Hogy nálunk hogyan fog visszaépülni a gazdaság, az jó kérdés. Főleg ilyen állami támogatás mellett. Az autóipar és beszállítói köre, mint húzóágazat már szépen pörög. 22 elejére meg már mindennek menni kell maxon, választás jön, a gyászév sokaknak meg eltelik, gyógyulnak a lelki sebek..... Márciusra leoltják a nép nagy részét, kivéve a Gődény kuruzsló-bizniszmen-kamupárt fanokat. Aki utazni akar meg moziba menni meg étteremben, oltatnia kell magát valszeg. Onnantól kezdve megindul a nép, mint a mérgezett egér. Spec én már befoglaltam a horváth utat, early birds ár... :-) Q1 után lesz kisebb megingás, mert a Q1 számok nem lesznek jók, de a Q2 már cak az alacsony bázis miatt is brutál lesz. Repcsisek, szállodák, hajózók... Nem féltem az OTP-t, MOL-t. Aki akar kereskedje le a hullámokat. A TA grafikonok is megbízhatóak, csak tudni kell, hogy mikor kell megfordítani a monitort. :-)
A moratórium után elképzelhető h szinte mindenkinek lesz munkája és fogják tudni fizetni a hiteleket az emberek, 30 fok feletti időjárásban lesz itt fellendülés!
Ahhoz, hogy ez kijojjon igen szomoru hireknek kene szerintem lenni, pld. hogy ugy mutalodik a korona virus, hogy nem jo ra az oltas, igy ismet egy evet kene varni. Ehhez kepest szerencsere tul jok a hirek, a mai nap ellenere is. Persze semmi nem zarhato ki.
Most néztem az MSCI Hungary indexet 59%-os súlya van az OTP-nek, emellett a Richternek nagyobb a súlya mint a MOL-nak, erre is kéne határidős indexet képezni.
Emelem kalapom! Korrekt és tisztességes hozzászólás. Ittam az egészségedre egy Unicumot. :) . Elemezzük ki a TA-t magát. Nem bonyis. Ez egy általános elv, ezt keresi, ezt várja Jani a gyakorlatban. https://invst.ly/t7man Így nézett ki ez a gyakorlatban nyár elejétől illetve mostantól. https://invst.ly/t7mft . Jogos-e a várakozása? Igen, az lehet. Az a beírásaimból talán érezhető, hogy nem értek vele egyet. Sem fundás, sem TA alapon. Van ennek a mozgásnak számtalan meg egy más lehetséges értelmezése és folytatása.
Csak óvatosan kérem szépen, csak óvatosan. Én sem tudok mindig mindent. A csúcsban sem voltam biztos. Hét végén még írtam, hogy akár feltüsizhet 14k fölé. Meg is lettem szólva, talán jogosan. . Aztán addig addig néztem, míg megláttam egy olyan szerkezetet, aminek célárát nagyon stabilan meg lehet adni. Ezt a rajzot tettem fel reggel. Mikor ma megcsinálta holnap helyett, várható volt, hogy pattan egyet. A mértékére először, 13 060, majd 13 200 jött ki. De ez napon belül, ticken nézve a chartot nagyon gyorsan tud változni. Így adódott végül 180 a cél, ami a valóságban 160 lett. Ez a mai nap története. Egyes szakaszai menet közben szépen láthatók voltak. Lefele is, felfele is. Előre. Jó, kell hozzá egy kis gyakorlat, szokás ismeret. . Most viszont nézek ki a fejemből. Elvileg legalább két egyforma mozgást illene megcsinálni felfele. Várom, keresem tehát a párját a 12 720 - 13 160 közötti 440 forintos emelkedésnek. Gőzöm sincs, honnan fog indulni, de jön. Remélem ... Annak a tetején elvileg zárni kell a longot és átforgatni shortba. Meg kellene csinálni ugyanis a mai esés (900 Ft) párját is, ha nem is ilyen gyorsan. Több módon is az jött ki, hogy le kellene jönni 12 200-300 környékére. Nem egy nap persze. De ez nem szentírás, nem olyan mint a ma reggeli várakozás. Csak lehetőség. Megjátszani úgy lehet, hogy shortban csücsül az ember, ráteszi a stopot és vár. Türelmesen. Majd megmutatja magát, hol lehet a vége. . Ma kialakult egy rés. Szerintem nyitó rés lefele. Míg meg nem jelenik legalább még egy, addig tartani kellene azokat a shortokat.
Én a TA-kal nem már foglalkozom, csak a hírekből és a piaci hangulatból próbálok prognosztizálni és kereskedni. De egyetértek veled, Pomperj eliotja nagyon meggyőzőnek látszik. Egy apró problémám van vele. Ősszel, amikor 9000-nél járt az árfolyam, ugyanilyen meggyőző, látványos, technikai zsargonnal és függvényekkel telerakott "szakmai" elemzésében jutott arra az álláspontra, hogy az árfolyam 6000, sőt 4000 lesz hamarosan. Életemben először (és utoljára) hallgattam rá és a TA-bűvészkedésre. Nem vettem, felülírtam a saját elhatározásomat és céláramat. Negyvenmillióval lenne most több a bankszámlámon, ha nem hallgatok rá. Persze mindenki a saját döntését kell, hogy meghozza, saját felelősségére, és tisztességtelen másokra mutogatni egy rossz döntés után. Nem is teszem, ez nem "számonkérés", sőt nem is kritika, csak egy történet. Azóta újra a "helyén kezelem" a TA-t és a grafikonokat. Szóval csak arra kérnélek, minden tiszteletem mellett, hogy ne írj olyanokat, hogy Pomperj "Már márciusban is felrajzolta és tikkre működik eddig." - mert egy ilyen mondat fájdalmas múltbéli sebet tép fel bennem :)) Bárcsak úgy lett volna, ahogy írod!
Maci, mai nap is nagyon jol kozelitettel, mintha latnok lennel:) Legyszives majd adj egy kis fenyt, es vilagitsd meg holnap mi varhato. 12740-en beszalltam (pedig elvileg 12750-en volt a minimum, el se hittem, mert meg kora reggel megragtam), orultem, eladtam 13050-en (veletlen 13150-et akartam allitani, omg). Majd kapcsi voltam es ujabb es ujabb beszalokkal idegesegemben minden nyeresegem eljatszottam, pedig te megirtad, hogy le fog fordulni... Holnap oldalazast sejtenek egy 12800-13100-as savban. De nagyon adnek a velemenyedre:)
Akkor lesz más. Az általunk ismert világ, épp most változik meg. Ami egyszer elromlik, már sosem lesz olyan mint régen volt. Egy sci-fi író fantáziája kell hozzá, hogy fel tudjuk érni ésszel, hogy milyen szinteken fog megvaltozni az életünk. A moratórium után halmozott terhek jönnek az adósokra, amibe belerogynak. Miből fognak fizetni, ha nem lesz idegenforgalom, vendéglátás, munka... A bank biztosan nem fog rosszul járni. Drasztikus áremelések, munkanélküliség, újabb emigráns tömegek mennek munkáért nyugatra, amitől romlik a hazai kiskereskedelem... Jönnek a választások, újabb csalasok, újabb és újabb negatív megítélése és beárazása hazánknak. Szval mindig lesz valami. Ez a szösszenet csak egy porszem a világ bajaiból, amiből nekünk is ki fog jutni. De nem akarok negatív lenni. Annál jobb a Saints meccs, mintsem a világ bajait az ördöggel a falra fessem. Csak pozitívan. Mindig lesz valahogy! 😀
OTP részvényesek ide!