Korábban (amikor még nem több évesek voltak a "kiülések") bevált. Most viszont, a nagy kapkodással már "eljátszottam" a 25%-os nyerőmet, az tolsó fillérig. :( Későn láttam meg a hozzászólásodat, de épp ezen agyaltam: több papír (OTP, RG, MPlast, talán még MOL is) és/vagy több nyitó árfolyamra osztott pozik lesznek a következőkben. Most épp RG megbízást adtam, a tőkém 30%-ra (még nem teljesült.) :)
Putyin is Zelenszkij is fitogtatja az erejét, de lehet a háttérben
már megvan az alku, sokszor hallottuk hírekben itt-ott, hogy elengednék a
nato-t az ukránok már, meg oroszok elismerik Ukrajnát mint állam stb...
Én meg vagyok lepődve, hogy miért nincs akkor tűzszünet? Ukrajna
független állam marad, mindenféle garanciákkal szavatolják ezt,
katonailag semleges nuku orosz bábkormány, oroszok megkapják a szakadár
részeket, mindenki győzelemként könyvelheti el a háborút. De mi történik
most? Egymást ölik, de minek? Már látja a vak is, hogy oroszok nem
győzhetnek, Ukrajna nem lehet nato tag. Itt jött a képbe az összeesküvés
elmélet.Lehet itt egy ugyanolyan gyors tűzszünet, mint a
háború megindítása volt, arra se számított senki, meg erre se, aztán
majd a shortosok kapkodhatják magukat. :)
az OTP a lefelé csapódó 20as EMA val nem bír. A háború elhúzódik. A helyzet az, hogy minél hosszabb a háború, minél hosszabb a bizonytalanság, annál rosszabb az OTP nek. Nem beszélve arról, hogy egyre kevesebb nyugati marad az orosz piacon, egyre inkább be lehet őket egyesével támadni. Ha az OTP marad oroszországban, bizonyosan kiutálják ukrajnából, ha ennek egyszer vége. A helyzet az, hogy a részvényesek érdeke az, hogy akár 0-n is, de kimeneküljenek Oroszországból, akkor talán az ukrán piac menthető. Ha Ukrajna úgy végzi a háborút, hogy a szabadsága és függetlensége megmarad, akkor az OTP részt vehet az újjáépítésben- ha kivonul Oroszországból-. Ha nem, akkor szerintem elüldözik őket. Az orosz piac mindenképpen kapufa, és emiatt billog kerül a vállalatra és minden leányára. Onnan le kell lépni. Ha kormányváltás lesz, akkor még itthon is nyomás alá kerülhet az OTP. Nincs olyan forgatókönyv, amiben érdemes megtartani az orosz bizniszt.
ezt háború nélkül is megkaphatták volna, sőt, még a két szakadár területet is megtarthatták volna egy laza konföderációban. a háborúban nagyon ki kell kapniuk, hogy ezt elfogadják.
Milyen hidegháborúról beszélsz, az oroszok el fogják veszíteni a háborút és jelentőségük, presztizsük csökkenni fog. Egyedül Kína lesz pariban az USA és EU ellenében.
Az EU csatlakozás hosszabbtávon bekövetkezhet, a NATO nem. Szerintem a Krímet is el fogják engedni az ukránok, nemcsak a korábbi szakadár területeket, viszont ragaszkodni fognak egy saját erős hadsereghez. Valami ilyen békekötésre tippelnék, mégha gyakorlatilag el is vesztik a háborút az oroszok és kivonulnak, sőt jóvátétel is szóbajöhet.
Ez meg is történt, 11710-ig vissza pattant az árfolyam.azon az értéken,viszont újra bejöttek az eladók,és vissza mentünk megtesztelni a 11550-t.azon a szinten,meg a vételi oldal erősödött meg.Így most az árfolyam beszorult 11600-11650 közé.Az amerikai határidők is optimisták lettek közben,és a dax is csekélyke növekedést tud felmutatni.Kivárás.
A következő egy év valszeg döcögős lesz...Lassú emelkedés lesz, meg stagnálás. Valóban úgy van én is egyetértek, hogy lesz egy valamekkora felpatt ha vége ennek a szörnyűségnek, de a 20ezres árfolyam jó messze van...
OTP részvényesek ide!