"-Ishar kolléga írásán én is gondolkozok,nem tudok rá érdemi választ." ---- Én még arra sem tudom az érdemi választ, hogy aki most a piacra önti a részvényeit a Marcis hírre, annak nem lett volna egyszerűbb és jövedelmezőbb felajánlania az SRV során? Gondolom a 40 milliárdos keretbe csak belefért volna...
Gondolod, hogy mindenki ide írogat, aki mtellel kereskedik? A kötési könyvben a rengeteg 50-100db-os és 1-2K kötés mind nagybefektetőhöz vagy intézményhez köthető? Amikor egy papír volatilis és jó a likviditás, sokan daytradelnel benne, de ha te személyesen ismered az itt kereskedőket, az más tészta. 😉 Gondolom akkor engem is ismersz. 15 van / volt Mtelem, soha nem írtam korábban. Peace!
Tökéletesen igaz minden gondolata. Nem daytradelek jó néhány éve, az okok ismertek. A hosszú, régi papirokat nem terheli csak az szja. Nehezen mondok le erről az opcióról, csak jóval 2000 Ft felett. Végre kezdtek a dolgok a helyükre kerülni sok év után, erre itt van ez a... Marci ügy ! Sokan várták ezt a napi helyzetet/beugrót, remélem mostanában nem lesz hasonló lehetőségük.
20 éve "ismerem" az rv-t, az itt írogatókat, teljességgel kizárt, hogy itt kisbüfik napi szinten milliárdos forgalmat generálnának. Először is elhanyagolhatóan kevesen daytradelnek az mtel-lel. Azok a kisbüfik akiknek 100k-s nagyságrendű papirja van, azok pedig végképp nem, sőt hosszútávú befektetők. (vagy egy-kettő eladta srv idején a pakkját).
-Ishar kolléga írásán én is gondolkozok,nem tudok rá érdemi választ.-Mindeközben a 4IG esett 60 forintot, a TKOM meg 220 forintot, kb. ugyanarról a szintről ugyanarra a hírre.
Mert két-három milliárdos forgalmaknál csak a legnagyobbak adhatják, vehetik? Minden nap kereskednek akkor a birtokukban levő papírokkal? 15-20 kisbüfi tud 1 milliárdos forgalmat generálni, ez fejenként 50-70 millió. És nem ennyien adnak vesznek egy nap, hanem sokkal többen.
"Úgy néz ki most hogy megindultak a tárgyalások, érzi a piac, hogy ez bőven túl lett húzva lefele." --- Főleg, amikor a tárgyalásról készült képen meglátták a középen ülő Rékasi Tibor mosolygó arcát. Elvégre neki is van 100 ezer darab részvénye. :D
Nagy mennyiséggel kiszállni emelkedő, leginkább túlvett trendben szoktak profi traderek vagy intézményi befektetők, tőlük veszik meg a marinénik, nem eső-szakadó periódusban. Semmikepp nem lefele adogatják, borítják. OK, hogy jött egy negatív váratlan hír, de egy nagybüfi ilyenkor inkább kivár, mintsem egyre lejjebb elad. Ahhoz nagyon alacsony beker kell, hogy ne fájjon.
Mtelekom