Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Uhura ma, 16:27
Előzmény: #261793  Seri
Ha jól rémlik 2520 nál volt a tető, az osztalék 154 és most 244x az ár vagyis a vágásnapi záró - osztalék / 2 nél van kb az árfolyam. Ez pedig elég jó érték mert az osztalék vágás után szépen lementünk aztán vissza és megtartotta. Már a nyitonál is elég jól tarzotta magát.
Nem tudom mi lesz ezután de remélem elvánszorgunk 2600 ig én kitárazok had csorogjon szeprmberig. Aztán újra értékelek. Most érzem az erőt az Mtel vételi oldalon.. 
Balin2020
Balin2020 ma, 15:21
Előzmény: #261785  Borisz
Javaslom 4 jszámegyü árfolyam esetén kerek tízes végű célokat tűz ki. Valószínűleg most is működött volna! 
harding
harding ma, 14:25
Előzmény: #261795  SBob
Szerintem van prosperálóbb befektetés, mint ingatlan tulajdonlás/kiadás (annak minden ódiumával). Sokkal inkábbb javasolnék Mtel (vagy más magyar versenypiaci) részvény tulajdonlást, mint a túlhúzott (CSOK, CSOK+, Otthon start, többszri lakás ÁFA manipulációval felpumpált) ingatlanpiacba való befektetést az elkövetkezendő években. Szerintem a lakáspiacon lesz inkább normalizáció nem- vagy nemcsak az MTel-nél. ;)
SBob ma, 08:07
Előzmény: #261786  Borisz
neked is válaszoltam a #261794 -es beírásommal. Én csak azt tudom, hogy ma rövid távon mindenki azt várja, hogy felmegy, mert a nagy visszavásárlási programban hamarosan 50mrd Ft keresi az új gazdáját (és ez nem olyan napon belül tőkeáttéttel, néhányszor eladott majd visszavett forgalom). Ami az egy héttel korábbi kiszállásodat illeti, az szerintem nem voltál túl jó döntés, de akár be is jöhetett volna. Viszont, ha 2404Ft-ra tetted a vételi megbízást a visszavételre, azt zseniálisan megérezted. Az pedig csupán szerencsétlenség, hogy néhány Ft miatt nem teljesült. Sokszor csupán ennyin múlik, hogy valaki sikeres, vagy sikertelen.
SBob ma, 07:52
Előzmény: #261790  harding
vegyél ingatlant a fővárosban és add ki. Az többet hoz már 5 év távlatában is (legalábbis eddig így volt és még bőven van hova nőni az áraknak) :))
SBob ma, 07:46
Előzmény: #261791  harding
a kérdésed költői. Egyfelől semmiféle rendszerváltás nem történt, hacsak nem azt érted ezen, hogy gyakorlatilag kb 20 képviselő kivételével a teljes korábbi parlamenti képviselőgárda lecserélődött. Talán az is jelentős változás, hogy olyan sem volt még, hogy mindössze három, magát azonos oldalon (jobboldali, konzervatív) elhelyező párt jutott csak be a parlamentbe, kiejtve ezzel a teljes, rendszerváltás óta jelen lévő MSZP (és SZDSZ utódok), valamint az abból kinőtt pártokat. De mitől lenne rendszerváltás? Ami a nagy cégeket illeti, egyelőre számukra nagy kérdés magyarországi jövőkép. Ugyanis az Orbán-kormányt egyszerre érte az a vád, hogy a Magyarországra érkező multikba öntik a pénz, illetve nem adóztatják meg őket az elvárt módon (globális minimumadó), amivel nekik kedveznek. A másik vád pedig az volt, hogy a külföldi ( és magyar) multikat sanyargatják mindenféle különadóval, valamint versenytorzító szabályozásokkal. Valamilyen szinten mindkét állítás igaz is volt. Azt én sem gondolom, hogy tökéletes volt, de mi lesz akkor most? Ami pedig azt a kérdést illeti a befektetések vonatkozásában, hogy mi a legjobb választás ma, erre én nem tudom a választ. Költői választ én többet is tudok adni, többnyire ezt is teszem, ha valamit nem tudok. Csupán a telekomra vonatkoztatva én azt gondolom, hogy a következő néhány évben egy nagyon kiszámítható pályán mozog, stabil fundamentumokkal. Az osztalék mértéke is kielégítő, azt úgy tűnik, hogy stabilan tudja hozni, illetve még a növelésre is van mód. Magában a cégben semmiféle növekedési potenciált nem látok, az a siker, ha tudja őrizni a jelenlegi piaci pozícióját (és ez nem kis dolog, egyáltalán nem lebecsülendő). Szerintem a telekomot nem az osztalék hajtja, hanem a részvény visszavásárlási program (az is indította be). Ha nem lenne potenciál a növekedésben, akkor a 7% körüli osztalékhozam semmire sem lenne elég, mert ekkora hozamot ma állampapírban is elérsz ma 2031-ig fix kilátással, adómentesen, ráadásul azonnali, kiszámítható értékű hozzáféréssel ( a TBSZ-el ellentétben). Úgyhogy szerintem biztosan nem az osztalék hajtotta eddig sem ezekre a szintekre ( természetesen egy 154Ft + 50mrd részvényeseknek juttatott javadalmazás mellett a 350Ft-os részvényár sem volt tartható, de legfeljebb pereket indíthattunk volna a cég ellen, ha marad a 30Ft-os osztaléknál és az eredményt "feléli", ahogyan korábban is tette ( ugye nem az évenként kifizetett 25-30mrd-os különadó megszüntetése miatt tud hirtelen 180mrd-ot kifizetni a részvényeseknek a korábbi 0Ft és 15-30mrd Ft helyett)). Amivel nem tudok kalkulálni, az a tőzsdék, árfolyamok helyzete a világon. Azoknak a mozgását le fogja követni a BUX is és benne a telekom is. Amit tudunk, az annyi, hogy nagyon nagy átrendeződés van a világban és azt is, hogy Trump alatt a tőzsdék jól teljesítettek korábban ( eddig legalábbis ). De ahogyan írtad, semmi sem nő az égig. Hogy lesz bezuhanás? Az biztos. Hogy mikor, mekkora mértékű és addig még mennyit emelkedhet? Ezt viszont senki sem tudja szerintem. Zárásul a hosszúra sikeredett monológot. "Hulló kések alá nem szabad beállni". Talán ez fordítva is igaz.
Seri ma, 06:52
Előzmény: #261792  Uhura
Én is ezen gondolkodtak, hogy a maradék pénzt a vágás utáni esést kihasználva beletolom, de egyelőre nem tettem. 
Bocsi a vélhetően hülye kérdésért, de mit értesz az alatt hogy hatalmas forgalommal a cetli 50%-nál állunk? Arra, hogy ekkora forgalommal csak ~4 %-ot esett oszti vágás után?
Uhura ma, 01:41
Előzmény: #261787  Ishar
Nyugi szerintem ezzel a döntéssel te a többség része vagy, én is a Tiszás ugrás elötti lejtmenetben eladtam, azt gondoltam megvolt a tető. 
Utána részben újra épitettem a pakott úgy 3 millionyi arfolyam emelkedest benthagyva és várom mi lesz tényleg van meg erő , és úgy nézki van , hatalmas forgalommal kb a cetli 50%-nál állunk. Közben én megdupláztam ma a cetli vágás előtti pozi méretett. Ha tényleg bejön hogy keddre visszatöltjük az dupla nyereség. 
A kérdés 12 én mi lesz ha meglesznek a pozitiv számok akkor 2600 is fel lökheti .... és utána meg jön a nyári oldalazás , visszacsorgás. 
Meglátjuk. 
harding
harding péntek, 23:05
Előzmény: #261780  SBob
Persze hogy nem jelenthetjük ki, sőt tudjuk, hogy a fák nem nőnek az égig. De vajon egy rendszerváltó hajnalon, amikor az eddig visszatartott versenypiaci cégek csillagát épp kezdik újra leporolni, és amikor az erősödő forint lassan kamatcsökkentést is hozhat, (csökkenő országkockázattal), akkor mi a jobb választás: 50% cash-ben várni a valamikor a bizonytalan jövőben eljövő esést, jobb beszállókért, mint pl a Berkshire Hathaway... vagy... részese lenni a folyamatban levő emelkedő piacnak?!
A kérdés költői, a válasz pedig: a poziciók és kockázatok megfelelő kezelése... és amúgy több nyerő módszertan is van.
harding
harding péntek, 19:28
Előzmény: #261789  Borisz
francba... pedig nagyon érdekelt volna egy 12-14%-os kockázatmentes holmi! ;)
Borisz péntek, 19:20
Előzmény: #261788  harding
Természetesen rosszul számoltam. Igen, a kockázatmentes az netto 7%. A 43-44% az természetesen nem háromszorosa, hanem hatszorosa. Bocs a téves számokért.
harding
harding péntek, 19:12
Borisz, azt írod, hogy "az éves 43-44% hozam az a kockázatmentesnek a bő háromszorosa".
 Az ugyekiszámolva >14%-os hozam, de legyen csak12% (mert lefelé kerekítettem).
Pontosan mire gondoltál mint kockázatmentes eszköz , és mekkora hozammal? Engem érdekelne, hogy én élek-e rossz világban, vagy valamit elírtál... mert szerintem a kckázatmentes hozam az most Magyarorszgon olyan 7% körül van, ha a legmagasabb kamatozású állampapírra gondolok. De nyugat európában még ennyi sincsen.
Ishar
Ishar péntek, 18:26
"Én még szelvényvágás előtt kábé egy héttel eladtam az egészet, mert nem bírtam nyugton megülni a kezemen. Pedig utólag az látszik, hogy jobb lett volna megtartani az egészet." --- Akkor még egyszer: nix ugribugri, azaz stratégiai nyugalom! Jó hétvégét Mindenkinek! :)
Borisz péntek, 17:54

Én még szelvényvágás előtt kábé egy héttel eladtam az egészet, mert nem bírtam nyugton megülni a kezemen. Pedig utólag az látszik, hogy jobb lett volna megtartani az egészet.
Na de mármost mit tegyek!Ha visszatekintek egy év távlatra, azt látom, hogy a Telekom elég következetesen álldogált 1750-1800 között egészen december végéig, amikoris megtáltosodott, és onnantól kezdve hatalmas meredekségű rally-val felment a szelvényvágás előtti 2550-ig. Ez a táltosodás 43-44% növekedést jelentett, ami azért a kockázatmentesnek a bő háromszorosa.
Lehet-e ebből bármiféle következtetést levonni a következő egy év mozgására? Lesz-e mostantól nagyjából oldalazás kisebb-nagyobb hullámzásokkal mondjuk ismét az év végéig, majd onnan nagyhirtelen ismét hatalmas rally?
Tegnapról mára nem adta vissza az osztalék értékét, csak kevesebbet, tehát úgy néz ki, mintha erőt mutatna, és továbbra is száguldani szeretne. De ez még csak egy nap, ebből azért nem biztos, hogy helyes lenne kivetítenem a következő hónapok mozgására.
Abszolut nem látom, mi lenne a helyes, most vegyek hamar mert rallizni fog tovább, vagy várjak, mert oldalazni és enyhén csorogni kezd egy időre.
Borisz péntek, 17:40
Be voltam állva máma vételre 2404-re. Na meddig jött le? 2406-ig. Ez a méreg, nem a ciánkáli.
SBob péntek, 17:07
Előzmény: #261782  fezo21
Szép záró. Én azt reméltem, hogy a napi átlagig legalább sikerül visszazárnia (2436 körüli szint ), de még e fölé is tudott menni. Jó hétvégét mindenkinek! 
apocca
apocca péntek, 17:06
Előzmény: #261782  fezo21
108 pöttyöt esett, nagyon jó, a forgalma meg 3 mrd
fezo21
fezo21 péntek, 17:05
Heti záró : 2 442,00 / 88619
apocca
apocca péntek, 17:04

Mert ilyen a tőzsde!:)
Egyszerű is meg nem is. Ki semmi nem zárható, de valószínűségek vannak.
SBob péntek, 16:50
Előzmény: #261779  harding
megválaszoltad, hogy mire gondolt a cikk írója a "normalizáció" alatt. Amivel számolsz, az korrekt, viszonylag kiszámítható néhány év időtávlatában. Ebből a várható, korrekt árfolyamot is ki lehet számolni, ahogyan  Fezo is írta, 10éves állampapír + 1-2%. És már készen is van, ilyen egyszerű, mindenki nyugodtan aludhat, mert ennyinek és ennyinek kell lennie az árfolyamnak. De ennyi lesz az árfolyam egy olyan környezetben is, ha ne adj Isten az OTP 10ezer alatt, a MOL 1000 alatt lesz? Vagy az már biztos, hogy ilyen soha nem történhet meg? A BUX három éve 45ezer volt, most meg 130ezer felett van. Kijelenthetjük, hogy ezután sosem lesz már recesszió és soha nem fog bezuhanni. És kijelenthetjük azt is, hogy ha esetleg mégis, akkor az biztosan nem fogja befolyásolni a telekom árfolyamát.  Kijelenthetjük?
harding
harding péntek, 16:27
Előzmény: #261776  SBob
Ez ugye éves szinten 240-250Ft-os EPS-t jelent! A Concorde cikke alapján MTel akár 100%-os osztalék kifizetésbe is válthat (mondjuk szerintem nem így lesz) a TMUS teljes felvásárlás és abból eredő finanszírozási okok miatt.
Házi feladat kiszámolni, hogy ez mekkora részványárat jelent, ha az EPS áram reálértéken marad. (Egyelőre maradnék a kalkulációban a 7%-os kockázatmentes (nominál) hozamú környezetnél.) 
harding
harding péntek, 15:54
Előzmény: #261775  SBob
Csókolom... mit jelent a normalizáció? Ezek szerint most nem-normalizált állapotban van Telóka? Gerjesztett állapotban?
apocca
apocca péntek, 14:38
Előzmény: #261776  SBob
SBob péntek, 14:28
Előzmény: #261775  SBob
"Nettó eredmény tekintetében így 56 milliárd forint közeli profitot érhet el a Magyar Telekom, amely éves alapon 3 százalék feletti növekedésnek felelne meg.Az EPS így meghaladhatja a 63 forintos szintet, az erős profitabilitás pedig további teret nyithat idővel a részvényesi juttatások bővítése előtt is. A menedzsment által prognosztizált éves célok kapcsán sem várható változtatás."
SBob péntek, 14:26
SBob péntek, 13:57
Előzmény: #261773  oaxaca
mivel magam is nyakig benne vagyok, nyilvánvaló, hogy azt kívánom, hogy legyen igazatok! Csak egyetlen problémám az, hogy amikor 300Ft-nál azt írtam, hogy én 800Ft alatt én biztosan nem fogom elszórni, akkor inkább megy majd az utódoknak, akkor senki sem állt mellém ezzel a véleményemnél, ellenkezőleg. Rád sem emlékszem, hogy mondjuk az évekig várt 500Ft -os SMS-es ár felett azt írtad volna, hogy nincsen túlárazva. 500Ft óta mindenki csak a "nagy korrekciót" vizionálta. Nem jött. Ma pedig már mindenki a mai ár többszörösét vizionálja. De legyen igazatok! 
oaxaca péntek, 13:37
Előzmény: #261770  harding
En is igy szamolok. Ha sikeresen elindulunk az euro fele vezeto uton, akkor mondjuk 5 ev tavlataban a 10 eves allampapir hozam le fog csokkenni (mert le is kell) a jelenlegi 6%rol 4re kb. Ehhez ha veszunk egy viszonylag ovatos 200ft-os oszalekot addigra, akkor a keplet egyszeru, 5000ft-os arfolyam lesz. Persze sokminden tortenik addig, de ez egy teljesen logikus forgatokonyv. Es persze hab a tortan, hogy kozben meg kiszedjuk az 5 evnyi osztalekot.
harding
harding péntek, 13:25
Előzmény: #261769  gaborkeszthely
Jobbaknak nettó az osztalék ;)
...aki TBSZ-en tartja, és nem töri fel idő előtt.
SBob péntek, 13:16
Előzmény: #261765  apocca
Nem a DT-re gondoltam. Az miért is tette volna a háttérben? Én emlékszem erre. Itt a fórumon biztosan beszéltünk akkoriban erről. Nem volt publikus, csak egy két cikk foglalkozott vele, de a telekom sem kommentálta. Vélhetően az állam, vagy valamelyik mellékszereplője volt a háttérben, ha igaz volt egyáltalán. És 1300Ft körüli összegről beszéltek. Vélhetően igaz volt, hiszen előtte fuccsolt be az állam ez irányú próbálkozása a saját szolgáltató létrehozásával, illetve a T-Systemre is érkezett vételi ajánlat az akkor még alig látható 4IG részéről, ami végül szintén meghiúsult.
harding
harding péntek, 13:15
Előzmény: #261760  SBob
Az én véleményem kicsit (nagyon) más:
Szerintem most sokkal erősebb és versenyképesebb a vállalat, mint 20 éve, de akárcsak 10 évvel ezelőtt. Korábban egy monopolisztikusabb piacon, kisebb teljesíménnyel is magasabb árfolyamot és osztalékot tudott fizetni a cég.
Viszont most sokkal erősebb teljesítménnyel, és érett termékpalettával is csak nyomott az értékeltsége/osztalékfizetési képessége. A mostani árfolyamban van: országkockázat, inflációs várakozás, telekommunikációs versenyhelyzet egy feldoppingolt állami szereplő miatt, önkéntes ársapka, stb.
Szerintem többet ér a vállalat, mint amit árfolyamban most látunk. Nagyon kíváncsi leszek az elkövetkezendő néhány évre, mondjuk 2030-ig. Azt állítom, hogy a különböző kockázatok kiárazódásával néhány év alatt  (3-4 év) duplázzuk az árfolyamot. 
gaborkeszthely péntek, 13:12
Előzmény: #261766  Ishar
A 154 Brutto
apocca
apocca péntek, 13:11
Előzmény: #261767  fezo21
azt max rékasinak hozhatták elő, mikor 2018 nyarán az mtel vezetője lett.
fezo21
fezo21 péntek, 13:03
Előzmény: #261765  apocca
Szerintem állami ajánlatra gondolt, nem DT-re.
Ishar
Ishar péntek, 12:57
R: 2432 + 154 = 2586. Nagyon szép! :)
apocca
apocca péntek, 12:54
a dt nem tett a múltban és ez idáig vételi ajánlatot (legjobb tudomásom szerint)
Carloska péntek, 12:47
Előzmény: #261763  Odor
2.
Odor
Odor péntek, 12:44
jöhet a következő tippjáték
Mikor érjük el a 2500-at újra?
1. Jövöhéten 
2. 05.31 ig
3. Június végére
4. Nem érjük el
nyau péntek, 12:40
4iG fórumban is majd azon fognak vitatkozni 25 év múlva, hogy ért-e 5000 forintot?
fezo21
fezo21 péntek, 12:33
Azt azért nem gondolnám, hogy egy osztalékrészvénynél mellékes lenne az osztalék. Hosszútávon általában az állampapír + 1...2 százalék osztalék arányban szokott beállni az árfolyam.

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek