezt mondjuk a nyugattal való szembenállás miatt is betippeltem volna.
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 12:36
Előzmény: #2247  szarvasvadasz
Koszonom
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 08. 17. 11:03
Előzmény: #2241  Törölt felhasználó
GJ: hullámos alapon jelenleg a halványpirossal jelölt területet tekintem a zajló korrekció célterületének és egyúttal alsó határának is, amelyet jelen állás szerint jó eséllyel dupla / új csúcs követ.

"Érvek":

Negyedéves:
link

Hetes:
link

Közelebbről nézve a kanyargós utat rövidebb távon az látszik, hogy 169.45 letörése esetén összességében 167.2 alá várható az árfolyam.
pomperj
pomperj 2014. 08. 17. 09:40
Előzmény: #2243  Törölt felhasználó
par apro megjegyzes:

1)Amig Del-AFrika volt az aranybanyaszat 50% feletti kitermeloje, addig valoban volt ertelme ZARUSD part nezni.
MA egesz mas a helyzet. Erre parra es az arany a korrelaciora ma mar en nem epitek.
Viszont valoban egyes femeknel ma is SA a nagy termelo, es az is igaz, hogy a femek emelkednek...es ahogy szokott, arany azzal korrelal. De a kapcsolat gyenge, indirekt.

2)AZ USD amikor erosodik, akkor GLD valoban szembeszellel fut. Most USD erosodik.

Raadasul, ha ma valoban hitelvalsag van, es annak a buboreknak a le-eresztese okozza a kovetkezo valsagot,
(bar NEM a bankoknal van a baj, hanem az allamok adossagaval, tehat souverain hitelvalsag van, amit persze az allamok attolnak a bankokra, gyonyoru pelda Mo),
szoval, ez az USD hosszutavu nagy keresletet okozza.

Vegulis foleg azert, USD-ben vettek fel a globalis hitelek nagy reszet tehat kell sok USD, visszafizetni. Es ekozben, egyedul Arany az a deviza, mit nem allamok adossaganak kibocsatasara epul. Ezert GLD a privat szemelyek egyeduli vedelme az allam tulhatalmaval, eroszakos es orult kapzsisagaval szemben.

3)Az aranyat en is lefele varom...egy rovid multiweek leszurasra. Aztan, jon a privat szemelyek vedekezo mechanizmusa, ami meg majd emeli, sokat. Nagyn sokat. Lesz a mainal jobb veteli alkalom, foleg fizikaira.

Good luck.
Mikieger85 2014. 08. 17. 09:22
Én még relatíve zöldfülű vagyok a témában (bár a zsákoljuk az aranyat 1800$-on című mesét én se vettem be). Én egy kicsit 1000 alá várom, hogy a 2000-2005 között definiált enyhébb trendvonalra visszaül: link (olyan 800$ környéke 2-3 éven belül).
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 08:42
A főbb korrelációkat amit mindenki figyel pl: ezüst persze nem írtam le.... A long entrym 1190.
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 08:38
Sziasztok!

Már régi motoros vagyok, egy ideig nem írtam ide és sehova sem, mert a szakmai vitákat a személyeskedő hangnem váltotta föl.

Én többnyire arannyal kereskedem, meg persze a korrelációs párjaival, így a fő párom az USDZAR.

Kicsit máshogy látom az arany útját, mint itt sokan mások, ezért szeretném az Én látásmódomat is leírni ( akit nem érdekel az ugorja át)

Az arany nagyon komoly fundamentum aminek ára/uncia az AUDUSD, és USDZAR ...... és EURusd pároktól függ főként ...ebben a sorrendben....Dél-Afrika a világ legnagyobb ásványexportőre ( most ne vegyük a szénhidrogénbányászatot...az más tészta ) Ezért a Rand árfolyama ezért van hatással a GLD-re 1700-tól shortoltam az aranyat 1520-ig és 1490-en vettem vissza a shortokat .... ezt mind fundás megfontolásból ....Zuma elnök semmitérő hsz,-ei miatt illetve a rengeteg bányászsztrájk a leálló termelések , és a FED lassító programja miatt......igen Én is levárom az aranyat 1190-ig még, de alá nem igazán .... Nekem már 0-ban vannak a stopjaim és várok ...... kíváncsi vagyok azért erre a likvidálásra - ha lesz -akkor a leggyengébb indexet fogom shortolni.... illetve egy széfti EURZAR long :) Ti hogy látjátok?
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 06:02
Előzmény: #2240  szarvasvadasz
link
link

Ezeket nem tudom ismeritek,de nekem a konyem is kicsordul a nevetestol....:

link
link

Mindenkinek szep hetet!
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 05:17
Előzmény: #2240  szarvasvadasz
Szia Szarvasvadasz,

Gyonyoru hozzaszolas......

Kivancsi lennek mi a velemenyed a GBP/JPY-rol....???

Az idodet elore is koszonom....

Legyen szep heted!

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek