Gyula, ha már megint megosztottál egy clickbait napiszart, akkor legalább meg tudod mondani, hogy mi a figyelmeztető jel a T negyedéves számaiban? . Miért osztasz meg minden hulladékot?
Ez szerintem nagyon fontos gondolat, amit írtál: Ameddig a Telekomnak megéri magát vásárolnia, egyéb más befektetés és akvizíció helyett/mellett (tehát jobb a hozama az srv-nek, mint másnak), addig nekünk is meg fogja érni a dolog.
Ha 2900 környékén zárná az évet az több mint 60 %-s emelkedés lenne, jó rossz lóra tettünk mi ezzel a paperrel:):) jahh és még fizetett 154 huf osztalékot borravalóként:):)
Hagyjuk a Tiszát..:) Eddig is 3-4 hétre voltunk már a 2900-tól. Nyilván még most is benne van a dolog, de már június 02-n 2756 volt az árfolyam és azóta szinte semmit nem tud felmutatni. Várjunk pár napot, hogy lássuk mire készül. A füles benne volt, "van" még a nyakvonal is emelkedő.
ok értem. :) én a fundával úgy vagyok, hogy mondhatnak akármit. Ha elérünk egy technikai szintet, ellenállást, én nem fogok belevenni, akár mit is mondanak. Előfordul, hogy túlhúzzák és nem áll meg a szinten, de akkor rövidesen vissza fog csapódni! Ez a gyakorlati tapasztalat! Ezért mindig megnézem, hol tart az árfolyam technikailag, mielőtt veszek, vagy eladok. Jobb egy korrekció után belépni, mint előtte az emelkedésben. A funda általában beépül az árfolyamba egy idő után és nem szabad azt szajkózni tovább, hogy ezért meg azért jó a papír. Utána már nagyobb szerepe van a technikai résznek. A hajtóerő egyértelmű, hogy a fundából jön, de van az a pont, ahol már kimerül. Kell mind a kettő, de ahogy már mondtam, a legjobb funda mellett is van és kell a technikai korrekció. De hol? Ezt kell kisakkozni és lehetőleg időben. 😃 Nyilván nem lehet 100%-ban eltalálni! Hiába mutat oda a ta, a "nagy modi" játszik velünk! Ha minden úgy menne, ahogy kiadja a ta, akkor nem lehetne eleget keresni, mert sok nagybüfi kereskedik és mind egy helyen venne, vagy adna. Szerintem hasznos kereskedésben a ta.
Nem vitának szántam a fundás mondataimat. Hanem írásban gondolkodom itta a fórumon.. Nálam a funda az első, és a TA az figyelembe veendő, megerősítő, vagy óvatosságra intő...
"Megbízhatóan fogja szállítani a mgmt által beígért egy részvényre jutó nyereséget." --- Jelenleg 894 595 917 darab törzsrészvény van, amiből 25 968 694 darab van a cég tulajdonában és még 3,7 milliárd HUF maradt az SRV-keretből 2027 tavaszára. (2026 májusában 136,4 milliárdot fizettek ki osztalékra.)
A 2500-al már vigyáznék! Amennyiben odáig esne (nem tom), akkor ott nem kapkodnék! Az már egy nagyobb korrekciós hullám és 2300-ra tenném a vételt, vagy esetleg 2400.. Ott már az utolsó nagyobb emelkedő trend 0.382%-t figyelném! Technikailag ez a lényeges. Persze csak ta és nem funda, de a 2500 is ta már...😃 Egyelőre ez nem fenyeget. :))
Most egy technikai elemzésre, hiába mondod nekem a fundát. Én a chartról dolgozom a tények alapján. Te meg azt mondod, amit a fundás alapon kiszórtak nekünk, befektetőknek! A ta-ba, árfolyamba, beépül a funda és ezek a charton "kézzel" foghatók. Sokszor előbb jelentkezik, mind a hírek publikálása. A legjobb funda ellenére is van technikai korrekció! Enélkül nem működne a tőzsde!
Sosem mondom, hogy ez, vagy az lesz, csak lehetőség technikai alapon! Ezeket vázolom fel! Ha jön egy hír. az keresztül húzhatja az egészet! Ja és nem egyszer volt olyan, hogy nem közölték időben a fundás alapokat befolyásoló információkat és az árfolyam nem tükrözte az eredetit. Itt nem kimondottan Mtelre gondolok, hanem általánosságban. Ha megnézed a chartot, akkor láthatod, hogy a célárakat még nem értük el, amit ta alapon számoltam. Viszont elértük a célár utolsó ellenállását 61.8%. Itt, vagy a közelében, legtöbbször jön egy korrekció! Erre számoltam az eshetőségeket. Amennyiben a korr. kicsi és nem töri a támasz szintet, akkor jöhet egy újra támadás az ellenállás legyűrésére 61.8%, hogy elérje a célárat 100%..., ami a technikai hullám kifutási szintje! Ha törik a támasz, akkor el lehet felejteni egyidőre és valószínű a korrekciós hullám, majd új célárat generál! Azt akkor újra kell számolni. Ennyi.
"Ha jót akartok, ne engedjétek 2600 alá! 😃" ---- Rajtam nem fog múlni, beálltam 2600 forinton vételre. (Emellett továbbra is bent állok 2500 forinton is.)
Fundásan annyi látszik ehhez, hogy a cég stabil cashflow gyár. Megbízhatóan fogja szállítani a mgmt által beígért egy részvényre jutó nyereséget. Emellett szűkült a közkézhànyad, ami azt jelenti, h nagyobb arányban maradnak a hosszú távra tervező, erős kezű befektetők, akik nem dobálnak el mindent kis-közepes esésben. . Tévedés ne essék: kis közkéz esetén az árfolyamot könnyű mozgatni, és akár lefele manipulálni, de ott mas vevők is megjelennek a vonzó hozamokra rámozdulva emiatt mégis limitált lefele a tér. Srv-t nagy mennyiségben gyűjtögetni emiatt egyre drágábban lehet majd, és ugye felfelé nincs korlát az árfolyamban (a szűkülő kínálat szab határt a plusz végtelenben)... legalább is én így spekulálok.
Még van remény...🙏 Fülesnek már egy kicsit mélyre jött, de korrekciónak még jó! Ha "szakad", akkor jöhet a 2600 környéke, de ott már vigyázni kell, mert aktivizálhat egy dupla csúcsot, ami letolhatja az emelkedő trendvonalig! Ezzel bekerül egy fontos szint alá, ami kemény ellenállás lehet felfelé! Így jönnek egymás után az érzékeny szintek..:) Jelenleg semmi gáz, csak egy korrekció folyik. 2637-nél ugrik a majom a vízbe, az már nem egy normál korr,! Sajnos a szintek ilyen rövid távon, nagyon közel vannak és nincs idő reagálni, ráadásul a gyertyák átfedik.. Ha jót akartok, ne engedjétek 2600 alá! 😃
Mtelekom