Nagy a szimbiózis, nagyon korrelál ..több is mint kellene...ezt be kell építeni a számítgatásba...az árfolyamban már benne van...ezért max adható oszti lesz ezek mentén..250-300 szerintem...
Nézd: volt egy állami vagyon, ami így az enyém is volt, a tied is, a kormány diszponált a vagyununk felett. Most már nincs ilyen "részesedésem" mint állampolgárnak. Nincs olyan hozadéka sem, ami osztalékhozamot hozna. Mindegy hogy hívod, de volt, és most nincs, de valakinél van, és neki termel, és arra költi amire akarja, és se nekem, se a kormánynak beleszólása nincs. Ezt te minek nevezed, ha csak az elnevezés zavar?
Ha a tavalyi képet vesszük alapul nagy korrekció már csak oszti után lesz. Szerintem itt már szinte mindenki arra tartalékol ezért vélhetőleg kevesebb lesz az eladó is alacsonyabb áron ami így felfelé tolja az árfolyamot.
Amit elloptak azt már nem lophatják el, így van megvédve.ok. Amiről beszélünk, hogy az állam is, mol is odaajándékozta a tulajdont az alapítványnak, így ők már e rész felett nem tulajdonosok. Ebből az osztalékból a mindenkori kormány, a nép már nem részesül....
"A Mol áprilisban jelentette be, hogy Mol-Új Európa Alapítvány néven a magyar állammal közösen új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem célzottabb és jelentősebb támogatása érdekében. " nem kell mindennek felülni. Azért vannak alapítványokba rendezve a vagyonelemek mert jogilag így könnyebb gazdálkodni, kuratórium van és kormányváltáskor nem lehet ellopni mindent.
Mint országnak, államnak, népnek, közösnek nincs oszti, mert nincs tulajdon. Csak a magánkézbe adott alapítványoknak, abból a nagy közös nem részesül semmibe. Ebből nem megy adósságcsökkentésre, az a háborús helyzetre hivatkozott különadók és sarcok hivatottak...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.