A könyvérték köszönő viszonyban sincs a valós piaci értékkel. A jelenlegi környezetben csak nyomott áron lehetne eladni az ingatlanokat, különösen ha egyszerre az egész portfoliót ráborítanák a piacra. A cég felszámolásának is elég húzós költsége lenne, szerintem kb. 300 Ft-ot lehetne így szétosztani.
Törölt felhasználó2023. 01. 27. 14:56
Ott az Opus ott 506 forint/ részvény a bvps, az árfolyam: 132.8 forint!
Valószínűsítem, hogy az újabb alacsony kamatú Növekedési kölcsönből kérünk és kapunk talán a vásárláshoz is és a zöldítéshez is. A már meglévő pénzvagyonnak is bőven 30 milliárd felett kell lennie, így vagy 40-45 milliárd értékben történő vásárlást várok, szerintem még az első félév vége kőrül. Mostanáig azt gondoltam, hogy besegítünk a 4 IG nek és az államnak, és mi vesszük meg a Vodafone iroda ingatlanjait, de ebben már annyira nem bízom. Majd meglátjuk, mit vesz a cég, és akkor egy meredek árfolyamemelkedésre várok. Egyébként várható a cég hitelminősítés javítása is, miután az eladósodottsag drasztikusan csökkent, és jól jön az Nkp előtt.
Szereti a negyedelést és a négyszerezést. 1173- nál kb az akkori könyv szerinti értékének 4x-eséig "engedték", most pedig a negyede alá "engedték". Ha jó az elmélet nem engedik sokkal lejjebb, és 2800 jön. 🤔
Appeninn real