Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
harding
harding szombat, 16:55
Előzmény: #263454  Ishar
Így érthető már, hogy mire gondoltál, köszi Ishar!
A csökkenő közkézhányadnak egyéb járulákos hatása is van/lesz:
- Gyengébb forgalom, és emiatt szélesebb ajánlati spreadek (vételi és eladási oldal között), A Telekom egyébként még nem illikvid, de nagyobb szereplők számára ez a napi volumen már nem elégséges.
- Nagyobb megbízásoknál az árfolyam könnyebben mozdul, így könnyebb az árfolyamot is manipulálni (nincs bizonyítékom, de néha érzek ilyen kereskedési magatartást is már mostanában.)
- Emiatt kisebb eséllyel kerül vissza nagyobb nemzetközi indexekbe (pl MSCI szerintem éppen ezek miatt szinte már reménytelen). 
harding
harding szombat, 15:49
Előzmény: #263452  SBob
Nem azért szóltam le a cikket, mert meg merészelte szólni az általad vélt szent tehenem negyed éves jelentését. Hidd, el ha szar lenne az eredmény, akkor én sem védeném!
A cikk szerintem azért rossz, mert nem derül ki belőle a címben szereplő állítás. Tehát hatásvadász a cím, hogy kattints rá, majd nem válaszolja meg a kérdést.
.
De mindenféle hátsó szándék nélkül neked is feltenném a kérdést: A cikk alapján meg tudod mondani, hogy mi a figyelmeztető jel a Telekom jelentésében? ;)
Ishar
Ishar szombat, 13:50
Előzmény: #263436  harding
"Ezzel mit akartál mondani?" --- Azt, hogy a folyamatosan csökkenő részvényszám (és részben az inflációs díjkorrekció) miatt valóban szépen fog nőni a egy részvényre jutó nyereség. (Nagy vonalakban a számláló nő, míg a nevező csökken.)
SBob szombat, 13:14
ez a link talán jobban tetszik mindenkinek, bár ebben is szerepelnek "rossz" mondatok.  https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/magyar-telekom-gyorsjelentes-reszveny-emelkedes-profit-stagnal.html
"A profitabilitás tehát romlott a tavalyi szintekhez képest, de az alacsonyabb nettó pénzügyi veszteségnek köszönhetően a nettóprofit-soron így is kisebb növekedést tudott elérni a vállalat."Ebben az írásban egyébként szerepel ez is (nem hittem a szememnek, kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam a logikáját. De megértettem: ekkora pozitív energiával, egyszerűen nem lehet veszíteni... :) ) :  
"Részvény természetes fedezésként?Ha valakit bosszant a magas telefonszámlája, természetes fedezésként (hedge üzletként) is vásárolhat Telekom-részvényeket is akár. (Ugyanígy, ha sok banki költséget kell kifizetnie, akkor vehet OTP-részvényeket.) A részvények árfolyamemelkedésével ugyanis kompenzálhatja azt a többletköltséget, ami a szolgáltatások áremelése révén keletkezett. Legalábbis rövidebb és középtávon, hiszen a cég bevételei emelkedni fognak az áremelés után."
SBob szombat, 13:00
Előzmény: #263450  harding
van benne figyelmeztető, negatív jel is. Akár tetszik neked, akár nem. Maga a cikk tényszerű adatokat tartalmaz és a szerző neve is tudható (ellentétben a mienkkel). Egyébként az a tény, hogy csupán nagyjából hozta az elvárt számokat csalódást keltett, amit a "nagy", két nap alatt bemutatott zuhanás is vitán felül megmutat. Persze lehet a valóságot tagadni is és csak olyan elemzéseket olvasni, ami csupán a saját narratívánkat támasztja alá. De az csupán önbecsapás. Persze létező jelenség, hogy egy papír a jó hírre is negatívan reagál és fordítva, de itt most nem erről van szó. A közel semleges, enyhén negatív negyedéves jelentésre reagált heves eséssel, de ehhez az is kellett, hogy előtte néhány nap alatt felvigyék a mindenkori új árfolyamcsúcsra. Az lett volna furcsa, ha erre a kisebb csalódást keltő eredményre az új csúcs után emelkedett volna. Viszont bizakodásra adhat okot, hogy ezt a közel 5%-os negatív hullámot nagyon alacsony forgalommal produkálta. És erre nem magyarázat az uborkaszezon sem, mert a többi papírban volt normális forgalom. Én sem szeretem Gyulát, de ez nem jelenti azt, hogy olyanért támadjam, amiért mást megdicsérnék. Egy új írás, elemzés, egy a telekommal kapcsolatos hír belinkelése pozitív cselekedet. Az írás tartalmával lehet egyetérteni és lehet azt vitatni. A bölcsek köve szerintem nincsen nálad. Én még csak közgazdász sem vagyok, de neked biztosan van közgazdász diplomád és remélem, hogy ebben nem tévedek.
farkasfu
farkasfu szombat, 09:00
Előzmény: #263450  harding
A féléves összkép tehát növekedést mutat, miközben a második negyedévben a magyarországi távközlési  szolgáltatások bővülése mellett az informatikai üzletág gyengébb teljesítménye, a forint erősödése és a tavalyi egyszeri nyereségek kiesése is fékezte az eredményeket.
harding
harding péntek, 22:44
Előzmény: #263449  gyula1971
Gyula, ha már megint megosztottál egy clickbait napiszart, akkor legalább meg tudod mondani, hogy mi a figyelmeztető jel a T negyedéves számaiban?
.
Miért osztasz meg minden hulladékot?
gyula1971
gyula1971 péntek, 21:13
Stabilnak tűnik, mégis van egy figyelmeztető jel a Magyar Telekom számaiban.
-Stabil első fél évet zárt a Magyar Telekom, a második negyedéves számok azonban már azt is megmutatják, hol került nyomás alá a jövedelmezőség. 
https://www.msn.com/hu-hu/penzugyek/%C3%A1ltal%C3%A1nos/stabilnak-t%C5%B1nik-m%C3%A9gis-van-egy-figyelmeztet%C5%91-jel-a-magyar-telekom-sz%C3%A1maiban/ar-AA29CyvP?ocid=msedgntp
harding
harding péntek, 20:08
Előzmény: #263447  nyau
Ez szerintem nagyon fontos gondolat, amit írtál:
Ameddig a Telekomnak megéri magát vásárolnia, egyéb más befektetés és akvizíció helyett/mellett (tehát jobb a hozama az srv-nek, mint másnak), addig nekünk is meg fogja érni a dolog.  
nyau péntek, 19:18
Telekomnak megérte megvenni itt. Ők tudják miért. Ebből kell kiindulni.
kreta
kreta péntek, 18:52
Előzmény: #263445  signal2
Nem!!!
signal2
signal2 péntek, 18:40
Előzmény: #263443  harding
A kérdés az, hogy aki esetleg 2900-on megveszi, annak kielégítö lesz-e a hozam, amit az az árfolyam kínál.
apocca
apocca péntek, 18:39
Előzmény: #263443  harding
Ha 2900 környékén zárná az évet az több mint 60 %-s emelkedés lenne, jó rossz lóra tettünk mi ezzel a paperrel:):) jahh és még fizetett 154 huf osztalékot borravalóként:):)
harding
harding péntek, 18:01
Előzmény: #263440  signal2
Igen, valóban... évvégéig 10% kit érdekel?!?!
Minket a jövő évi osztalékfizetésig kalkulált 3300-3500-as árfolyam izgat jobban! ;)
fezo21
fezo21 péntek, 17:05
Heti záró : 2 696,00 / 65316
farkasfu
farkasfu péntek, 16:56
Előzmény: #263439  Freeshark
Hagyjuk a Tiszát..:)
 Eddig is 3-4 hétre voltunk már a 2900-tól. Nyilván még most is benne van a dolog, de már június 02-n 2756 volt az árfolyam és azóta szinte semmit nem tud felmutatni. Várjunk pár napot, hogy lássuk mire készül. A füles benne volt, "van" még a nyakvonal is emelkedő. 
signal2
signal2 péntek, 16:35
Előzmény: #263439  Freeshark
Már ha lesznek olyanok, akik olyan kis hozamért is hajlandóak megvenni.
Freeshark péntek, 16:30
Előzmény: #263438  farkasfu
Az elemzői célárak kedvezőek, a makrofolyamatok a Tiszának köszönhetően kiválóan fognak alakulni tehát 2900-ig könnyen elmehet év végéig.
farkasfu
farkasfu péntek, 16:19
Előzmény: #263437  harding
ok értem. :)
én a fundával úgy vagyok, hogy mondhatnak akármit. Ha elérünk egy technikai szintet, ellenállást, én nem fogok belevenni, akár mit is mondanak. Előfordul, hogy túlhúzzák és nem áll meg a szinten, de akkor rövidesen vissza fog csapódni! Ez a gyakorlati tapasztalat!  Ezért mindig megnézem, hol tart az árfolyam technikailag, mielőtt veszek, vagy eladok. 
Jobb egy korrekció után belépni, mint előtte az emelkedésben. A funda általában beépül az árfolyamba egy idő után és nem szabad azt szajkózni tovább, hogy ezért meg azért jó a papír. Utána már nagyobb szerepe van a technikai résznek. A hajtóerő egyértelmű, hogy a fundából jön, de van az a pont, ahol már kimerül. Kell mind a kettő, de ahogy már mondtam, a legjobb funda mellett is van és kell a technikai korrekció. De hol? Ezt kell kisakkozni és lehetőleg időben. 😃 
Nyilván nem lehet 100%-ban eltalálni! Hiába mutat oda a ta, a "nagy modi" játszik velünk!  Ha minden úgy menne, ahogy kiadja a ta, akkor nem lehetne eleget keresni, mert sok nagybüfi kereskedik és mind egy helyen venne, vagy adna. 
Szerintem hasznos kereskedésben a ta.
harding
harding péntek, 15:49
Előzmény: #263433  farkasfu
Nem vitának szántam a fundás mondataimat. Hanem írásban gondolkodom itta a fórumon..
Nálam a funda az első, és a TA az figyelembe veendő, megerősítő, vagy óvatosságra intő...
harding
harding péntek, 15:30
Előzmény: #263435  Ishar
Ezzel mit akartál mondani?
Ishar
Ishar péntek, 15:01
Előzmény: #263430  harding
 "Megbízhatóan fogja szállítani a mgmt által beígért egy részvényre jutó nyereséget." --- Jelenleg 894 595 917 darab törzsrészvény van, amiből 25 968 694 darab van a cég tulajdonában és még 3,7 milliárd HUF maradt az SRV-keretből 2027 tavaszára. (2026 májusában 136,4 milliárdot fizettek ki osztalékra.)
farkasfu
farkasfu péntek, 14:57
Előzmény: #263432  Ishar
A 2500-al már vigyáznék! 
Amennyiben odáig esne (nem tom), akkor ott nem kapkodnék! Az már egy nagyobb korrekciós hullám és 2300-ra tenném a vételt, vagy esetleg 2400.. Ott már az utolsó nagyobb emelkedő trend 0.382%-t figyelném! 
Technikailag ez a lényeges. Persze csak ta és nem funda, de a 2500 is ta már...😃
Egyelőre ez nem fenyeget. :))
farkasfu
farkasfu péntek, 14:49
Most egy technikai elemzésre, hiába mondod nekem a fundát. Én a chartról dolgozom a tények alapján. Te meg azt mondod, amit a fundás alapon kiszórtak nekünk, befektetőknek! 
A ta-ba, árfolyamba, beépül a funda és ezek a charton "kézzel" foghatók. Sokszor előbb jelentkezik, mind a hírek publikálása. A legjobb funda ellenére is van technikai korrekció! Enélkül nem működne a tőzsde!

Sosem mondom, hogy ez, vagy az lesz, csak lehetőség technikai alapon! Ezeket vázolom fel! Ha jön egy hír. az keresztül húzhatja az egészet! 
Ja és nem egyszer volt olyan, hogy nem közölték időben a fundás alapokat befolyásoló információkat és az árfolyam nem tükrözte az eredetit. Itt nem kimondottan Mtelre gondolok, hanem általánosságban. Ha megnézed a chartot, akkor láthatod, hogy a célárakat még nem értük el, amit ta alapon számoltam. Viszont elértük a célár utolsó ellenállását 61.8%. Itt, vagy a közelében, legtöbbször jön egy korrekció! Erre számoltam az eshetőségeket. 
Amennyiben a korr. kicsi és nem töri a támasz szintet, akkor jöhet egy újra támadás az ellenállás legyűrésére 61.8%, hogy elérje a célárat 100%..., ami a technikai hullám kifutási szintje! 
Ha törik a támasz, akkor el lehet felejteni egyidőre és valószínű a korrekciós hullám, majd új célárat generál! Azt akkor újra kell számolni.
 Ennyi. 
Ishar
Ishar péntek, 14:27
Előzmény: #263428  farkasfu
"Ha jót akartok, ne engedjétek 2600 alá! 😃" ---- Rajtam nem fog múlni, beálltam 2600 forinton vételre. (Emellett továbbra is bent állok 2500 forinton is.)
harding
harding péntek, 14:07
Amúgy nagyok kíváncsi vagyok, hogy meddig fog lemenni az árfolyam...
harding
harding péntek, 14:03
Előzmény: #263428  farkasfu
Fundásan annyi látszik ehhez, hogy a cég stabil cashflow gyár. Megbízhatóan fogja szállítani a mgmt által beígért egy részvényre jutó nyereséget. Emellett szűkült a közkézhànyad, ami azt jelenti, h nagyobb arányban maradnak a hosszú távra tervező, erős kezű befektetők, akik nem dobálnak el mindent kis-közepes esésben.
.
Tévedés ne essék: kis közkéz esetén az árfolyamot könnyű mozgatni, és akár lefele manipulálni, de ott mas vevők is megjelennek a vonzó hozamokra rámozdulva  emiatt mégis limitált lefele a tér.
Srv-t nagy mennyiségben gyűjtögetni emiatt egyre drágábban lehet majd, és ugye felfelé nincs korlát az árfolyamban (a szűkülő kínálat szab határt a plusz végtelenben)... legalább is én így spekulálok.
severian péntek, 14:00
Hétfőn kissé korán vásároltam be, na mindegy. Tettem be lépcsősen megbízást, már csak ezért se fog lemenni addig. :)
farkasfu
farkasfu péntek, 13:12
Előzmény: #263424  lukskypoker
Még van remény...🙏
Fülesnek már egy kicsit mélyre jött, de korrekciónak még jó! Ha "szakad", akkor jöhet a 2600 környéke, de ott már vigyázni kell, mert aktivizálhat egy dupla csúcsot, ami letolhatja az emelkedő trendvonalig! Ezzel bekerül egy fontos szint alá, ami kemény ellenállás lehet felfelé! Így jönnek egymás után az érzékeny szintek..:)
Jelenleg semmi gáz, csak egy korrekció folyik. 2637-nél ugrik a majom a vízbe, az már nem egy normál korr,! Sajnos a szintek ilyen rövid távon, nagyon közel vannak és nincs idő reagálni, ráadásul a gyertyák átfedik..
Ha jót akartok, ne engedjétek 2600 alá! 😃
tomspice péntek, 12:53
Előzmény: #263425  McLain_
Majd 2500 alatt
tomspice péntek, 12:53
Előzmény: #263425  McLain_
Majd 2500 alatt
McLain_ péntek, 10:34
Előzmény: #263424  lukskypoker
csak lehetőséget ad a pakk bővítésére.
lukskypoker
lukskypoker péntek, 10:19