Annyi (Apa valamit rosszul hallott Anyától). 210 mrd körül lehet majd a módosított eredmény és max az egészet adhatja részvényesi javadalmazásként. Pár hete írtam svsz legkésőbb 2026 tavaszára várom a 2200 elérését (a legkésőbb az kiemelten van:))
a 250–270 Ft körüli osztalékot nem tudom, hogy honnan vetted. Jelenleg, ha a várt éves eredmény 100%-át kifizetné és nem venne saját részvényeket vissza belőle, akkor sem jön ki nekem a matek. Ekkora vagy ennél magasabb osztalékot csupán az eredménytartalék csökkentésével tudna jelenleg kifizetni (ha nem lenne az osztalék mértéke az éves eredmény 100%-ban korlátozva). A jelenlegi elemzői konszenzus a várható osztalék vonatkozásában tudtommal 170-180 Ft közötti. Javítsatok ki, ha nem pontosan tudom.
"Ha a Telekom bejelenti a 250–270 Ft osztalékot, nő a forgalom, és új sztorit kap a piacon, akkor a jelenlegi 1820 Ft-os szint nagyon alulértékeltnek számítana." --- Az biztos, de mitől duplázódna meg hirtelen az osztalék?
Egy biztos: ha a piac egyszer “ráébred”, hogy ez már nem a régi Telekom, hanem egy új, osztalékvezérelt értékpapír, akkor 2000 Ft felett már teljesen más szemmel fogják nézni. Úgy érzem, a piac még mindig régi szemmel nézi a Magyar Telekomot, pedig az osztalékpolitika és a fundamentumok alapján nagyon komoly érték van benne. Gondoljunk csak bele: ha a cég jövőre akár 250–270 Ft körüli osztalékot fizetne, az a mostani 1800 Ft-os árfolyamon 14% feletti hozamot jelentene. Ez nem normális szint egy ilyen stabil, adósságban fegyelmezett, erős cash-flow-t termelő blue chipnél. Ha a piac visszanyeri a bizalmát, és a Telekomot újra hozam–növekedés alapú papírként kezdi árazni, akkor egy 8%-os hozammal számolt fair érték már 3100 Ft fölé mutat. Innen nézve a mostani ár inkább túlzott óvatosságot tükröz, mint valós fundamentumot. Aki hosszú távra, stabil, osztalékos papírt keres, annak most érdemes odafigyelnie — mert nem minden nap lehet 14%-os hozamot venni a tőzsdén ilyen minőség mellett.
ha 250-270Ft osztalékot jelentene be, akkor vélhetően felrobbanna az ára. Jelenleg viszont szerintem senki sem vár ekkora osztalékot. Ha. Ha semmi lényeges körülmény nem változik a világban és nagyjából hozza az elvárt eredményt, valamint kitart a részvényvisszavásárlás mellett, akkor én is bőven 2000 fölé várom jövő tavaszra, vagy akár lényegesen rövidebb időtávon is. De mindig ott van az a fránya "ha". Mindenesetre szinte biztosra vehető, hogy a napokban eléri és meghaladja a 360 napos átlagár az 1600,-Ft-os szintet.
Ha a Telekom bejelenti a 250–270 Ft osztalékot, nő a forgalom, és új sztorit kap a piacon, akkor a jelenlegi 1820 Ft-os szint nagyon alulértékeltnek számítana. Ha a hozam és stabilitás miatt külföldi intézményi pénz is kezd beáramlani, akkor a forgalom 2–3 milliárdos napi szintre nőhet. Ilyen környezetben 2000–2300 Ft gyorsan elérhető, és középtávon a 3000 Ft is teljesen reális.
-Fej-fej mellett most a MOL-részvénnyel.- MOL-270 ft várt oszti-árfolyam 2700 ft körül. M-TEL-180 ft részvényesi juttatás oszti és srv-árfolyam 1800 ft körül.
Mtelekom