2019-ben írtam, hogy jó ez (pontosabban nem is lenne rossz), kolléga betette ma ide. Nem vagyok csalódott. (Meg melózok is sokat ennek a Faciliti cégnek.) De tényleg egyik zseb másik zseb csak közben bekúszik a BÉT-re :)
Először csak a hivatalos közleményt olvastam a sajtóhíres hype nem érdekel :). De igazatok van, a közleményben ugyan nincs benne, de a sajtó hírben tényleg említik a banki hitelt. Ezek szerint még egy csavart beletesznek a dologba, aminek igazából örülhetünk is, mert részvényesi szempontból megynugtatóbb is. Egyből lehet számolgatni az AKKO új fair értékét, és egyelőre nincs benne a tőkeemelés higító hatásának bizonytalansága. Mondjuk szerintem ami késik, nem múlik...
Most másként nem tudom nézni. Számokat nem biztos vala is tudni fogjuk (nyilván jobb lenne ha tudnánk, de hát.....), vagy csak mérlegből 10 hónap múlva.
A satóhírben szerepelt saját erő + banki finanszírozás, ha jól emlékszem, nagy kérdés a tényleges technikai megoldás. Ha marad a részvény mennyiség, akkor a 1,5 mrd EBITDA durván 500 és 1000 közötti rv árfolyamot mutathat. Ha jól csalódom...
Akko Invest