Pontosan. És nem akarták napközben rászórni a piacra, de annyira el akarta adni, hogy záróban extra alacsony áron tette be. Ilyenkor az az ár lesz érvényes, amin a legtöbb részvény tud gazdát cserélni. Volt olyan pillanat, hogy 31500 volt ez az ár. Itt nagyon jól jön az srv., felporszívózta és csak kicsit kötötték le. :S
17:00 és 17:05 között van a záró aukciós szakasz, amikor (főleg hózáráskor) nagyobb tételek mozognak. Kötés közben nem történik, csak pakolják be az ajánlatokat. Ezt is lehet követni real-time és az 5-ös/10-es könyvekben (ahogy alakul az indikatív ár), ott látta Lou, hogy volt benn 33000 (vagy az alatti) áron eladási ajánlat. Ők nagyon el akarták adni ma, záróban ezt a mennyiséget. De jöttek be vevők is, így végül 17:05-kor 34210 lett az az ár, aminél a legtöbb kötés meg tudott történni. Minden eladás teljesült, ami ennél alacsonyabb volt és minden vétel, ami ennél magasabb, illetve ami ajánlat épp ezen az áron volt, abból a kisebbik; ebből adódan a végén általában marad valamennyi vevő vagy eladó, és 17:20-ig (ha jól rémlik) ezen a kialkudott áron még lehet kötni, ha van kivel.
A lényeg ez szerintem: "A
vételárallokációs hatásoktól és a transzformációs program költségeitől
megtisztított adózott nyereség 34,9 milliárd forint volt 2025 első
kilenc hónapjában." Szeptember végén befejeződtek az átalakítások, tehát a 4Qben már tisztul a kép. Én gyakorlatilag ilyen jelentést vártam. (1 éve még csak a 4qre vártam a nyereséget, de év elején már írtam, hogy a cég jól halad és akár a 3. negyedben jöhet 0 körüli eredmény, nyár végén pedig már nyereséget vártam a ft erősödése miatt, egyébként ha marad az árfolyam a 4Qben is pénzügyi nyereség keletkezik) Amit írtam, hogy rekord bevétel és ebitda lesz, azt hozta a cég simán. Csak jelzem, hogy a 4Qben 200milliárd feletti bevételt várok és tovább növekvő ebitdát. A 200milliárd feletti bevétel majd a cégre irányítja a figyelmet. Ha marad a ft árfolyam, akkor 15milliárdos nyereség jöhet, mert az utolsó negyedévben jön az informatikai bevételek nagy része. Ha ezt az eredményt megemészti a piac mehetünk 5000 fölé. Lehet nem hétfőn, de 2 héten belül tuti szvsz. Ha az alapok veszik tovább, magasabb árfolyamok is célkeresztbe kerülhetnek januárban. Éves jelentés előtt, pedig jöhet 1 nagyobb rally, mert a sokak által figyelt P/E -t, teljesen átrendezi a 4. negyedéves jelentés. Jövőre pedig már a hadiipar is nagyot tesz hozzá és kb. 1 év múlva az űripar is látható lesz. Ha konkrét szerződésről jön hír az +ban még rádobhat az árfolyamra. Kíváncsi leszek meddig lehet venni még 5e alatti akciós papírt. Eddig táltossal vágtattunk, most jöhet a rakéta. Rakétaállvány már kész, csak indítani kell! Ezen már nehezebb lesz kapaszkodni :D
záróban szépen nyakon verték a BÉT-et...Richtert napi min-re, Otp napi emelkedés bő felét adta le, MOL is szinte napi min, Telekom is.....Hát érdekes.....
OTP részvényesek ide!