Lehet, bár én inkább a gázszerelő konszernjének érdeklődését tudom még elképzelni, mert azt a saját információmat már korábban óvatosan beírtam ide, hogy egy megyei jogú város full nyereséges távhőcégének választások utáni átvételéről tuti tárgyalnak, tehát a szektor biztos hogy célkeresztjükben van.
A mol is tehet ajánlatot, a vegyipari irány miatt kell az alternatív hő mint ellátási diverzifikáció. Kérem senki ne írja be a tvk ajánlati árat mert már most ideges vagyok miatta.
Számomra ez nem olyan egyértelmű, ha megnézzük az ismert csomagokat: az állam régi és Ottótól esetleg átveendő új pakkja együtt kb 20%-ot tesz ki, amivel szemben nagyságrendileg ugyanekkora csomagot képvisel Benji és a VROP keretében lehívható tétel. Ez egyensúlyban van, de a maradék saját részvényre a menedzsment (vagy a közgyűlés?) bír nagyobb befolyással, ez még 10-12%. És biztos, hogy az utóbbi években ment a csöndes gyűjtögetés is, eddig ismeretlen kezekbe, a fennmaradó kb. 50%-ból.
A mozaikokat összerakva egyértelmű. Állami tulajdon, állami irányítás, az állam korlátlan anyagi finanszírozásával. Ha ehhez hozzárakjuk Lázár pár héttel ezelőtti bejelentését hogy a gázfüggőségtől megszabadúlandó az a cél hogy Mo. energia ellátását 50-50 %-ban Paks ill. a megujjúlók biztosítsák, akkor még leírni se merem hogy milyen kilátásai vannak a cégnek...
Hétfőn megnézem, de a minimum ár ugye a Tpt.ben rögzített értékek közül a magasabb. Most a 180 napos forgalommal súlyozott átlagár lehet ez 650 körüli árral. Ez alatt nem mehet kivásárlás, és naponta nő most már ez az összeg, amíg 650 felett van.
Még egy verzió lehetséges: SRV-ből kapna az MVM akár kombinálva menedzsmenthez kötődő pakkokkal attól függően, mekkora részesedésről van szó. Meg persze az ár sem mindegy: gondolom valahol 600-800 között vásárolnának. Minél magasabban, nekünk, annál jobb.
Volt olyan nap, amikor minden részvény pirosban volt, a Panny meg +7-8%-ban, most nem emlékszem már melyik, de kb 2 hete azt hiszem. Egy ilyen hír felülírhatja a hangulatot simán, és a kisrészvények felvásárlási pletykára is limittel szoktak reagálni, ez pedig több mint pletyka. Ettől függetlenül bármi lehet, és volt itt a héten egy nagy játékos aki képes irányítani az árfolyamot (800-ra pakolt 150k stb), de ha elterjed a pletyka szerintem nehéz lesz 800 alatt tartani...
PANNERGY