Szerintem csak elhallás a dolog mivel az Arrabona az a bőnyi projekt, tehát lesz még fúrás szvsz. Ha már nyertek rá támogatást csak fúrnak egyet, nem hiszem hogy otthagynánk az EU-nál, nem olyan fajta a magyar :D
Pályázatoknál azért van haszna, mert a leánycégek külön-külön 1 milliárdot nyertek Miskolcnál. Mára persze már összevonták a két projektet egybe, és a MIHŐ a Kualában is tulajdonos lett.
Én ezt a mondatot nem igazán értem a cikkben: "A termelő és a visszasajtoló hőkutak Pér térségében létesülnek, innen érkeznek majd a Győr-Szol rendszerébe."
Most akkor Bőnyben nem akarnak fúrni, vagy az is "Pér térségének" számít? Vagy csak elhallás, elírás, esetleg Tóth Péter nem tudta, hogy mit beszél?
madridnak írtam.
a közgyűlés addig formalitás (jártam többször tehát tudom !) amíg BenjiInvest-es fiúk Bokorovics mögé állnak, a többi részvényes meg nem jön el.
"A 15 évre szóló szerződés alapján az átvételre szánt hőmennyiség a fogyasztók felé kiadott hő 14 százaléka."
Van még potenciál. (persze ez tudott volt)
"Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója hozzátette, ez a hőenergia éves szinten 180 ezer gigajoule-t jelent, az első betáplálásra pedig a 2015-16-os fűtési szezonban kerülhet sor."
Inkább a 2015-2016 végén, tesztüzem során.
Mert ha csak egy fúrójuk van, az szeptember végén kezdi a péri visszasajtolót, kb. novemberre végez.
Decemberben kezdhetik (jó esetben) a bőnyi termelőkutat, találat február-március (szintén jó esetben).
Nagyjából ekkor indulhatna a távvezeték fektetés, hőközpontépítés, stb.
Szeptemberi befejezésre nem sok esély van, ráadásul az Audi is párhuzamosan megy mellette (ott elvárás a befejezés).
Bár a PE közlemény szerint a cég VÁLLALTA, hogy a fűtési szezonra kiépíti a geotermikus rendszerét (tudjuk Miskolcra is vállalata, legalább kiderül véltozott-e valami.
A győri szerződés fontos volt (bár nem meglepetés), mert így most már nagyjából adott lesz a 2 millió GJ/év termelés. (valahol 2500 Ft körül számolnám az átlagárát)
Így flozal 8 mrd (optimista változat) bevételvárakozása mellé tennék egy óvatos 5 mrd-ot.
Ez mire lesz elég, mi marad a tulajdonosoknak?
Azt hiszem kialakult már egy réteg (meg a múlt eseményei alapján),aki árgus szemmel fogja figyelni hová megy a pénz, illetve mennyi Ebitda képződik. A kgy sem formalitás lesz, legalábbis kérdések terén.
PANNERGY