igen már tegnap is emlegettem, hogy a teló defenziv, osztalékos rv és ezt ma megmutathatja, és egyelőre mutatja a kezdeti tőzsdei pánik induláskor se töltötte be a rést idáig a min 2100 és most 2140
ebben általánosságban is igazad van, hiszen szinte mindig, minden erről szól ( a többi, szép ideák, csak a népnek szóló lózung ) ,de amiket felsoroltál, azon cél eléréséhez mélyen bele kell nyúlni a belügyekbe is, mert az iráni rezsim akármilyen is, egyáltalán nem támogatottság nélküli. Akár az adott társadalom támogatása sem feltétlenül szükséges, ha a "demokrácia" elérése a cél. :) (egyébként ennek ellenére, lehet, hogy a végén pozitív lesz a kimenetele ezeknek az eseményeknek, mert valamiféle "megbékélésre" szükség lenne ebben a térségben.Vérrel tartósabb békét teremteni nem példátlan dolog a történelemben, de általában nem sikerül. Talán most...)
Szerintem teljesen normális, ami zajlik, de a kezdeti hiszti után a teló inkább a deffenzív kategóriájú részvények közé tartozhat, mert abszolut nem olaj és export függő.
Amúgy meg lehet változtatni egy országot bombázással is. Ez épp olyan, mint amikor folyamatosan vágod a füvet és közte a gazt.... előbb utóbb szép lesz a gyep, és gyérül a gaz. Nem olyan hatékony, mint a kétszíkű gyomirtó, de működik... és persze ha folyamatosan vágod, és nem hagysz ki nyarakat
A párommal már 2020 márciusában azt beszéltük, hogy ez a 20-s évtized durva lesz (gazdasági-politikai átrendeződés, ha úgy tetszik a világ újra felosztása).
Nagy valószínűség szerint történelmi időket élünk. Kérdés, hogy egy katonai agresszióval meg lehet e egy nagyobb társadalmat változtatni, ami pedig annak a kérdése, hogy az mennyire egységes. A mai napon nagy vételi erőre nem számítok emelkedésben :) Nagyobb eladói nyomás viszont elképzelhető. Kérdés, hogy ez mekkora lesz. Egyébként pedig az erőviszonyokat tekintve: minden csoda három napig tart, ezért én is hullámvasútra számítok. ( viszont az is tény, hogy általában nem úgy szoktak az események bekövetkezni, ahogyan azt várjuk )
Kripto piac egy teljesen más faj :) Ott szeretnem a dolgok negyedelődni majd utána új csúcsokat dönteni stb. Pár éve ott is benne vagyok, remek kis hullámvasút. Valahogy mindig sikerült mindent a csúcsközelbe venni és évekig csak a csodavárás van mint pl most is.."Jó" látni hogy "papíron" a 6 millám már csak ilyen 300 ezret ér :) Aztán majd ha elindul lesz az 8-10 milla is.. Ez ilyen. Aki ezt nem bírja kiülni ne kriptozzon vagy ne tőzsdézzen.. Örök szabály addig ugyse buksz,amíg el nem adod bukóban
Nem hiszem, hogy egy ennyire bizonytalan világban sokan eldobálnának egy olyan részvényt, aminek az oszti hozama a 10 éves állampapíréval vetekszik. Meglepődnék ha a holnapi nap végén nem 2-vel kezdődne az árfolyam. . A kripto piacot szoktam használni afféle hétvégi hangulat indikátorként, ott egyenlőre nem látni nagy pánikot.
hétfőn a piros világnap alkalmából, nem lecsorgás lesz. Mint defenziv, osztalékos rv nagyon kiváncsi vagyok a holnapi minimumra (és az, hogy viszonyul a réshez)
Mtelekom