Topiknyitó: Heisenberg szombat, 08:48

Magyar Péter takarodj!!!  

Tekintve, hogy az "Orbán takarodj!!!" című topik lassan okafogyottá válik, valamint a kommentelők is egyre inkább kritikusak Magyar Péterrel szemben, így időszerűnek gondolom megnyitni ezt a topikot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
the_outsider hétfő, 23:21
Előzmény: #92  Nacky
Magyar Péter is szeret gátlástalanul hazudozni csak úgy mellékesen odavetett módon, mert a "csőcselék" ezt szereti, a cirkuszt. Orbánék is gátlástalanul hazudoztak, különösen a regnálásuk végső szakaszában. Csak remény van arra, hogy a Tiszában nem terjed el ez a stílus, miközben tudjuk, hogy ez egyrészt fertőző, másrészt kiszelektáló jellegű, azaz a FIDESZ-ben is azért volt, és van(!) még ez jelen, mert az erre képes egyének kiszelektálódtak (=azaz a nem képesek kirostálódtak) az évek alatt (mármint a fertőző hatás belső terjedése mellett).
Bandita hétfő, 23:16
Előzmény: #94  Nacky
Inkább olvadjon le Paks, csak hajózni lehessen.
De csak itt fel-le, mert amúgy az alacsony vízállás miatt nem annyira sima ügy. 
Wings hétfő, 22:50
Na hát ennek a fenèkküszöbnek semmi köze ehhez ,anélkül is állnak a hajók.🫥
badsector1
badsector1 hétfő, 22:19
Ha a sógorok és a tótok több vizet adnak, akkor emelkedni fog a duna vízszintje
Amúgy mi ez a bánatos fidesztotyik? :))
Nacky hétfő, 22:12
Hová lett a pénz petike    ? ? 😁😁😁                                                                                                                     Súlyos kérdések a szociális tűzifakeret megduplázása és a tűzifa áfájának csökkentésével kapcsolatban. A szociális tűzifa programban az Orbán-kormányok idején több mint kétezer önkormányzat nyújthatott be igénylést a programra, amely évente mintegy 180–200 ezer háztartásnak nyújtott segítséget. A 2025-ös programra a kormány ötmilliárd forintot biztosított. 2026 januárjában a rendkívüli hideg miatt az érintett önkormányzatok gyorsított eljárásban további tűzifát igényelhettek. Az intézkedés 4,2 milliárd forintos költsége szerepelt a tárca költségvetésében, és az átadás-átvétel idején rendelkezésre is állt, az állami erdőgazdaságok azonban a mai napig nem kapták meg a nekik járó összeget. Az új kormány a szociális tűzifaprogram-keretösszeg duplázását és az áfacsökkentést ennek az összegnek a bevonásával tervezik megvalósítani? Egyelőre nem tudni, kik és mikor igényelhetik a dupla mennyiséget:-változnak-e a rászorultsági feltételek;-bővül-e az igénylők köre;-a korábbi jogosultak kétszer annyi tűzifát kapnak-e;-mikor hirdetik meg a részletes feltételeket;-mikortól lehet jelentkezni a programra;-képes-e együttműködni a két érintett minisztérium;-mikor oldják fel a fakitermelési moratóriumot;-mikor indulhat újra a kitermelés az állami erdőgazdaságokban .A késlekedés helyi hiányt, sorban állást és logisztikai fennakadásokat okozhat. A későn kitermelt, friss tűzifa nedvességtartalma ráadásul magasabb, ezért alacsonyabb a fűtőértéke, elégetése pedig jobban terheli a környezetet.      
Heisenberg
Heisenberg hétfő, 21:47
Előzmény: #93  Dehogynincs
 Maradék hiányzó szavazó kb 150-180 ezer jobbikos volt, akik atszavaztak a Mihamókra. Illetve kb. 5-6% szavazó volt, akik az előzetessel ellentétben otthon maradtak.
Én MZP - re szavaztam az előválasztason. De, sajnos mar a győzelme napjanak estéjén nyilvanvalóvá vált, hogy esélytelen. Elképesztő idiótizmus volt, amikor az ellenzéki pártok lecseréléséről beszélt. Ezután már én is csak a feles vereségben reménykedtem, de átbillent akkor is, csak akkor a fityesz előnyére.
Szóval ezt rajongtam el.
Nacky hétfő, 21:45
Ezt  megint el  k...tátok  elvtársak  😁                                                                                                                         A bécsi székhelyű Pro Danube International nyílt levélben fordult az Európai Bizottsághoz, a Duna menti országok hatóságaihoz, a víziútkezelőkhöz és a Duna Bizottsághoz a paksi beruházás miatt. A szervezet elismeri, hogy az atomerőmű biztonságos működéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő hűtővízellátás, de arra figyelmeztet: a két uszály elsüllyesztése és a fenékküszöb építése miatt akár november 30-ig is komoly korlátozások lehetnek a nemzetközi hajózásban. Ausztria már az Európai Unióhoz fordult, most pedig a dunai hajózás szereplőinek érdekképviselete is fellépett. A rendkívüli helyzetre adott gyors műszaki válaszból így rövid idő alatt nemzetközi gazdasági és diplomáciai konfliktus lett.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 21:14
Előzmény: #91  Heisenberg
Ez igaz. Viszont az összefogás még egyharmadot sem ért el. Még hétszázezer szavazat hiányzott. Ennyi igazi gyurcsányista már akkor sem volt.
2022-ben még találgattunk, mi lesz. Én feles vereségre számítottam, de tévedtem. Kétharmados lett.
Valamit én is elrajongtam, de mit rajongtak el az összefogás hívei? Te mit rajongtál el? 
Nacky hétfő, 21:13
Toroczkai László válasza Magyar Péter posztjára:                                                                                          Egészen megdöbbentő, hogy miután Magyar Péter ma is órákon át hazugnak nevezve sértegetett, még arról is hazudik most a Facebook-bejegyzésében, hogy miért mondtam neki azt, hogy "kérjen bocsánatot, és ne meneküljön, mint egy undorító, gyáva féreg."Természetesen mindenki megtekintheti a felvételeket, és látni fogja, hogy Magyar Péter állításával szemben nem egy mesekönyv miatt durvult el a mai vitánk sem. Ezzel szemben az történt, hogy Magyar Péter miniszterelnök az ország nagy nyilvánossága előtt azzal vádolt meg, hogy "családi cégek ügyében lobbizva jártam annak idején a minisztériumokban". Ezek után szólítottam fel Magyar Pétert (aki egész nap tegeződve, bekiabálva nevezett hazugnak), hogy vagy nevezze meg konkrétan, hogy én milyen "családi cég ügyeiben" jártam bármelyik minisztériumban valaha, ha pedig nem tud ilyet megnevezni (tudom, hogy nem tud, hiszen ez viszont valóban hazugság volt), akkor azonnal kérjen bocsánatot. Ő azonban ehelyett felállt, és nagyképűen csak annyit kiabált oda nekem, hogy "mert ha nem, akkor mit csinálsz, akkor mi lesz?" Különösen súlyos ez egy miniszterelnök szájából. Ezután hátat fordított, és kisétált az ülésteremből. No, én ekkor mondtam a fenti mondatot. Régen ilyenkor párbajoztak, vagy lövéseket adtak le (még az Országházban is). Ma már nincs ilyen, de azért minden sértegetést, hazugságot, rágalmat nekünk sem kell eltűrni.(U.I: A házelnök asszony közben "jogkövetkezményeket" helyezett kilátásba, vagyis meg akarnak engem büntetni a szavaimért. Magyar Péter folyamatosan trógernek, hazugnak, bűnözőnek nevez most már válogatás nélkül mindenkit, aki nem vele van, más tiszás képviselő kurvaanyázott is már, de vajon mit érdemel, ha valakit az egész ország előtt "családi céges" korrupcióval vádolnak meg, mindenféle alap nélkül. Ez sokkal súlyosabb, mint azok a jelzők, amelyeket én használtam a hátát nézve. Ennek ellenére engem akarnak megbüntetni. Ilyen ez az együttműködő "szeretetország"
Heisenberg
Heisenberg hétfő, 21:06
Előzmény: #90  Dehogynincs
Szerintem az igazi gyurcsányista nem szavazott 2022- ben arra, aki Dobrevet megverte az előválasztáson. Ahogy vélhetően egy echte orbánista se fog soha másra szavazni senkire sem, amíg viktorra lehet. Igaz, ezt most a maximált időtartalmú mandátum felülírta.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 14:37
Előzmény: #89  Heisenberg
Most reménynek nevezed azt, amit eredetileg buboréknak hívtál.
2022-ben többször leírtam, hogy Gyurcsány, az mszp idejében nem volt minden pöpec. Az összefogás buborékjában élők elfogadták a 2006-os nagygyűlés utáni utcai harcászatot (rendőri túlkapás) és elhanyagolták (elgyurcsányfóbiázták) azt, hogy az őszödi beszéd atombombáját mindig le lehet dobni Gyurcsányra, ahol Gyurcsány a saját hangján mondja el, hogy elkúrták.
Ez ellen nem volt ellenszer. A leghatásosabb ellenszert euler említette, aki Kunczét idézte: "aki gyurcsányozik, az debil". Ám ez a hatásos ellenszer semmit sem ért, amikor a szavazatokat számlálták össze. Ezeknek a debileknek a szavazatai akkor is hiányoztak, ha nem voltak debilek, hanem saját kútfőből utasították el Gyurcsányt.
Egy másik logikai érv az volt Gyurcsány mellett, hogy az öt miniszterelnöki éve alatt lassabban és kevésbé építette le a demokráciát, mint Orbán 2010-től kezdve. Az igazsághoz tartozik, hogy nem pontosan ezekkel a szavakkal mondták az összefogás hívei, de ez volt a lényege.
Heisenberg
Heisenberg hétfő, 13:42
Előzmény: #85  Dehogynincs
Kicsit más azért a helyzet. Amiről te írsz az a remény a választásokon korábban vesztes pártok megmaradt szavazóiban. Remény, hogy győznek, akár más felállásban is.
Amiről én írtam, az egy olyan állapot, amelyben a visszatérés a hatalomba magától értetődő, hiszen semmi indoka nem volt a vereségnek, hiszen minden pöpec volt, mehet tovább minden, ugyanúgy.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:31
Előzmény: #86  signal2
Ha valakit mindenképpen le akarsz váltani, akkor mindenféle logika szerint érdemes olyan személyt/pártot választani, akivel le lehet váltani. Gyurcsánnyal, dk-val, mszp-vel nem lehetett.
Annakidején érveltem a 2022-es összefogás ellen eleget. Most miért jössz logikával?
Utólag egyszerűbb megnézni a tényeket. Lehet, hogy teljesen logikátlan, de 2026-ban leváltottuk Orbánt.
MP mögé a kegyelmi botrány után állt be a tömeg. Jókor volt jó helyen.
Bár logikailag az óellenzék is ugyanott volt ugyanakkor. MP-nek az az előnye megvolt, hogy nem kormányzott.
2022-ben még "az eddig nem kormányzás" előnye megvolt a momentumnál, az lmp-nél és a jobbiknál is. Ezt az előnyt lencsézték el az összefogással.
A fidesz hívei szerint logikátlan (érthetetlen) módon kergették el a választók a fideszt. De ettől még akkorát buktak a választáson mint az ólajtó. 
signal2
signal2 hétfő, 13:15
Előzmény: #72  euler

Pedig kb. annyit kell tenni, hogy a menedékkérök tisztességes eljárásban részesülnek. Tehát ami amúgy is alap lenne. Nálam legalábbis.
Nemcsak ebben a témában érdekes nekem a populista álláspnt. Én nem azért szavaztam a tiszára, hogy a populizmus felülírja a szakmailag indokolt döntéseket. Azt várom, hogy akár nagy népszerüsétgvesztés kockázat mellett is rendbe tegyék az országot. legyen rendben a költségvetés, legyen méltányos atz adózás, müködjenek a jelen kor követelményeinek megfelelö színvonalon az állami szolgáltatások. Ha ehhez értelmetlen tamogatásokat, adómenteségeket kell eltörölni, akkor azt várom el.
signal2
signal2 hétfő, 13:10
Előzmény: #85  Dehogynincs
Lehet kifejtetted már álláspontodat: Gyurcsány 2022-ben már kanyarban sem volt. Nem volt miniszterelnök-jelölt, nem volt fronvonalban. 2022-ben MZP-vel akartuk leváltani a fideszt. Azt a fideszt, amelynek akkor aktív tagja volt Magyar Péter. Tehát a te logikát szerint jobb ha valaki 20 évig szolgálta leklkesen azt a pártot, amelyet éppen le akarunk váltani, mint az, akinek a koalíciójában van egy olyan párt, amelynek elnöke egy személy, aki neked nem szimpatikus. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:05
Előzmény: #84  Heisenberg
Ez általánosabban is igaz bármelyik párt híveire.
2022-ben (2018-ban, 2014-ben) az azóta megboldogult pártok hívei is buborékban éltek; azt hitték, hogy Gyurcsánnyal győzhetnek, sőt erre még a szavazatukat is elpazarolták.
Az óellenzéki pártok meg jó ötletnek tartották az öngyilkosságnak azt a módját, hogy összeálljanak a dk-val meg az mszp-vel.
Heisenberg
Heisenberg hétfő, 12:45
Előzmény: #82  Haldir1
A fideszes szavazók jórésze egyfajta valóságbuborékban élnek. Volt egy film a Truman- show, hát kb olyanban. A többségük egyáltalán nem is kíváncsi a valóságra. Miért? Mert fél tőle. Fél attól, hogy a ravaszul, az orbánék által álnok módon  felépített világuk összeomlik. Ez pszichológiai szempontból olyan, mint amikor hallunk valami gyanúsat kint az udvaron, de nem merünk kimenni, mert félünk attól, amit kint találunk, vagy ki vár ott ránk.
Vanolyan fityeszes ismerősöm, aki meg is mondta, hogy egyáltalán nem kíváncsi a valóságra, mert fél tőle.
chuck_norris
chuck_norris hétfő, 11:20
Előzmény: #82  Haldir1
Mocskos fidesz élolé!!!
Aki ma egy kicsit is fideszes, az egyszerűen szégyelje magát! ov lebetonozta mo-t gyakorlatilag az esélyét is elvesztettük a kárpát medencében való hosszútávú létezésünknek, nem lett volna egyszerű eddig sem, de vele minden nehezebb, mára igazából lehetetlen lett!
Kiszáradunk, megsülünk, jöhetnek a fekete bőrű emberek akik bírják a sivatagot, mi fehérek meg szépen új hazát keresünk északabbra, köszönjük meg az elmúlt sok év elbaszott politikájának, de legfőképpen orbánnak a legkártékonyabb magyarnak!
Hogy tudtok egyáltalán magyar péterbe belekötni? Csodálom hogy bevállalta ennek a senkiházinak a leváltását, és egy percig sem irigylem, mert a feladata igazából lehetetlen!
ov a nemzet ellensége, aki csak a saját gazdagodásán dolgozott a saját népe kárára, pusztítóbb a pestisnél.
Haldir1 hétfő, 10:53
Előzmény: #80  Dehogynincs
Melyik maradék fidesz szavazó látta/látja azt, hogy tönkrevágták az országot? Az, amelyik 5-700 fős településen él,soknál jelentősen elromásodva, hátrányos helyzetű régióban, ahonnan maximum a megyeszékhelyre jutnak "fel" az emberek?Vagy azok, akik a fidesznek köszönhetően a lecsorgó állami pénzekből részesülve mára akkora jólétben él, hogy már nem is érti/látja a 20-30 milliós autó ablakából, hogy iszonyat szegénység is van az ország bizonyos szegleteiben, de most már a környező országokhoz képest is? Vagy netán az, akinek a 16 év agymosás teljesen betette a kaput, és az országban közlekedve már nem tudja reálisan megítélni azt, hogy mi lett elcseszve és mi nem (és ki által)? Az ide irogató fideszes érzelműeket ebbe a 3. kategóriába rakom. Jár EÜ intézménybe, ők is (vagy a szüleik,rokonaik) végigvárják a minimum 1,5-2 hónapos SZTK várólistákat, a gyerekeik (ha vannak) pusztulat iskolákban, nem versenyképes oktatást kapnak, ugyanazokon a szar utakon közlekednek napi szinten, esetleg a MÁV-on, de azt gondolják, hogy ezek a dolgok vagy marhasokat fejlődtek az elmúlt 16 év alatt, vagy azt mondják, hogy "mindig is szar volt, ezután is szar lesz, a fidesz nem hibázott semmit". 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:37
Előzmény: #73  Bandita
Jó a link. Puzsér higgadtan sokkal hatásosabb, mint amikor a fejébe száll a véleményalkotó hevület.

Topik gazda

Heisenberg
Heisenberg
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek