Reméljük jön a Wing, mert akkor brutál cég jön tőzsdére. 2019-ben 11,8 milliárd volt az adózott eredménye. Szuper jó profit. Érdemes szerintem hosszú távra tartani, főleg ha SZIT-té válnának és fizetnének osztalékot.
Szóval szted jó story, érdemes még tartani a papírt, van benne kakaó tehát momentum h néhány hónapos távon erősödjön, jövő májusig mindenképp tartanám.
3/4-es többség érdeke, nem a 2/3, de ezt is kiveséztük. Ezt vagy részvényvásárlással éri el, vagy részvényt keletkeztetnek neki (alias zártkörű tőkeemelés) vagy majd keletkeztet mint apportör. Vagy is-is. Pic szerint azonban meg lehet neki a 3/4 (75%) így nem szorul rá a jegyzett tőke emelésére a startnál. Ez lesz a lényeg érdemes-e majd ide invesztálni, de ez a jövő zenéje.
A 3/4-es tulajdonlás elsősorban az alapszabály-módosításokhoz kell, azaz hogy az legyen amit csak ő akar tömören fogalmazva, továbbra is, ezen nem fog változtatni értelemszerűen. Ez logikus is, nem akar ellenséges felvásárlást vagy mások szóljanak bele a működésbe stb. Önmagában a SZIT-esedés (ha ezt érted REIT alatt) a többi magyar SZIT felárazásában sem játszott eddig nagy szerepet sajnos, magyarán nem volt árfolyamfelhajtó hatása még az eszközárat sem árazta be sehol, így ez is afféle köret, amire buknak a kisbefektetők, de nagy nyereséget nem hozott ezidáig senkinek. Csak a cégnek adózásban jelent előnyt.
Ha a Winget vesszük alapul apportörnek önmagában, ő nincs rászorulva feltőkésítésre, szóval felesleges részvényjegyzési programot indítani most. A kötvényprogramból (és banki hitelekből) meg tudja/tudta valósítani az expanziós terveit.
Világos, tehát lehetséges h szinte uaz lesz a helyzet mint az Alteo és AW esetén, ahol a Wallis 70% körüli többséggel van jelen, aztán ha itt megvalósul lehet h akár már 2021 vmelyik szakaszában REIT-é alakul.
A részvénykönyvben láttatok jelentős pakkal rendelkező cégeket az 5%-osokon kívül is, magánszemélyek is voltak? Lehet h az lenne a megoldás h első körben a meglévő részvényeseket vonják be a tőkebevonásba, ők kedvezményesen tudjanak részvényt jegyezni, több cég anno így csinálta.
Törölt felhasználó2020. 09. 04. 10:04
Wow! Akkor ezek szerint MÁR kaptak részvényeket az intézmények early bird áron? Nem rossz, remélhetőleg további vételekre lehet tőlük számítani, ha ki kell takarítani az eladói oldalt. Két nagy pénzügyi intézmény már akkor beköszönt, legalább jó helyre kerültek a hiányzó pakkok. Ők akkor ezek szerint retailben értékesíthetik úgy is tovább ezeket a kisbefektetőknek biztosításokban meg egyéb konstrukciókban. Ez jó! Köszi az infot.
Egyébként a részvénykönyvben új volt még nekem a Generali több mint 300e db-bal. Gondolom van egy BUMIX követő alapja. Voltak itt ilyen ígéretek, hogy BUX-tagság, meg Prémium kategória, ha egyszer megvalósul, nagyobb számban jöhetnek a befektetési-alapok is.
Bár nem voltam rkgy-n, de én azzal tudok számolni (és Metis_papa is) ami hivatalosan elérhető és kikövetkeztethető a közleményekből, jelenleg ez Dayton+AGY69+Chantili, tudtommal. Részvényesek változhatnak napról napra. A küszöbértékesek validabbak szerintem. Azonban ha igaz és úgy lesz ahogy írod (bár nem tudom kik azok a nevek, cégek a részvénykönyvből akikből kikövetkeztetted, hogy AGY-hoz vagy Vereshez tartoznak), de ez még jobb hír, mert még kevésbé kell emelni a jegyzett tőkét, még kevesebb részvényt kell keletkeztetni, ergo kevésbé hígulnak ki a részvényesek. Szóval legyen igazad! Remélem kézzel lábbal tiltakoztatok a jegyzett tőke emelés ellen, mivel akkor így meg van a 75%-os diszponálás. Bár nem tudom miért kellett az eredeti Plotinus ~93%-os srv-állományt olcsón eladogatni, na mindegy, így se rossz.
A kiindulási számok, amikkel számolsz, szerintem hibásak. AGY a részesedésén felül még diszponál 20-30% felett, amit ha rendeződnek a tulajdoni viszonyok, gyorsan át tud adni a végső tulajnak. A valós közkéz itt szerintem Max 10-20% - mondom ezt miután átböngésztem tegnap a részvénykönyvet.
Kicsit számolgattam most munka előtt és igazad van teljesen. jól mondod: a Wing Csoport jegyzett tőkéjét figyelembe véve (azaz beleszámolva az Akkoét is nyilván) és azt, hogy a jövőben rendelkezhet az Akko részvények cca felével (Dayton+AGY), így csupán elég további 50-60 millió részvényt keletkeztetni (majd egyszer ;-)), mert így is elérnék a 3/4-es befolyást Veresék hivatalosan. Ezen azonban változtathat(ott) a pandémia, hogy vagy nem keletkeztetik meg vagy csak később keletkeztetik meg és/vagy lock-upolják az új részvényeket és/vagy amit tegnap vetettem fel egy másik szereplő (is) emelhet tőkét, azaz lehetnek további zártkörű és/vagy nyilvános tőkeemlések.Ha szükséges persze és ha tervben van. Ez mind-mind teoretikus lehetőség.
Még egy olyan csavar jutott most eszembe, ami csupán a fantáziám világa, hogy tekintve, amit Metis_papa mond, hogy nagyobb arányban lenne itt tulaj a Veres-kör potenciálisan mint AW-ban, és tekintve hogy a lehetséges Wing finoman szólva is elég tőkeerős cég, minek váltana fel "egy 10 forintost kettő 5 forintosra", értem hogy nagyobb részvénykitettség illeti meg az apport miatt, de lehet jobban is időzíteni mint a startnál. Ezt persze már kiveséztük, nem is ezt akartam írni. Hanem ellenben mi van ha például -és ez a fantáziám szüleménye- egy másik cég IS pölö egy építő cég számára ellenben zártkörű részvényjegyzés formájában megkeletkeztetnek neki részvényt, ezáltal vonva be tőkét(extra apportot) az "Akko Holdingba" vagy mindegy mi most a neve, "Wing Trösztbe" akármi nevű nyrt-be, bár a nyilvános részvénykibocsátás (Secondary Public Offer) sem lenne ördögtől való, ha jól tudom ilyen volt az Alteoban is amugy. Azaz egy tőkeemelést lehet hasznosan is elvégezni, hogy legyen értelme, de meg is lehet vele ölni a bulit már az elején. Arról nem is beszélve ha vesznek vagy vettek intézmények ebbe a papírba, nem igen vennék jó néven a kihígításukat (vagy annak lehetőségét), mert ott pontosan értik hogy egy rossz tőkeemeléssel leértékelik a pakkjukat és annak eredménytermelő képességét, pláne ha az csak öncélú. Csak egy gondolatfüzér volt semmi több.
Akko Invest