Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badmanner
badmanner ma, 18:36
Előzmény: #115511  balentum
Jelenleg is 2 féle gyalogsági harcjárművet gyárt a RABA, ezek beszerzésére költeni a SAFE hitelből abszolút logikus volna. Én is arra fogadok, hogy legfeljebb a privatizált elemeket részben visszaveszi 4IG-től az Állam, de a megrendelések jönni fognak.
balentum
balentum ma, 18:27
Előzmény: #115510  pancserlama.
Ez oke, de a megallapdas datuma marciusi es azota lecserektek a vezerkart es az orszag vezeteset.
balentum
balentum ma, 12:32
Előzmény: #115508  balentum
Jajj elírtam, természetesen 1981 decemberéről beszéltem.
balentum
balentum ma, 12:28
Előzmény: #115507  balentum
De a "dögcédula" épp itt van előttem, amit 82 decemberében a nyakamba kellett akasztani és várni az indulást Lengyelországba.
Hál Istennek megúsztuk és így már csak egy emlék, amit nem felejtek el.
balentum
balentum ma, 12:21
Előzmény: #115506  spieler
Én nem jártam ki, nem voltam jó katona.:)
spieler ma, 12:02
Előzmény: #115505  balentum
Te is kijártál a laktanyából lengyelül tanulni…?
balentum
balentum ma, 11:56
Előzmény: #115504  balentum
1981-82-ben én is BMP-s géppuskás lövész voltam Zalaegerszegen, ahol OV éppen aknavetős!
Egy kis nosztalgia....
balentum
balentum ma, 11:51
Előzmény: #115503  balentum
https://www.portfolio.hu/global/20260517/van-egy-eszkoz-amelybol-kritikus-szintre-sullyedt-kijev-keszlete-vegzetes-hiany-alakulhat-ki-ukrajnaban-833400
Ebben a Rába remekül tudna segíteni és bomba üzlet lenne.
Akár már holnap elkezdhetnék a gyártását, úgy néz ki lenne rá igény.
balentum
balentum ma, 09:37
Előzmény: #115502  balentum
https://invst.ly/1hg-5-
Én most így látom, reménykedve egy fordulásban.
Persze ez csak egy amatőr, óvodás elképzelése.
Lássuk a profik grafikonját.
balentum
balentum ma, 08:12
Előzmény: #115501  Toten
Szomorú, de azt kell mondanom, hogy amíg MP száján ki nem ejti a RÁBA szót addig nem fog történni semmi és mindenki csak találgat. Addig viszont aggódhatunk, hogy a megszólalás tartalmától függően le vagy fel lesz az irány. Jó lenne ha befejezné az idegenvezetést és komolyan elkezdene foglalkozni a folyó ügyekkel is.
Toten
Toten szombat, 20:41
Előzmény: #115500  Wolfalfa74
Csak épp a "rántás" hiányzik hónapok óta.
Wolfalfa74
Wolfalfa74 szombat, 16:04
Előzmény: #115489  Toten
De milyen forgalommal? Egy pár millás rántás és megint 760 
paprikasjano szombat, 14:55
Előzmény: #115496  balentum
Nem kell velük foglalkozni
Nem hinnem hogy MP itt is ki kezd mindenkivel a cseh menő meg a 4ig mögötti külföldiek is itt vannak 
Kezd ebből az MP elegem lenni 
Inkább kormányozna 
Vkik vásárolják be magukat ide is 
paprikasjano szombat, 14:55
Előzmény: #115496  balentum
Nem kell velük foglalkozni
Nem hinnem hogy MP itt is ki kezd mindenkivel a cseh menő meg a 4ig mögötti külföldiek is itt vannak 
Kezd ebből az MP elegem lenni 
Inkább kormányozna 
Vkik vásárolják be magukat ide is 
csuloktata szombat, 14:46
Előzmény: #115495  harding

Rába nem katonai beszállító.
Ingatlan értékesítés nélkül 2025 év üzemi veszteség. Pénzügyi erre még rátesz!
Gyenge dollár negatív hatás. 
1500 célár!
balentum
balentum szombat, 14:14
Előzmény: #115493  harding
Termeszetesen nem rad, mert te leirod amit godolsz. Hanem azokra a sunyi f@szokra, akik mar 5 vannak, de bekaphatjak.
harding
harding szombat, 14:07
Előzmény: #115494  Pepo
Teljesen racionális lennea SAFE hitelekből a Rábának juttatni, de nem ezzel a privatizált tulajdonosi szerkezetben, úgy, hogy az állam tulajdononképpen jelenleg nincs befolyással a cégben. Hadiiparnál ez érzékeny kérdés... pláne, amikor az előző kabinet máshogyan pozicionálta magát a világpolitika palettáján.
.
Pancsi, szívesen olvasnám a te prognózisodat is, de csak az elvakult és a sokszor indokolatlanul pozitív marketng nélkül. Tényleg hogyan képzeled el a céget két év múlva. Mit látsz reálisnak a korábbi projekciók helyett/mellett!   
Pepo szombat, 13:30
Előzmény: #115493  harding
Igazad van, elmélkedni lehet a Rába jövőjéről. Ha nem is lesznek olyan nagy számok az árfolyamban, mint korábban leírtuk, akkor is jó talajnak tűnik.
harding
harding szombat, 13:21
Előzmény: #115492  balentum
Ha rám gondoltál, én nem minuszolok, hanem gondolkodni és érvelni szoktam a fórumokon...
akár tetszik ez, akár nem. 
balentum
balentum szombat, 13:10
Előzmény: #115490  balentum
No van mar ket sunyi alak.
harding
harding szombat, 13:07
Előzmény: #115483  pancserlama.
Már most is elég bonyolult a tulajdonosi struktúra, így nyilván ezt valahogy ki kell csomagolni. De szerintem valahogy vissza fogja szerezni az állam, úgy, hogy befolyásoló döntéseket tudjon hozni, vagy legalább tudjon vétózni. Szerintem ebben semmi rossz nincsen, hisz most is közpénzből lett nagyrészt az egész kialakítva, de nap végén most magánkézbe került, és szerintem ez fog visszarendeződni.
Lehet nyugodtan minuszolni a véleményem, de éppúgy agyalok ezen, mint ti, csak nem vagyok vakon hívő.  
balentum
balentum szombat, 12:53
Aki leminuszolt legyen mar olyab bator es irja le, hogy mi az ami nem tetszett neki. Lehet ervelni nyugodtan es megmondani, hogy miben tevedek. Ha ez nem megy akkor nyomja tovabb sunyi modon.
Toten
Toten szombat, 12:42
Előzmény: #115488  Wolfalfa74
Hitted volna, hogy az App lemegy 500 környékéig 1k+ után? Én nem. Mégis ott tartunk. 4.5k felett itt se gondoltam volna, hogy 2.3k környékén arról beszélgetünk hogy nem kéne tovább esnie. :(
Wolfalfa74
Wolfalfa74 szombat, 12:04
Előzmény: #115487  balentum
2 k alatt én is vennék még! De nem hiszem , hogy odáig lemegy! Mindegy milyen párt hadipar kell! Úgy is itt fogja a járművek zömét gyártatni a Tisza párt is! Nem céljuk tönkretenni  a vállalatokat! Egy kis átszervezés lesz és annyi
balentum
balentum szombat, 09:55
Előzmény: #115486  Toten
Ha az lenne az "ára" az emelkedésnek, akkor nem bánnám töltődjön.
Ahogyan írtam én csak 2K alatt veszek, mert a így is elég nagy a bukóm nem szeretném további vételekkel még növelni a mennyiséget.
2K alatt viszont (esetleg réstöltéssel) már tényleg az alja lesz és amit netán kihagytam 2k felett  majd "pótlom" 2K alatt. Na most aztán jöhetnek a mínuszok.:))
Toten
Toten szombat, 09:37
Előzmény: #115485  balentum
Nekem nagyon nem tetszett, hogy tegnap az az egy béna belerántás után nem történt semmi, csorgott tovább. Ugyan a vevői oldal besűrűsödött, de inkább csak pillanatnyi támaszként semmint vevőként. Amíg bizonytalanság van addig szerintem senki nem mer komolyabban belevenni. Az a 2k alatti résed felé kezd el gravitálni az árfolyam...
balentum
balentum szombat, 09:01
https://invst.ly/1hgqpx
Elérte a csatorna alját, innen már fordulni kellene.
Hanem akkor irány a 2K környéke és akkor már bármi lehet.
Persze mindent felülírhat MP szándéka, hogy mit csinál a 4IG-vel.
Remélem lassan azt is elkezdi (elkezdte) "longolni", mert ugye a pénz az neki is pénz.:))
bronz szombat, 07:48
Előzmény: #115475  Wolfalfa74
Abban biztos lehetsz, a negatív meglepi is meglepi.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 07:40
Előzmény: #115474  harding
Ki fogja nyerni ?
tomspice péntek, 21:08
Előzmény: #115474  harding
Miről beszélsz??? Bukja? Almaidban
Toten
Toten péntek, 16:09
Előzmény: #115480  Pepo
De veszik is, vagy csak a könyvben álldogálnak és várják a lehullót?

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek