Eltűnt az eladó..... nem érdeke 44 alá tolni az árfolyamot VAGY fogy a mana.... tegnap elég nagy tételben adott még itt is .... most letolta 300 alá és nincs nagyobb eladói nyomás
Felesleges az AI-t kérdezgetni, sztem az ilyen "Trump" féle beböfögöséket képtelen előre látni,ahogyan mi sem. 44000 Kritikus szint, elsőre patt, tartja am ondás. 45300: Elsőre patt másodjára patt: 45100 45100-300 elbukott, ellenállás. Ez a logika visszafelfel. HA nincs vételi erő 45000-45300 körül, akkor tovább önt, 44000-nél meg majd kiderül. Shortos is dönthet úgy,h na jó, 44000, ha újra lemegy, "eladom", dupla tető spekuláció fordítottja. Emiatt alakulhat ki nagyobb vételi erő 44000-nél, vagy inkább felette picivel +100-200.
Ez egy 6 napja futó v.2-ós korrelációs alapon működő előrejelző model a cél a minnél hatékonyabb előrejelzés, eddig szarok az arányok az biztos. :) Kérdés lesz-e jobb.
"Donald Trump amerikai elnök szerdán kijelentette, hogy az Irán elleni újabb katonai műveletek "nem tartanak majd túl sokáig". Teherán és Washington között a napokban került sor a legsúlyosabb ütésváltásokra egészen július óta - írja a Reuters. Trump az Ovális Irodában újságíróknak elmondta, hogyIrán egy aknavető rakéta kifejlesztésén dolgozott, amelyet az amerikai erők megsemmisítettek.Az amerikai elnök hozzátette, hogy Teherán megpróbálta helyreállítani radar- és rakétavédelmi rendszereit is, de ezek szintén az amerikai csapások célpontjai voltak. Megsemmisítettünk minden új felszerelést, amelyet a Hormuzi-szoros mentén próbáltak kiépíteni – részben védelmi, részben támadó jellegűt. Nagyon erőteljes támadás volt az éjszaka, és bármikor készen állunk egy újabb akcióra"
Ai modell 6 napos statisztika: Jelenlegi modellminősítés Irány: 🔴 33% – gyenge Napi sáv: 🟡 50% – közepes Záróár ±1%: 🔴 33% – gyenge Záróár ±1,5%: 🟢 67% – elfogadható Átlagos záróhiba: ≈ 605 Ft / 1,33% Bias: 🔴 kb. +472 Ft-os túlbecslés Hát ezt lehet meg kell is csiszolni ennyit a nem pimpelt ai [ chat gpt] képességeiről. :)
Ok, megpróbálom megérteni a logikád.. Egy "külföldi befektető" a pozíciójából nézzük meg mondjuk ismerve a USDHUF ... stb és az OTP chartot az egy évre vissza.. Az USD itt fontosabb (az Brent is USDben van, és kb egy trendben mozgott az EURHUF és az USDHUF is), vagyis legyen befektetni való nagy mennyiségű dollárom. Itt már arra is figyelni kell hogy ha elkezdem venni a forintot akkor már attól elkezd erősödni, illetve fordítva amikor kiszállok a HUF-ból akkor gyengülni fog USDHUF, pont úgy mint egy nagy volumenű vétel az OTP is "erősíti". Az ok és okozat nagy volumenben nem mindig egyértelmű. 100$ (vagy 100M$) kezdő zseton . 2025 szept: USDHUF 340 , OTP 28k... Tr : 100$ -> 34.000HUF -> 1.21 OTP 2026 febr: USDHUF 320 , OTP 41k.... Tr 1.21 OTP -> 49.700HUF -> 155$ itt árfolyam nyereség az OTP-n és USDHUF-on is 2026 márc: USDHUF 340 , OTP 34k .....Tr : 100$ -> 34.000HUF -> 1OTP 2026 ápr: USDHUF 310 , OTP 44k ... Tr : 1OTP -> 44.000HUF -> 142$ itt árfolyam nyereség az OTP-n és USDHUF-on szintén 2026 május: USDHUF 300 , OTP 39k ... Tr : 100$ -> 30.000HUF -> 0.77 OTP 2026 június: USDHUF 300 , OTP 47k ... Tr : 0.77OTP -> 36.150HUF -> 120$ itt csak tisztán részvény nyereség van vagy vár 1 hónapot 2026 július: USDHUF 320 , OTP 44k ... Tr: 0.77OTP -> 33.800 -> 105 Itt pedig már a részvényenyven is és a HUF árfolyamon is "relatív" dupla bukó van. Helyes befektetői stratégia: gyenge HUF-nál beszállni egy növekvő részvénytrendbe... A nagy volumen erősíteni fogja a forintot is (külföldi tőke beáramlás) és a részvényárakat is felveri... Amikor kiszáll a részvényből a nagyobb volumen az indítja el a korrekciót is (hitelen nagy eladás, árfolyam beszakad)... majd nagy volumenű forint eladás -> azonnali forint gyengülés.. Így lett egy közvetett összefüggés a forint árfolyam és a részvény árfolyam között nagy volumen esetén: Ha hirtelen forint erősödés történik a héten, akkor rövid időn belül mennek fel a részvény árak.. (ok-okozat) Ha elkezdenek esni a részévnyárak (kötvény hozamok bármi HUF ban van) rövid időn belül gyengül a Forint is.. Jelenleg : a 2. forgatókönyv van: Részvényárak (forint kamatok) csökkennek (26 aug-szept)... majd gyengülő forint. Rövid magyarázat: a külföldi befektetők aug.ban realizálták csendben a bux részvény portfóliót még nagy hozammal és minél gyorsabban váltották USD-re (még a dollár még erősödése előtt) annál kevesebbet veszítenek az HUF-on és annál többet nyernek a dollár erősödésen. Abban a devizába kell tartani a pénzt ami hosszabb távon erősödik.. A múlt hét óta a USDHUF 4,5% gyengült , az EURHUF pedig 3,5%-ot.. A folyamatot az USD erősödése indította el.. A külföldi befejetőként most érdemes kiszállni a részvényből is és még időben USD-re váltani... (ez már meg is történt a múlt héten és a hét elején) . Aki itt maradt az már be is ragadt... már csak veszteséggel tudna kiszállni..
Nem mondom, hogy nincs logika abban, amit leírtál, hogy egy alapkezelőnél jelentkezhet forint árfolyamkockázat az OTP vonatkozásában, de ha hosszabb távon gondolkodik a tartásban, akkor ezt a kockázatot simán le tudja fedezni egy EUR/HUF vagy Dollár/HUF forwarddal.Így továbbra is benne van az OTP esetleges emelkedésében, miközben kevésbé érdekli, hogy a forint gyengül-e. szvsz
Viszonylag sokat sakkoztam emberrel és géppel egyaránt. Néhány lépés után látszik a különbség. Ha pl gyengére van állítva, nagyon. Ok hogy direkt elnéz dolgokat mint egy gyenge emberi játékos, de a többi lépése olyan céltalan amilyet ember soha nem lépne. Az ember ha rosszat is lép, mindig céllal teszi. Ha erősre van állítva akkor is érződik valami gépies. Amikor 4000 élős szupergépek partiját nézem azok is mesterkéltek. A mai napog nem tudnak emberien játszani, hiába erősebbek. Itt hasonlókat érezni. Folytat egy trendet amit egyetlen épeszű ember sem folytatna. A molnál éreztem én is az utolsó másfél hétben. És mindig hülyére vett. Mígnem tegnap eladtam 5130 on. Beírtam ezt 15.30 kor. Aludtam egyet s 16.30 kor láttam hogy teljesült. Tényleg felszúrt oda. Eszetlenül. De végre egyszer azt tette amit akartam. Ezt a tételt vettem vissza 5000 ren végre nagyobb áttétellel.
OTP részvényesek ide!