Ebben a cikkben nincs szó az orosz olajról akkor most mi a helyzet?https://hirado.hu/kulfold/cikk/2025/09/19/betiltja-az-orosz-lng-importjat-az-eu-a-19-szankcios-csomagjaban-jelentette-be-ursula-von-der-leyen
Ott a pont , tehát a mol- nak nem fájt volna akkor a leválás mint most ha az eu fizetite volna egy rèszèt , ja akkor meg nem tudott volna annyi kúlönadót szedni a molt-tól ez a felcsúti gengszter ural- brent különbséget ahogy azt írta valaki.
Nem értem, hogy sokan miért fikázzák itt a MOL-t. Az egyik legjobban kiszámítható papír a BUX-on. Elég csak az elmúlt éveket megnézni, folyamatosan azokat a mintákat ismétli. Aki ezek után nem tudott nyereséget termelni az csak magát ékezheti...
inkább csak bizakodom az európai jómodorban, meg az amerikai barátságban :)))) Az eu sem akarhat ellátásbizonytalanságot....tehát konszenzusos megoldásban bízom. (nem mintha nem érdemelne meg minden következményt ez a kormány, de itt a zemberekről van szó, talán.
Mindenben is igazad van. Viszont van egy deal, hogy 2027 ig ok. Most ha mást mondanak, akkor mehet a maroktartás, és nem hiszek a véletlenekben, hogy hernádi is kiállt éppen most, és elmondta, hogy mi mennyi. Minden mellett egy picit bízok az európaiságukba, még ha nem is egy eusan viselkedővel szemben is kell dönteni. Amúgy meg nem fogadják el magyar és szlovák oldalról a tervet.
Segítsen, de meddig? Azt nem most találták ki, hogy le kell válni. Volt rá segítség, volt rá forrás, az EU biztosította volna. Visszautasítottuk, mondván, hogy nekünk az nem kell. Ezek után nehéz azzal érvelni, hogy több év haladék után sokba kerülne "hirtelen" leválni az Orosz olajról.
igen, azt nehéz elengedni, és maguktól nem is teszik. De az eu nem a magyar kormány, és szerintem, ha "kér" valamit, akkor kell segítsen annak elérésében. Szerintem ad haladékot, és pénzt.
Nos, heten chart-on ez a nyolcadik piros gyertya sorozatban. A papír esik, mint a kő és nem igazán látszik, mi fordítaná ezt a trendet. Megvárom a hétfőt, de valószínűleg dobni fogom a (nem túl nagy) pakkomat, érdekes módon azon az árfolyamon, ahol az osztalék fizetésekor a visszaszállást terveztem. Ha valami pozitív dolog nem történik (mi is?), akkor nagy mélységeket látunk még az idén. Nem túl szívderítő a kép. :(
Mivel kéne támogatni? Volt rá forrás, a Magyar kormány két évvel ezelőtt kivette az igénylésből, nem kértük a pénzt. Kaptunk haladékot a leválásra, azt sem használtuk ki. Ott van az Adria vezeték, kizárólag a kormány döntése, hogy az évi 2 millió tonna helyett több szállítást kössön le. Amíg a finomítók nem elég rugalmasak addig lehet olyan olajat szállítani az Adrián is ami 100%-ban feldolgozható. Ja, hogy akkor nem keletkezik extraprofit amit a kormány elvonhat?
'"Van itt a fórumon is -míniuszok alapján- pár agyament,akinek ez így jó! " - Azt remélem, ezek az elégedett emberek még 2500-on is tartani fogják a MOL-t, amikor a p....-ba felrobbantják a Druzsbát és 1000-ig meg se áll a MOL!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.