Szokás szerint hosszú leszek és a felvetések mindegyikére szeretnék reagálni.
Mottó: "Tévedni emberi dolog!" - szólt a sündisznó és leszállt a súrolókeféről.
Először hetesen. Ezt gyorsan el lehet intézni.
Bár hátra van még négy nap, de ott virít a skalper lehetőség. Valamint a Stochastikra szeretném még felhívni a figyelmet. Az bizony egyre erősebben jelzi egy több hétig tartó, nagyobb (nem 3-400 forint!) esés lehetőségét. Nem 100%, de érdemes rá figyelni. link
Nem tudom ki rajzolt le gyermekkorában eseményeket. No én a barátaimmal komplett csatajeleneteket alkottunk egy papíron. Mondanom se kell, hogy a végén már nem látszott belőle semmi. :)
Ez a napos ábrám is ilyenre sikerült. Valszín túl sok dolgot akarok egyszerre bemutatni.
1, Hullámvektorok.
Nem tudom másképp nevezni őket. Lényege, hogy a már kialakult és beazonosított hullámok alját összekötöm a csúcsukkal és eltolom azokat a következő aljra. Hasonló technika ez a FIBO eltolásához, de ez mutatja a hullám "meredekségét" is. Ez alapján látszik, hogy a 8980 lehetett valamiféle harmadik impulzív szakasz vége. (Most nem keverném be a megnyúlásos teóriámat. Az más, de az is ide jön ki.)
2. Stochastik viselkedése az árcsúcsról lefelé jövet:
Barna körökkel jelöltem ezeket az eseteket. Jellemző, hogy 50% környékén a stochastik megáll, csinál egy kis flikk-flakkot felfele az árral együtt majd megcsinálja az aljat az árral együtt. Ez vert át most. Több napos gyertyát vártam volna felfele. Ha alaposabban megfigyeljük az ár alakulását a barna körökben, akkor az látható, hogy először új csúcs született, majd közel a csúcsig ment föl, most meg ... Levonható ezekből az a következtetés, hogy szintén az emelkedés kifulladását jelzi?
A Stochastik tulajdonságairól érdemes lenne írni egy kis összefoglalót ...
3, Aljakat összekötő egyenes (trendvonal?):
No annak neki kéne menni. Elvileg pattanni kéne róla az árnak, de három közel azonos nagyságú (1100 forintos) emelkedő hullám után át kellene azon száguldani. Ez érdekes lesz...
4, Indikátorok célzónái:
Mind az RSI-nek, mind a Stochastiknak le kellene jönni azokba a kék körökbe. Addig elvileg nem érdemes komolyan vételben gondolkodni.
Van még egy napos rajzom. Ezen berajzolt zónák azon megfigyelésen alapulnak, hogy a korrekció során a felmenő szakasz 4. és 2. hullámterébe visszajön az ár. No nem egyszerre. Hullámozva. link
És akkor egy m15, az elmúlt napok eseményeiről: link
Tételezzük fel, hogy 8980 egyelőre csúcs volt, és még korrekciózzuk. Alapvető elvárás a legáltalánosabb mozgás a ZZ. Pirossal írtam be. A ZZ harmadik szakaszára elvárás, hogy az első szakasz 61, 100, 161%-át teljesíti. Jellemző a 100%. Ezeket mutatná az eltolt (lila) FIBO. A 100% 8700 környéke. A 161% pedig 8600. Nincs ellentmondás János.
Azért ne feledkezzünk meg az AEF (Alakztok Evolúciós Fejlődése) tényezőről. Ha sokan várnak egy szintet, akkor jellemzően az hamarabb fejeződik be. Tehát ha 100%-ot feltételezünk alapnak, akkor hamarabb is fordulhat. Pld 8750-en. Az ugye a 76%-os FIBO szint és baromi erős támasz volt felfele.
No és ha az első hullám vektorát tolom el, akkor nagyon jól látszik, hogy már pénteken meg kellett volna ezt az aljat (ZZ-t) csinálni. Úgy néz ki mára marad ...
A nagy gond most kezdődik. Kicsit ellentmondás van az m15 és a napos, hetes alapján várt mozgás között. Elvileg a magasabb tf-ek az erősebbek, de valamit csinálni kell a kicsik indikátoraival is. 8600-ig nem lehet lemenni m15-ön. Elvileg ... Nézzük meg persze mit csinált tegnap a Ricsi.
Összefoglalva és előretkintve.
Egyelőre még mindig marad az az állítás, hogy 8980-on befejeztük a számok oldalát és jön a korrekciós időszaka a 6160-8980-as emelkedésnek. Ez sokáig tart, több hónapig.
Marad továbbá az az állítás is, hogy a korrekciós szakasz felfelé menő "b" hullámai akár új csúcsra (8980) is vihetnek.
Mindezt hetes, napos tf alapján várom.
Rövidebb (egy-két hét) időtávon meg kell jelennie az első "nagyobb" "b" hullámnak. Most az a kérdés, honnan indul. Ehhez kellene egy alj ezen a héten. 8750-8700-8660-8600 valamelyike.
" Nem nagyon kéne már lejjebb mennünk mint 8820. Zárni meg 8860 fölött kéne. Különben meg fogjuk csinálni Hathor fejvállát még a héten."
Péntekig vártál esést, gondolom 8800 alá, mert nem tetszett a záró. Azt szoktad írni, hogy lehet benne 1 nap plusz-minusz. Akkor ez nem lehet ilyen szitu?
Viszont a s-h-s már pénteken teljesült volna, ha bejön a várakozásod. Na akkor hogy kezdtünk volna ma emelkedni?
Érdekel hogy látod most.
Mindjárt írhatsz is, mert kifut két esti beírásod az oldalról...DDD
Törölt felhasználó2017. 02. 06. 16:59
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2017. 02. 06. 16:57
Előzmény:
törölt hozzászólás
Csak a stílus ...
"A stílus maga az ember !"
Törölt felhasználó2017. 02. 06. 16:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2017. 02. 06. 16:48
Előzmény:
törölt hozzászólás
Elég nagy TORTURA itt téged elviselni! Emberibb hangnemben nem megy ? Erőltesd meg magad !
A klasszikusok szerint S-H-S formanal a H es a nyakvonal kozti tavolsaot kell nezni, es azt lefele merni a target a vonal alatt.
Namost, nekem a H-nyak tav kb.200 pont, szoval 8600 tajara mutat a target. Ott epp akad is egy kis supportka.
OTP részvényesek ide!