Béke esetén az Adriára nem is lesz gyakorlatilag szükség, hiszen most azért kell csak, hogy a pozsonyi finomító ne orosz olajból működjön, hogy exportálni tudjanak....A béke sok mindent helyre tenne! Különadók, extra sarcok, üzleti kapcsolatok, eus és hazai beleszólások....
a molnak van terve, 2030-ra a bevételei 70%-t már nem az szénhidrogénok adják majd. Transzformál. A mindenkori politikának támogatnia kellene a vállalkozásokat (akárki is), de most inkább fejőstehén jellegű a mollal a kapcsolat, és nem egy koca, aki egyen és fialjon sokat... (ok, béna a hasonlat), hogy nőjön a gazdaság (stabil adóbevétel, stb), inkább falatozik a malacból....is.
Olcsó Orosz olaj a háború óta van. Az Ural-Brent spread historikusan 0.5-1USD szokott lenni, szóval a MOL a háború előtt sem attól volt nyereséges és valószínűleg a háború után sem azért lesz az. Egy esetleges békekötés viszont instant kihúz egy kb 500m USD beruházást (vagy annak a még hátralévő részét), mivel a finomítói átállás feleslegessé válna ha kikerülne az Orosz olaj a szankciók alól. Emellett az Adria vezeték tranzitdíja is visszatérne az indokolt szintekre a mostaniról.
Sajnos minden mindennel osszefugg a politika is beleszol. Egy csöndes kerdest mindenki feltehet maganak. Mi lenne mollal ha ellenzeki gyozelem lenne. Mi a mol uzleti modellje? Olcso orosz olaj, gaz, ha embargo van? Át kell állítani a rendszert. Lesz osztalek? Lesz plusz koltseg?
Sajnos minden mindennel osszefugg a politika is beleszol. Egy csöndes kerdest mindenki feltehet maganak. Mi lenne mollal ha ellenzeki gyozelem lenne. Mi a mol uzleti modellje? Olcso orosz olaj, gaz, ha embargo van? Át kell állítani a rendszert. Lesz osztalek? Lesz plusz koltseg?
Nem akartam ilyen messzire menni, az oldalak úgysem győzik meg egymást, csak azt próbáltam helyre tenni, hogy sajnos-nem sajnos, de az oszti, ami idáig csökkenthette volna az államadóságot, már nem csökkenti, a tulajdonváltás miatt (ajándékozás). És nem tudom ki a jobb vagy rosszabb, de most konkrétan orbán nem kedvez a molnak se a korrupció vádjaival, se az adóival, háborús mizériáival, stopjaival. A mol osztaléka már nem segíti az országot, mert odaajándékozta x magyarázattal az aranytojást tojó tyúkot. Most más tyúkja, ellenszolgáltatás nélkül, nem a mienk. Ha lesz más, és az is elajándékoz 5%-ot az közvagyonból, akkor majd ő sem tetszik majd, de most ez nem tetszik.
Jövő héten pénteken jön a jelentés. Ott szokott korrekciózni, vagy már megkezdi előtte 1-2 nappal, vagy a jelentés napján. De addig még van pár kereskedési nap. Szerintem mehet feljebb is. A 3200 sem lehetetlen még addig!
Amugy nekem mp kell mert ha nekem kellemetlen az masoknak leszedi a csontjarol a húst. Kell a tisztito tuz. Ott lesz a keselyuk eve az ujraosztas. Felkeszulten varom.
Ez inkabb gyerekes erveles. Amugy egyszerű, alapítványoknak is kotelezo a merleg. Minden adat nyilvános es elerheto az al. Alapszerzodese, celkituzese. Benne vannak a kuratorok nevei berezese. Kikerhetoek a szamlak. Gondolom nem a tenyek a lenyeg hanem a balos propaganda. A balos propaganda lenyege ezek lopnak (nem kellenek bizonyitekok csak tuggyuk) orbane a fel ország. Ok verjuk le a kutya ov rendszert. Es mi lesz utana? Magyarpeti kiralysaga? Ebben mi lesz mert errol nincs szó sehol. Lasd partizan riport. Ott latszik a jellem.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.