Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Befektetői szemmel a költség csökkentés, intenzifikálás, hatékonyság nővelés csak jó , persze ha nem a veszteségek csökkentése vagy a piac szűkölés miatti kapacitás csökkentés a cél.
Annak ellenére is jó helyzetben maradhat a Richter, hogy most leépít Olyan szerkezetű gyógyszergyártó cégek kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe az Európai Unióban hosszabb távon, mint a Richter Gedeon Nyrt., amely hétfőn csoportos létszámcsökkentést jelentett be.Részletek: a termelés hatékonyságának növelése áll a cég közlése szerint amögött, hogy az úgynevezett API-gyártást a dorogi üzembe összpontosítják, és emiatt több mint 30, de vélhetően kevesebb mint 100 dolgozót küldenek el.
Az API az Active Pharmaceutical Ingredient, azaz gyakorlatilag a hatóanyag rövidítése, a Richter nyolc üzemben gyárt ilyeneket, ebből most négy van Budapesten és négy Dorogon.
Bár a hatóanyag a gyógyszer legfontosabb eleme, a végtermék csak a további segédanyagok hozzáadása után készül el, és ezek gyártónként különbözőek lehetnek.
Ez mindig is ilyen részvény volt-más mint a többi blue-heti szinten dobálhatják-900-1200 forintokat is ide-oda. -Az ATH-ről 1800 forintot esett 2-hét alatt- 13400-11600 ft.
Az közel napon belüli -3%. De ha a 12k törik akkor lesz igazán nagy baj... Hihetetlen ez a részvény, hogy 1 óra alatt teljesen kifordul magából. Abbvie meg +3%... Nem tudom, de ezek a napon belüli fordulatok (hétfő, kedd is ez volt) nem jelentenek jót, valamiért nem engedik emelkedni.
12350nél én sem hittem, de sajnos a zárásban leverni szokták, így nem lepne meg egy piros zárás sem... Nem tudom mi lett ennyire hirtelen, jött vmi hír?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.