Mi számit a kisebb mennyiséggel is extrém módon felvert árat? Igazából az ATH-t még messziről sem közelitetettük meg (2655)én azt gondolom még nagyon sok potenciál van benne bárkinek, ha egy 4Ig vagy egy Rába negativ eredményekkel tud 4000 feletti árfolyamot akkor egy ilyen eredményes cég ne tudna?
Szerintem egyre kevesebb nagyobb alap fog tudni beszállni, mert egyre kisebb mennyiséggel is extrém módon lehet felverni az árat... tehát nem lehet olcsón volument gyűjtögetni. Egyszerűen már most sem likvid ehhez a papír. A most pozicióban levő nagyobb szereplőkkel viszont bizonyára lehet tőzsdén kívül is egyezkedni.
Lehet itt még certizés, lehet még “megijesztés”, de a vége így is magasabb ár lesz, mert a cég teljesítménye ezt húzza felfelé. Aki türelmes, annak ez inkább lehetőség, mint veszély. A Telekom fundamentálisan most erősebb, mint valaha. – stabil profit – 60–100% közti osztalékpolitika – nagy állami és EU-s beruházások – digitalizációs programok – a létszámcsökkentés és hatékonyságnövelés is javítja a számokat Egy ilyen céget lehet csapkodni rövid távon, de hosszú távon fel fogja árazni magát a valódi értékére.
Ezüsttel kereskedtem tavaly tavasztól idén júniusig. 34 nél szálltam ki végleg. Ugyanez a játék volt. Ahányszor kitört volna visszatették Márciusban nézem. Mondom 30 az árfolyam. Egy éve 29.6 nál kezdtem bele. Minek ezzel kereskedni. Most 50 fölött. Elérték a céljukat a folytonos rombolással? Elszedték a papírjaimat? Nyerőben vannak velük?
Meg lehet játszani ezeket a certikért lenyúlásokat. Csak közben romlik a technikai kép. A robotok leállítják a vételeket. Negatív spirálba kerülhet az árfolyam. Akkor pedig hiába gyűjtöttél be sokezer olcsó papírt. Ha közben kiölted a papírban a bizalmat. Opus Richter commerz nagyon hasonló sztorik. Mintha valaki direkt letombolná őket bármikor ha megindulnak... Kérdés hogy mi lesz ezeknek a vége. És nyerni fognak e a romboló gyűjtögetők
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy 300e db "olcsó kivétele" miatt van 100 ft esés a papírban? Ez annyira csekély mennyiség, hogy egy brókercég emiatt kiüsse a certit. Pláne, hogy simán meg tudott volna a piacon is venni ennyit.
Azért itt már bármikor belenyúlhat valami nagyobb alap vagy cég v bárki nagy, akár csak a biztos oszti miatt itt és akkor sortos futás is lehet akár, a szaros ersténél is vannak jóval nagyobb tényezők, mindenesetre a longosokkal jól kibasztak, bőven 2000 feletti árfolyam 2400-500 lenne csak némi kárpótlás
Pont ezen gondolkoztam én is. Rátettem a volume profilet a 2023.
szeptemberétől mostanáig tartó szakaszra és látszik, hogy 1702
és 1832 Ft között kiemelkedő mennyiséget kereskedtek a többi
zónához képest. Ebből próbálják most kitolni az árfolyamot,
mert szerintem arra számítanak, hogy ezalatt sokkal alacsonyabb
likviditású zónák vannak, így az árfolyamot is könnyebb lesz
beszakítani. . Nem állítom, hogy normál körülmények között
megcsinálják, de ha valami barom az USA-ban elindítja a kamu
pánikot, mert az Nvidia 1%-kal elmaradt az elemzői várakozásoktól,
simán kiüthetik a következő kettő certit is. . Részvényeseknek
semmi dolga, hátradőlés, mozi, osztivárás. Certit sosem veszek,
de ha venni kéne tuti, hogy a TL 27 felettieket bottal se piszkálnám
meg.
"Persze fel is kell tornázni aztán egyszer majd az árfolyamot, mert egyre kevesebb gyengekezű szereplő marad, aki marad az meg méreg drágán fogja kiadni a papírt a kezéből...80% DT tulajdon felett egészen furcsa játékokat lehet majd játszani az árfolyammal.". --- Aztán majd 4000 forintnál lehet tizedelni és vissza is térünk a kedvenc 400 forintos árfolyamunkhoz. :)
Ez nem tűnik túl szabályosnak. Naiv leszek: tőzsdefelügyelet (MNB)? Bár ott még a 600 milliárd kilapátolása sem tűnt fel... (Biztos nem olvasnak újságot, mint az ügyészségen.)
Mtelekom