Tűz ütött ki a MOL-csoport tulajdonában lévő pozsonyi olajfinomítóban. Az üzem orosz nyersolajat dolgoz fel, amelyet a „Druzsba” vezetéken keresztül szállítanak. Az elmúlt napokban robbanásokról számoltak be Magyarország legnagyobb, orosz olajat feldolgozó finomítójából, valamint a Lukoil tulajdonában lévő romániai finomítóból is. A Slovnaft Plc által üzemeltetett pozsonyi finomító napi 124 000 hordó (évi 6,1 millió tonna) feldolgozási kapacitással rendelkezik. Az 1957-ben alapított finomító Európa egyik legösszetettebb finomítója (NCI = 11,5). Petrolkémiai üzeme, a Slovnaft Petrochemicals (SPC), a MOL downstream tevékenységeinek szerves részét képezi.
⚡️Lángol Pozsonyban, Szlovákiában a Magyar MOL finomítója, amely a Druzsba vezetéken érkező orosz olajat dolgozza fel – médiaㅤA jelek egyértelműen tömeges szabotázsra utalnak #speciáliskatonaihadművelet
Nyár elején Lázár bejelentette, hogy az útdíjrendszert szeretnék államosítani és egy cégbe kiszervezni. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a Delta lehet ennek a nagy nyertese. Viszont a delta elég kicsi egy ekkora projekthez. Namármost, pár hete vettem pályamatricát egy kis üzemanyag töltő állomáson, ahol közölték, hogy még pont tudok venni, mert pár hét és már csak a mol kutakon fogok tudni, mert csak kizárólag ők forgalmazhatják majd és hozzájuk fog tartozni az útdíj. Itt elkezdtem matekozni milenne ha... Megnéztem a céginfóban a mol tevékenységi körét, melyben szerepel a "Számítástechnikai infrastruktúra, adatfeldolgozás," ami nyáron lett bejegyzve. Most pedig itt vannak a közlemények rendkívüli kgy, holding...Lehet faszság, de nekem elég jó a fantáziám. Azt olvastam, hogy az államnak 800 mrd ft-ot meghaladó bevétele van az útdíjakból, de ha esetleg ide hoznák be, az mekkora bevételt jelentene a cégnek?
Furcsa, hogy a finomítóban keletkezett tűz nem helyezte nyomás alá az árfolyamot. Arra számítok, hogy a Cég átalakítása valamilyen módon + hírként csapódik le. Én csak 250-275 Ft osztit várok, így az nem lesz 12%, főleg, hogy a mostani árnál magasabbról vagyok benne.
Lehet, hogy ezért. Viszont kezdem azt gondolni, hogy 2700 alá már csak rendkívüli esetben menne. Ha nem lesz világégés , ezen a szinten már lehet érdemes csipegetni annak, aki megelégszik kb 9 hónapra kb 12% hozammal.
Törölt felhasználó2025. 10. 22. 18:21
Elolvastam, de számomra a hír semleges. (vagy csak nem értem) Hogy lehet feltenni azt a kérdést anélkül, hogy ne tűnjek hülyének, hogy ez miért is jó/rossz hír a részvényeseknek?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.