Én annak örülnék, ha már májusban lemenne az SRV, nehogy az legyen, hogy bekerült az indexbe és az SRV csak nagyon drágán teljesül. Inkább legyen fordítva, menjen le az SRV és az indexbe kerülésnél a sok passzív ETF befektető vegye meg drágán.
sztem ez le van kártyázva előre, nem hiszem, hogy hirtelen úgy gondolja. Ha egyetlen stróman felszívja a kellő számúr rv-t akkor nem fogadnak többet, az Erste pedig ebben már profi. Nem fog sztem emelkedni csak srv után, addig oldalazik.
ahogy fezo is írta az erste ügyeskedik, ez megy amig a wood és concorde nem lép be és nem gondolja úgy, hogy egy kis hasznot húznak ők is az mtel srv-ből.
"A részvények megvásárlására a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben kerülhet sor." Klasszikus értelemben nem, de a gyakorlatban láttuk, hogy ez hogyan megy. Egyébként tulajdonképpen ezeket a "tőzsdén kívüli" kereskedésben megvett pakkokat is csak meg kell venni valakitől. Így végső soron ezek is valós tőzsdei kereskedésben történnek, csak "ügyesebben". Ezért van az, hogy pl. tegnap a zárás előtt több ezer darabos vételi ajánlatra 2060Ft-on percekig nem érkezett eladó, hogy aztán egy perc múlva a záróban már 2025 -ös áron menjen. Persze ezeket a nagy ugrásokat az utolsó másodpercben mindig korrigálják. Pszichológia. :)
Az Erstének is meg kell venni a részvényeket valakitől, mielőtt fixen tovább adná az SRV kereten belül. Max többet játszhat és többet is lát a piacból, így olcsóbban tudja venni.
a közgyüli formálisan bólint az előterjesztésre. A közgyüli után pár héttel a vezetőség közleményben tudatja majd az srv hogyan-mikéntjét. Az EU-s átláthatóság miatt klasszikus tőzsdén kivüli (régi aukciós) megoldás nem lehet. Ahogy tavaly is fix ügyletek adják a nagyok számára a lehetőséget.
én ezzel kapcsolatosan még mindig csak a ködöt szurkálom. Annyi biztos csak belőle, hogy tőzsdén kívüli kereskedésben IS. Azaz, vélhetően a nagyjából 90% -ot megint tőzsdén kívüli kereskedésben fogja megvásárolni, ahogyan tavaly is. Arról pedig még nincsen közelebbi hír, hogy ezt milyen ütemezéssel tervezi megvalósítani. Talán a közgyűlésen kiderül. De még az is előfordulhat, hogy csupán az előterjesztésben szereplő időablakban, azaz nem úgy mint eddig. Ha így lenne, akkor nagyobb volatilitásra lehetne számítani, mint eddig. Nagyobb forgalmú emelkedésre, majd hosszan tartó, alacsony forgalmú lenyomási ( ahogyan már egy ideje így is megy ) ciklusokra. Kérdés, hogy ki mire vette és milyen kilátásokat áraz a cégnek és a világnak.
Pozitív, hogy bevonják a két év alatt visszavett részvényeket. A tavalyi SRV után kicsit aggódtam, hogy ez elmaradt és majd valami "remek" üzletben használják fel.
"A felhatalmazás alapján teljes, illetve részleges vásárlás is lehetséges, valamint a felhatalmazási időszakon belül sor
kerülhet többszöri részvényvásárlásra is, egészen addig, amíg a maximális részvényszámot el nem éri a felhatalmazás
keretében vásárolt részvények teljes száma"
Mtelekom