remek a kérdés, és az a helyzet hogy nagyon vegyes a kép! havi grafikonon a MACD frissen adott eladási jelet és kezd nyílni. nálam ez aggodalomra ad okot havi charton, és előrevetít (mivel havi chart) valami tartós bajt. hetesen nézve RSI fogott egy padlót, MACD nyitva van mint a nagykapu, fordulat jelét jelzi, de divergenciát nem látni, mint 2008 után (zöld vonalak). http://keptarhely.eu/view.php?file=20220325v00xpqv33.jpeg mi az amit ebből a technikai blablából ki akartam hozni: nem volt tere megnyugodni az árfolyamnak 2020ban... szerintem. emlékszem sokan (köztük én is) rossz irányban ültünk gyakorta a vonaton (úgy értem hogy akkori mélypontnál tartós dagonyát vártunk stb...) miért? mert ez egy normális korrekció velejárója volna, ami kimaradt! már gyűlnek a felhők gazdaságilag szerintem - a háború csak rátesz... számszerüsítve: 9000-10000 nálam teljesen reális sávelvárás, a probléma az indikátorok tükrében az hogy nem láttunk divergenciát (emelkedő RSI és MACD, csökkenő árfolyam mellett hetes grafikonon), ami azt jelzi hogy nekem, hogy 9000 alá is mehet.... én nem eszem meg a "marad az ingatlanár emelkedést" meg az egyebeket... nem... ebből valamilyen fajta hitelválság is lesz az elszálló árak miatt, és az otp meg egy bank. rakd össze. általában én fő pesszimista vagyok itt, covid alatt voltam ennyire aktív utoljára ebben a topicban mert vártam az árfolyam sokkolóan tartos mélységét ami kimaradt. úgy vélem olyasmit vártam ami most jöhet el, amikor is a többség ezen a szinten száll be és várja az emelkedést de: könyörgöm, mire? milyen csatornát néz az aki rendes emelkedést vár itt... rendese alatt mondjuk 15K fölé menetelt értek idén.... és lehet igazuk persze, akkor viszont végképp elhányom magam a kapitalizmustól. de ez meg egy hosszab kifejtés hogy miért hányék ekkor :D
Amíg a háborúval kapcsolatban nem lesz egy ütős pozitív hír, inkább csak csorgás lesz. A 13K-ról is azért fordult le, mert hiába a funda lehet, hogy ott van, de ha a bizonytalanság sokáig tart, akkor inkább lefelé van az irány.
Én még mindig nem térek magamhoz,amikor ilyen kommenteket olvasok tőled! Bennem annyira mélyen megmaradt az a kép,hogy a 2020 februárjában indított mol 2660-as (ha jól emléxem?) pozidat végig "kiülted"1502-ig. Még egy részétől sem voltál hajlandó megválni. Most meg szinte naponta váltasz irányt. Ez óriási változás! Mi történhetett?Nyugi.Egy apróka tanács tőlem,nem kell megfogadnod,gondold át.Ne teljes tőkével lépd meg a következő pozit,hagyj lehetőséget "hibázni". Nem mi irányítjuk a piacot!!
OTP - 1 perces idősík: VWAP-ot 2X tesztelte, majd lefordult róla. Támasz zónáról pattant. Eddig egy sávban mozog. Valamerre jó lenne kitörnie VOLUMEN-nel. X https://postimg.cc/PLmG5VGr
Biztos ami biztos raktam be vétel 10000-re. Azt meg lehet nézni valahol, hogy melyik brókercég adja ennyire. A könyben látszólag nincs is sok eladó, még as beöntötte a a 11600 alá simán a részvényt.
Covid után az volt, hogy a nagy első beesés után kb. két hónap alatt korrigált fel 50%-ot, aztán újra visszaesett (dupla alj) majdnem a korábbi aljra és csak utána emelkedett tartósan. Most is várható egy második alj?
OTP részvényesek ide!