Kérdés, hogy ha a MOL nem megy abba bele, hogy a szerb állam 35%-os tulajdonos legyen és beleszólhasson a stratégiai irányításba, akkor az állítólagosan pályázó amerikai nagy olajcégek elfogadnak-e ilyen feltételeket? Vagy őket sem érdekelné a biznisz? Továbbá az oroszoknak ki a nagyobb haverja 0rbán vagy Vujsics?
Igen ezt olvastam én is hajnali 5-kor!! 15-ig van ideje a Molnak megállapodni az oroszokkal az meg ugye jövő hétvégére esik. Usa nem siet a bólogatással valszeg, tehát...... 9-kor majd kiderül!!
Mit vettek be? Nézz már utána mennyit emelkedett és milyen forgalommal a korábbi napokban. Ez eddig egy kis korrekció 3200-ról. Kell az újabb ugrás előtt 3300-ra.
De az honnan lesz? Orbán nem fog leszakadni az orosz olajról csak ha tènyleg szó szerint leszakítják róla. Az adria álítólag a jelnlegii mol nagyságát sem tudja kiszolgálni. A nis tud feldolgozni nem orosz olajat is?
Nisre bőven elég az eredmény tartalék szerintem ezt nem fogja befolyásolni, egy jelenleg nem működő üzemet nem hiszem hogy drágábban akarnák nekünk adni mint a szerbeknek, pancsovai finomító kelet európa egyik leghatekonyabb finomitoja Horvátokkal most kötöttek le egy nagyobb mennyiséget szerintem az ellátásával sem lenne gond, nyilván politikai kockázat van benne de ebben a tekintetben az otp sem biztonságosabb ráadásul azért az egész más értékeltségen mozog, osztalék sem támasztja annyira éven belül gondolom énis jó vételnek max nem mindegy hol száll be az ember. De lassan már csak tisztában látunk gondolom a holding struktúra sem véletlen műve, az épülő vezeték is jó tárgyalási alap azt gondolom egyenlőre ugye csak a tendert fogadták el, nyilván közbe szólhat bármi akár a kósza tanker hajók is hozhatnak olyan feszültséget ami el lehetetleníti de a mol részéről szerintem minden arra áll hogy meg szeretnék venni. Most a hírek mozgatják főleg pl hogy szerbiának van ajánlata ami eddig is ismert volt de holnap valószínűleg nem fog kedvezően hatni az árfolyamra.
A Nis volt szankció alatt az orosz tulajdonosi többség miatt. De ha ez megváltozik, akkor utána legrosszabb esetben nem orosz olajjal már működhet tovább.
A legtöbb esetben rövid vagy közèp távon ha egy nagy cèg felvásárol egy kisebb cèget akkor az szokott törtènni hogy a felvásárló rèszvènyei esnek a felvásároltè meg az ègbe szöknek.... Hogy miért? A felvásárló rèszèről nagy kiadas bizonytalan mikor térül meg a befektetès , persze ez függ az üzlet nagyságától. A felvásárolt cèg pedig happy end , mert álltalában nehéz helyzetben lèvő cègek ezek. Tehát ha megveszi a nist vagy egy rèszét a mol milyen olajjal akarja majd ellátni ha szankció lesz mègis az orosz olajra mert ez a mentessèg meddig lesz vajon? Trump megint nagyon lengeti a szankciót az orosz olajat vásárló országokra.
Én nem látom ilyen rózsásan a MOL helyzetét, mint itt sokan. Ugye köztudott, hogy a politikai kockázat miatt tart ott az árfolyam, ahol. Ha megvan esetleg a NIS egy része, akkor ez a kockázat csak tovább emelkedik. Arról nem is beszélve, hogy valószínű nem telejsen piaci áron (felette) KELL megvenni, amire bár pénz valószínű van, de az egyetlen dolgot erodálja, ami miatt talán érdemes tartani a papírt, ami az osztalék. Ettől függetlenül a speka mozgatja, de ezt lekereskedni nem könnyű. Hosszú távon nálam szóba sem jöhet a MOL.
Az,hogy a hír rossz vagy jó,azt az idő dönti el.Ha a forgalommal esés (ami,ugye rossz,most!) a nagy bevásárlás előkészítője (ami,meg jó lesz!),akkor ez most jó vagy rossz? :-)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.