Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
scari
scari hétfő, 21:01
Előzmény: #115999  scari
Röviden meg is válaszolom. Nincs olyan barom, aki birtokol egy részvényt és még örül a negatív(kreált) híreknek. Egy magyarázat van, fizetett lebeszélő. Ebben az esetben a portfolio oldal felelősége lenne eltávolítani az ilyen zavarkeltő elemek eltávolítása. De miért nem teszi ezt? A kérdés költői.
scari
scari hétfő, 20:56
A gyors rövidre zárás miatt kérdezném pl. harding  részvényes társunkat. Mennyi papírt birtokol? Miért fektetett ebbe a részvénybe? Miben látja a részvények felértékelődését, amiből anyagi hasznot húzhat?
scari
scari hétfő, 20:44
Előzmény: #115997  scari
A kamu mindig utoléri magát. Előbb vagy utóbb, de mindig!
scari
scari hétfő, 20:37
Előzmény: #115996  scari
Túl sokat erre nehéz büfögni. Mennek majd a levelek, hogy akkor ezt a csákót is tiltsuk inkább?
scari
scari hétfő, 20:33
Előzmény: #115995  scari
És már el is jutottunk oda, hogy én vagyok a szemét, aki ilyesmit mer kérdezni. Pedig rém egyszerű...
scari
scari hétfő, 20:31
Előzmény: #115990  harding
Én ezt értem, hogy kultúrált vagy vagy. Minden oké! Csak egy dolog nem világos. Van papírod? Ez mindent elárul. Mert ha nincs, akkor miért érdekel ez téged? Ha meg meg van, akkor önmagad ellensége vagy? Ennyire egyszerű az egész.
harding
harding hétfő, 20:24
Előzmény: #115991  Toka
Igen, itt többen reméljük, hogy megszűnik Rábában is a NER függőség, és hogy piaci alapon is képes lesz profitot termelni!
Bpali2 hétfő, 20:14
Szegény Balentum lehet jól bele ragad újra .
Bpali2 hétfő, 20:13
Nagyjából erről beszéltem én is , se pénz , se szaktudás , se infrastruktúra csak fásy zsülike szintű Jászai jaszkari hakni . Csak most már remélhetőleg nem a mi pénzünkből . Mese habbal kategória ..
Toka hétfő, 20:11
Előzmény: #115990  harding
Igen, háát......a végén sokfajta papir nem a Ner-nél marad hanem a népnél😔
harding
harding hétfő, 20:07
Előzmény: #115988  scari
Szerintem én elég kultúráltan fórumozok, szóval ezért furcsa lenne... a belinkelt cikkeimért meg pláne.
Én legalább releváns cikkeket írok ebbe a fórumba, nem úgy, mint mások.
Köszönöm Toka Úr... itt is nagy az ellenszél, látja?!
scari
scari hétfő, 20:03
Előzmény: #115987  Toka
Na tessék, már jött is az ember igazolni. Így megy ez.  Hamarosan repülök :)
scari
scari hétfő, 20:02
Előzmény: #115984  harding
Azért ez egy erősen balos oldal. Meg a pf is. Nem véletlen basszák ki, aki nem ide való. 
Toka hétfő, 20:02
Adtam 1 pluszt Harding Úr!
harding
harding hétfő, 19:59
Előzmény: #115985  keeper
Hagyjad már... ez a fórum teli van valóság-tagadókkal és vakon hívőkkel.
Figyeld a minuszaimat, annyi legalább van itt! ;)
keeper hétfő, 16:59
Lassan kb. fél éve, hogy csiáltam erről egy részletes leírást, vállalásokkal linkekkel stb. ez a cikk annak a töredéke, de igaz, akinek van agya az tudja, hogy a 800 gidrán lehetetlen vállalás 2030-ra úgyh, hogy még gyár sincs - és pár évvel korábban 400-at vállaltak 5-7 éves gyártási határidővel. Itt a gidrán, másütt a geoakku, megint másütt az smr reaktorok és mars műhold...
Imrus55 2026. 08. 04. 17:17
Z:2140.-
oxylant
oxylant 2026. 08. 04. 15:57
Előzmény: #115981  tomspice
CSG pénteken jelenti a félévest.
Tél végén volt 33 körül.
R:18,19
tomspice 2026. 08. 04. 15:52
Előzmény: #115980  omaha
ha a csg visszanegy 33 ra, na akkor esetleg

Topik gazda