Jelentős befektetések MagyarországonKezelt vagyona meghaladja a 21,2 ezermilliárd norvég koronát. Az alap figyelmét Magyarország sem kerülte el: számos budapesti ingatlanban van részesedése, és összesen nyolc magyar vállalatba fektetett be; többek között az
Az alapanyag nem az öbölböl származik, az olcsó energia miatt volt ott a gyártás, maga a tulaj ausztrál. Egyébként pl Izlandon is van jelentős alugyártás olcsó energiával, odaszállított alapanyaggal.
Botrány ez a magyar nyelvű "médiának" nevezett posvány. Az eredeti cikk kibocsátáscsökkentésről szólt, ami az éves termelés 19%-át jelenti egyelőre. 3 gyártósor áll le, hogy a nyersanyagkészletből a minden egyéb részét az üzemnek folyamatosan üzemben tudják tartani miközben a szoros felől nem jön a nyersanyag. Erre hivatkozva kijönni azzal a címmel, hogy vége, leáll a legnagyobb kohó és mind meghalunk... ez a VG is ennyit ér...
Nos újrindult az olajszállítas szaud arábiai kikötőben .Irán külögyminisztere bárkire nyitott irán aki segít lezárni a háborút. Usaban azt nyilatkozták nèhány hètren belül biztos letárul a háború. A hormuzi szorosra memzetköti flotta fogja biztosítani az átkelèst. Barátság vezetèket mègis mwgjavítják eu! nyomásra. Nos ha ez mind igaz is lesz akkor otp rakèta
„immunissá válik a piac a háborús hírekre” Ehhez én messze nem
bízom eléggé a pénzügyi rendszerben, a többség viszont igen? Nos, én úgy
vagyok vele, hogy ezt remélje az, akinek telik rá. A rendszerek „rugalmatlansága” miatt nem csak az abszolút olajár
„számít” indukálja a mély válságot, hanem a gyors, a pár hónapon belüli árnövekedés,
ami aztán persze tartósan magasan is marad. Eddig sajnos ez teljesülni látszik. Az ilyen olajválság az, aminek a recesszió a második neve. infla, recesszió, idő tengely miatt pénzügyi válság A 2008-as válság előtt 147-ig ment az olaj? Nem is
emlékszem. Nyilván nem azért ugráltak ki a brokik az ablakon akkor sem, mert a
nyersolaj éppen feljebb ment 5 dollárral. Ha Irán nem adja meg magát szerintem gyorsan
eljut mindenki oda, hogy már nem az lesz a kérdése, hogy lesz e válság, hanem
az, hogy mekkora? Ha jól látom, már Te is ott tartasz, hogy ez a tuti lejtő. 2008 ehhez szerintem nem
volt még elég régen. Ha túl sokan agyalnak az emlékeken, akkor csak egy szikra
kell a pánikhoz. Ez nem olyasmi, amit kézben lehet tartani és ha mégis, akkor ki
tartaná kézben? Trump? Nem az a kauzalitás szerintem ilyenkor már a lényeges
önmagában, ami mondjuk az inflát adja, mint szállítás költség==>élelmiszerárak
vagy éppen a minden, ami műanyagból van bal-bla-bla és akkor most azon pörögni,
hogy 100 vagy 110 USD nyersolaj esetén mikor mi mennyi, hanem a t tengelyen a
lefolyás üteme és vele a pénzügyi válság. Talán, mert nulla a bizalmam a hitelintézetekben. Ha visszaemlékszel rá a
CDO-val is az volt a gond, hogy olyan alapfeltételezésekre épült, hogy a
lakáspiaci árak nem eshetnek egyszerre mindenhol, a hitelek nem dőlhetnek be
tömegesen stb. Most is legalább annyi szamóca van a rendszerben.
Mindenkit az érdekelt, hogyan lehet AAA-t csinálni egy
rakás rossz hitelből és nem az, hogy mi lesz ha… és mi változott azóta? Semmi.
Nagyjából ugyanarról beszélünk . Csak kis költői túlzást használtam , annak szemléltetésére ; hogy szerintem lassan édesmindegy ; hogy még mit lőnek szét . Mert így is úgyis lejtőn vagyunk . Persze vannak fokozatok , mindig lehet rosszabb abban igazad van . Én itt 3 megoldásf látok - egy szintnél “ immunissá vàlik a piac a háborús hírekre../ addig még eshetünk bőven/ 2 megoldják a stratégiai fontosságú országok ellátását alternatív forrásokból. 3 globális maximum ár .. Felette senki nem vehet ..
OTP részvényesek ide!