Remélem persze hogy nem így lesz, mert nagyon szeretném hogy összejöjjön valami végre a geotermiában, de az utóbbi idők nem nagyon akarnak nagy fordulatot hozni.. eib és agresszívebb terjeszkedés segíthetne szvsz, bár nem vagyok optimista a céggel kapcsolatban jelenleg.
Egy jó kérdés, hogy a mihővel milyen szerződést kötöttek. Itt azt értem, hogy amikor "csak" akkora kapacitásigény van, mint amit az 50-60 MW-nyi kút is ki tud elégíteni (nincs olyan hideg), akkor vajon csak a kutakról üzemel a rendszer, vagy mindig az aktuális szükségletek bizonyos %-át adják? -Nem mindegy, mert az előbbivel szinte folyamatosan maxon is lehet üzemelni és sokkal nagyobb a bevétel.
Szerintem a zöld szektorban még talán a geotermikus energiának van a legnagyobb esélye fejlődni. Ráadásul a Pannergy már két erőművet is felhúzott. Van itt ez a 16:45 -ös vicces cikk itt jobbra, melynek címe elég félrevezető.
Töröcskeit sem piszkálta a kutya se a 8 éves MSZP-kormányzás alatt a Gödöllői Tangazdaság miatt. Azonkívül a szoci érában is nyertek KEOP támogatást. Ez a pénz erre van, hogy megújuló beruházásokat támogassanak, a PE pedig azt csinál. Ha nem költi el Magyarország, az miért lenne jó bárkinek is?
Alakul a buli.. mármint ennek sajnos sajtóvisszhangja kezd lenni, de most már negatív értelemben. Pannergy egy ütközőponttá válhat a következő évek politikai viszálykodásaiban, ahol a kormánypárt és annak klientúrája, valamint az uniós támogatások elosztása lesz a fő téma.. ez nem fog jót tenni a befektetésnek. :S
apropó... Bokor felteszi a prezentációját a Konferenciáról... vagy megjelenik valhol abból valami?
mondjuk, ha ide is olyannal készül, mint a büfiknek anno, akkor nem vagyok rá kíváncsi...
Ha most mindkét oldal vicces ,akkor az azt jelenti ,hogy nem mozdulunk semerre !
Ez egy tutibiztos titkos üzenet !
Bármennyire is megdöbbentő ennél a papírnál ez most biztos ,hogy így lesz!
"azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé "ékelődő" szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni."
PANNERGY