A spekik itt már rendesen betáraztak én pl 90k-t vettem meg 700-ig. A későn érkezők vették 750 körül, de akinek itt mennyisége van, az mind 700-ig vette, mert látták benne a nagy story-t, most meg mozi van, mert senkinek sincs már egy fillérje sem. Sokan vannak úgy vele, hogy lássák először, hogy tényleg mennyi az osztalék. Ők majd vehetik 1300-nál.
Nem kukacoskodok, de ha minden ennyire fix az osztalek korul (remelem igy van) es jon majd 100 ft koruli, amihez 1200-1300as arfolyam dukal, akkor miert nem veszi mindenki akar szemelyi kolcsonbol is? :) Mi lehet a sztori esetleges hibapontja, ha torvenyileg minden adott es ahogy lentebb irtak az atertekelesek sem kophetnek bele a levesbe? Szoval segitsetek megertenem.
Amennyiben ez vmilyen SZIT szabály, akkor nyert ügyünk van. Mert egyébként ezek módosítják az adózott eredményt, ami ugye hagyományos esetben az osztalék alapját képezi. Ha ez tényleg így van, ahogy írod, akkor a felterjesztés mindenképpen 120 Ft körül lesz.
Az átértékelési eredmény nem számít bele az osztalékalapba - pont azért hogy az ilyen eseti, változékony és kiszámíthatatlan tételek ne befolyásolják az osztalékfizetési képességet, se negatív se pozitív irányba.
Kívánom neked hogy teljesüljön az 1k várakozásod, aztán a többiek 1300 felettije, akkor mindenki boldog lesz. Max. te egy kicsit bosszúsabb amiért eladtad 1k-nál...! Szerintem emésztgesd addig is Jose kollega alább található posztját, sok fontos infó van benne amit tudsz használni!
Jópár cég van a béten aminek az árfolyama közzel sem tükrözi a cég értékét!! Minden annyit ér amennyit adnak érte, hiába van benne sokkal több potenciál!! Na most nem prédikálja senki hogy a papír a jövőt árazza😃😃 Persze jó lesz ez majd valamikor, én azt sem tartom kizártnak hogy nyárig 1000 forint is lesz!!
Uraim! Hogy egy kicsit tisztábban lássuk a helyzetet, mivel eléggé átmentünk csapkodásba: a H1 alapján az éves működési eredmény minimum 14 millió euró lesz, ez kb 120 Ft/rv, az osztalékfizetésre lesz kb 40 millió eur készpénz a számlán. Mi befolyásolhatja az adózott eredményt, aminek 90%-át április 4-én KÖTELEZŐEN felterjesztenek osztalékra: a legfontosabb talán az átértékelések. Az egyik biztosan negatív lesz, ez pedig a jövedelemtermelő ingatlanok árfolyam átértékelése, EUR-ben van a konszolidált beszámoló, nyilvántartva az egyes projekcégekben viszont HUF-ban vannak. H1-ben ez a tétel - 4 millió EUR volt. Ezzel szemben van a hozamkörnyezet alapján történő ingatlan átértékelés, ami valószínűleg pozitv lesz, ez a H1 ben szintén 4 millió EUR volt, így a kettő kiütötte egymást. Tehát nagy valószínűséggel kb 1 hónapig az lesz a piac információja, hogy 110-120 Ft osztalék várható, hacsak BIF-esen nem lövik le a poént már a felterjesztésnél. Ha nem, akkor ebben az egy hónapban egy DH-s rali valószínűsíthető, majd jön az igazság pillanata 2 a közgyűléskor.
Appeninn Holding Nyrt.