Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Igen alapból ingyenes, h mennyire lehet vele így kereskedni az már más kérdés. Real 2400, könyv ugyan úgy 1-es. Előfizetni (ha böngészőben nézi az ember) bal oldalt a legalsó ikon.
Most akkor, hogy is van ez? Az alap single market ingyenes, késleltetett adatok, de lehet megbízást adni? A real-time előfizu 2400ft, s maga a platform ugynolyan gagyi? Amúgy hol találom az előfizetes megrendelését a real-time-ra?
Azért nem lehet áthozni, mert más szolgáltatásként kezelik. (mondjuk nem is csodálom, mert ez töredékét tudja, mint amit a direkt tudott) Újra elő kell fizetni a singlere is, h használhassa az ember. (Én mondjuk nem fogok, míg ilyen gány, bár én nem napizok). Mondjuk előfizetés után sem lesz használhatóbb, de ez "mellékes"
Igen a Direktbro. nekem is volt 5 ös könyvem kifizetve. Akkor miért nem hozhatom át az előfizetésem a Single--be? Ráadásul a régebben vásárolt részvényeimet nem tudom eladni???? Ez hogyan lehetséges??? Egy csökkenő piaci trendben Ez másokat nem zavar?
Ez a válasz egy nagy moslék mint maga a felület amit önkényesen ránk eröltettek! Gondolom ezért még fizetnünk kell! Akkor joggal elvárom, hogy szolgáltassanak! Az ügyintéző tőlem is türelmet kért! Azt hiszem az erste jobb választás lesz akármit összetaknyolnak türelemmel!
Az mondjuk azért kemény, h eddig a direktben volt 5-ös könyv, reál árf., ebben 2400-ért csak reál és majd 1x vmikor újabb +4k-ért lesz könyv is. "Alig" lesz így drágább, mint eddig volt és nem 2 külön előfizu kellett, csak 1.
Én ezt a korábbiakra kaptam eddig. Szinte szóról-szóra mindig ugyan ezt. Nincsenek kétségeim ez sem fog másként végződni most. Vizsgálódnak, aztán kapok én is majd egy, a tiédre kísértetiesen hasonlítót sűrű bocsánat kérések közepette.
Nekem ez érkezett, mondjuk nem is vártam többet: "..Sajnáljuk, hogy kellemetlenséget tapasztalt. Kollégáink folyamatosan dolgoznak, hogy a szolgáltatásunkat fejlesszék.Az új funkciók bevezetéséig szíves türelmét szeretném kérni.A javaslataival kapcsolatba észrevételt tudok rögzíteni.Megértését és szíves türelmét előre is köszönöm..."
Én a hibákról küldött korábbi levelemre most azt a választ kaptam, h panaszként kezelik és ki fogják vizsgálni. (el tudom képzelni, mit takar majd a kivizsgálás és a válasz is borítékolható előre, ahogy már hónapok óta mindegyik levelemre az volt eddig is)
A direktbrókert 2025 januárjában akarták lecserélni, csak még nem volt kész az új rendszer, így elhalasztották. Most végre kész van! 10 hónap és micsoda fejlődés! Ez a világ megérett a pusztulásra, de ha az egész nem is, az OTP biztos. Apránként elkezdek elszivárogni az erstehez.
Most 9000 és 90.000Ft, ennyi változott. Még így is megéri. Az éves költségkimutatásban olyan összegeket listáztak, hogy csak lestem. Folyamatos költségek elméletileg az előfizetések és számla-/állományi díjak lehetnének. A direktBróker kb. 40 ezer egy évre, alapszámla talán 5-7 ezer, és ehhez jönnek az állományi díjak. Ennek majdnem a duplája került elszámolásra. Hogy mire, azt nem részletezik a jelentésben. Én úgy kalkuláltam, hogy a váltás költségeit pár év alatt visszahozza, ha egy jobb és olcsóbb szolgáltatóhoz megyek. És akkor a fejfájást, amivel az OTP amatőr felületének a használata jár, még nem is forintosítottuk.
“Árfolyam-érték 0.5%a, minimum 7440ft maximum 74eft per értékpapír mozgatás” … de ez 2023-as hirdetmény.. nem találom az újabbat Most reggel..vagyis most ez jóval magasabb lehet…néztem én ezt évekkel ezelőtt is és a magas díj miatt lemondtam róla :((((
Szia! Ha nem gond írd már meg légyszíves a költségeket, mert ez a 90 ezer részvényenként eléggé mellbe vágó elsőre. Nekem tbsz-ek vannak (4db) ,és nem igazán tudom merre induljak. Eléggé bonyolult ez az új felület és nem igazán látható át. Nem tudom mennyi változás lesz még benne, de az biztos, ha nem változik drasztikusan rövid időn belül, akkor váltani kell. Köszi ha megirod!
meg annyi 20millio felett olcsobbak a könyvek az Erstenel. nincs nalam a kis jegyzet papirka, késöbb elküldöm akit erdekel. Kedves segitőkészek voltak telefonba, Nem ilyen oda ültetünk kislanyt bólogatni mint Otp nel. Ebben is egy szarrágók! 1 perc beszélgetés után kiderült akivel beszélek életében nem használta a direkt brókert! Nem is bántottam leraktam, irtam nekik de válasz nem volt! Nyilván nyersen parasztosan irtam, miért kéne hivatalosan????? Ezt direkt csinálták! Ennyi
ugyan ez lesz nálam is .csak én ma bemegyek otp fiokba megkerdezni a transfert mennyi az annyi pontosan... .ersten reszvenyenkent 10000ft/ tegnap beszéltem veluk! https://www.erstemarket.hu/gyakori-kerdesek/szamlanyitas-szamlakazeles/penzugyi-muveletek/hogyan-fogadhatok-ertekpapirokat otp be nyaron nekem valam 90 ezerröl magyaraztak, ha igen ismet oriasi szivatas, de az mar az utolso lesz reszemre! igy is draga egy szarfos! SZERINTETEK NEM TUDTÁK MIT RAKNAK KI? NEM A LONAK A FASZAT NEM... DIREKT CSINALTAK, KULDJUK MI NEM JO, KULDJE A KURVA ANYATOK AZ!!!!!!!! EZ A VÉLEMÉNYEM!!!!! Sokan ezért milliokat kaptak, ezért!!!!! Én nem szenvedek a felülettel, nem jó, nem tetszik, majd a lufik közt kattintgatok ezret mi? az ja..... Erste felulete letisztult, jó, biztos vannak hibak ott is.....
A hibásan működő szoftver a MNB-nél is bejelenthető. Aki tudja, tegye meg. Hogy miért? 1. a hibás szoftver piacbefolyásolást is okozhat az által, hogy egy időben akár 3, különböző árfolyamot is mutat. A listaoldalon utolsó kötési idő nélkül, a diagramon és a diagram alatt az utolsó kötés mellett. Ma volt olyan, hogy a telecomnál a lista 1700Ft mutatott, a diagrammon 1716Ft, a kötésen 1704Ft. Ez megtévesztés! 2. Az előfizetők nem kapják meg a könyvet, pedig az előfizetéssel JÁR! Ha egy kereskedő pl. bead egy tételt a vevői oldal ismerete nélkül, akár a MARS jelzését is okozhatja, azaz az MNB ellene fog eljárást indítani. 3. Az előfizetők nem kapnak realtime adatokat, pedig ez JÁR. Az oldal lassúsága miatt nem voltak realtime adatok. 4. A készletösszerendelés miatt kár okozhatta a mai eladókat, mert nem tudták pl.: a Lo-FO készletet eladni, csak a Fi-Fo-t. Ezzel lehet, hogy veszteségük keletkezett nyereség helyett. Az OTP tehát veszteséget okozott a kereskedőknek, továbbá piacbefolyásolást hajtott végre azzal, hogy nem volt képes valódi kereskedési adatokat mutatni az előfizetőknek sem.
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni