Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 20:52
Előzmény: #51117  Törölt felhasználó
A valóban a spekulatív töke erre átmeneti hektikussággal válaszolhat.
Egyoldalúan módosította az ajánlatát a fizetési feltételek vonatkozásában!
Viszont ezzel párhuzamosan nem módosította a másik oldal (eladó) érdekét, ebből én arra következtetek, nem olyan komoly a felvásárlási akarat, mint elsőre hangzott!
Vagy valami történt azóta és kezdik bevezetni az új felállást!
Igen olaj a tűzre, kimondottan az !
Egy beesés elindíthat akár komolyabb vásárlási kedvet!
A maláj szándékot nem értem, velük van egy megállapodás nem!
Szerintem nem minden kártyát fedtek fel eddig.
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 20:47
Előzmény: törölt hozzászólás
te meg 4-et sem érsz.
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 20:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 20:22
Előzmény: #51112  herlas
Nekem az első gondolatom az volt, amikor olvastam, hogy ez olyan, mintha beismernék, hogy mégsem fogják olyan egyértelműen felajánlani az alapok, ha tovább vásárolják, és rájönnek , hogy 50% alatt tarthatják az államot. Ezért most figyelmeztetik őket, hogy ne merjék tovább venni, mert elolvad a kiemelkedő 2,5% hozamuk... Olaj a tűzre?!
A másik olvasta az lehet, hogy mégis csak a malájokat akarják kitessékelni, és így üzennek a magyaroknak, hogy tartsák.
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 20:17
Előzmény: #51110  pancserlama.
…hmm…!
„…Sebészi pontossággal fel kéne emelni a teleknagysággal növelt értékre és működne a dolog…” …nem zárom ki…!
…ám, azt gondolom, hogy – ezek után -, már többről van szó…!
…itt már az állam „tisztességén” esik ám csorba, ha megint nem „grátiszol”…!
…ugyanis, az 1.142 Ft/rv árat csak a törvény, mint MINIMÁLIS árat biztosítja a részvényesek számára, ráadásul, a 2010-es beszámoló adatai alapján…!
…én azt gondolom, hogy a részvényesek nagyon is „rászolgáltak”, a máshol előforduló felvásárlások, szokásos „grátiszára”, hiszen egy „felszálló ágban” lévő cég, átruházásáról van szó…!
…merthogy, - ugye -, állami tulajdonból lett privatizálva, valamikor…! …azaz, azóta a részvényesek által is „beleforgatott” tőkék „hátán”, - saját lábán -, fordult a RÁBA, olyan irányba, ahol megint „csorog a nyála” az államnak, annak birtoklásáért…!!!
…talán, én mint részvényese ennek a cégnek, - elvárhatom -, hogy ha már ilyen „nyál folyása” áll fent az államnak a részvényeimért, akkor a „nyálfolyás méltányos részét” valamekkora „grátisszal” kompenzálja, oszt „legyen vele boldog”, sok sikert a további úton…!
…mondjuk egy máshol „szokásos”, 30 %-os „grátisszal”, az 1.142 Ft/rv 1.485 Ft/rv-re adódna…!
…úgy látom, hogy még ilyen áron is, majdhogynem ingyen (50994-es kommentem!) jutna, az állam a „céljához”, figyelemmel, a „felszálló ágra”, stb…!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 20:10
Előzmény: törölt hozzászólás
Lenyomják azok akik eddig 795 vették ?
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 20:07
Törölt hozzászólás
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 19:50
Előzmény: #51112  herlas
Ebben nem vagyok biztos,de ok és utánna ?
herlas 2011. 11. 23. 19:42
Előzmény: #51110  pancserlama.
Az alapok így is felajánlják, nekik pár hónap nem számít és ez elég is lesz az 50%-hoz. Szvsz.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 19:05
Előzmény: #51109  exmnbs1
Hm short
Érdekes lehetne mondjuk ha félúton belenyúlna valki
Mondjuk Klapka )) vagy egy baráti kéz elkezdi venni (akár MFB)
Kiürült könyvben ))
Hát ez most vidám egy helyzet lett !
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 18:19
Előzmény: #51109  exmnbs1
Nagy kockázat lenne!
Erre aludni kell egy napot.)))
Mi is lehet ebből?
Kétséges a 815 50%1 !
Ilyen bizonytalanságra ki fogja felajánlani a pakkját?
Max 5-10 % kisnyugdíjas !

Sebészi pontossággal fel kéne emelni a teleknagysággal növelt értékre és működne a dolog.
Megoldana pár kérdést!
Kitudna "menekülni" a helyzetből és ezzel a "bennragadtak" is benyelnék a bukójukat, hisz nem érzik átvágva magukat és ők is emelt fővel lettek törvényesek....

Ha kitolja az ajánlatát párhónappal kutya sem fogja a Q4! után odaadni a Rábát.
Vagy nem tolja ki és 42 % nál visszalép?
Mi lesz a most bezsákolt 18-20 % al?

Tévedek valamiben?

exmnbs1 2011. 11. 23. 18:11
Előzmény: #51108  pancserlama.
csak nehogy shortolják az így összejött pakkal
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 18:06
Előzmény: #51107  Törölt felhasználó
Egyáltalán nem így van.
Nincs üldözési mániám.. simán ö már „bizonyított” nálam.
Mi ezzel a gondod?

Mai bejelentés:
Finoman fogalmazva ki@ás, felajánlják csórikáim a jelenlegi ismereteik szerint.
Erre most benyögik, kapkodva, szakmátlanul, vagdalózva, ígérgettünk, bocsi lehet, hogy félév múlva fizetünk. De lehet, hogy el is utasítanak bennünket.
Addigra a cég teljesen más megítélés alá kerül (het) Q4 telek bekerül a mérlegbe...!
Vagy valakik alá játszanak ?
Vagy ez egy fals ajánlat volt, hogy valakinek megmozdítsák a inaktív Rába részvényeket ?!
Megint igaza volt az öreg Klapkának Rábát kell venni!

Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 17:49
Előzmény: #51105  pancserlama.
Ezzel arra utaltam, hogy tigus-tól kérdeztél, nem általánosságban (holott más is tudhatja, és előbb meg is mondhatná), mivel gondolom csak neki hiszed el azt, amit mond. Mások hazudnak, ártani akarnak neked, mindenki az ellenséged...
exmnbs1 2011. 11. 23. 17:46
Előzmény: #51104  Törölt felhasználó
összejött?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 23. 17:44
Előzmény: #51099  Törölt felhasználó
Ezt nem értem !
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 17:43
Előzmény: #51100  exmnbs1
...hmm...!

"...úgy vesznek hogy nincs rá keret úgy látszik kell másra ami volt..."

...tudtommal, a lebonyolító banknak KELL állnia a "cekket", ha ilyen eset előáll...!
...és "összejött" az 50 % +1 db...!
...talán még olyan is előfordulhat, hogy JOGELLENESSÉG, piaci "zavar", stb. esetén, "vissza a babaruhát"...!
...de a fene se nézett utána...!
exmnbs1 2011. 11. 23. 17:34
Előzmény: #51097  pancserlama.
a következő lépés hogy az imf beint rá szvsz
Törölt felhasználó 2011. 11. 23. 17:33
Előzmény: #51097  pancserlama.
...hú-ha...!

"...Már megint szivárog a rendszer?!..."
...gratula...! ...én erre nem is gondoltam...!
...de más is lehet...!
exmnbs1 2011. 11. 23. 17:28
Előzmény: #51092  ambrika
oktondi fizetett bértollnok
ne olvasd, színvonaltalan, provokátor

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek