Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robotka kedd, 21:38
Előzmény: #1030  buythedip
Ez a gondolat engem is nagyon foglalkoztat.. régebben örök longos voltam, jellemzően jól is jártam vele. de az utóbbi időben valahogy úgy állnak a csillagok, vagy csak nekem vannak olyan papírjaim, amit simán adhattam volna 1-2 hónap után 30-40% nyereséggel, de én nem, mert inkább még tartom.. szóval én most taktikát váltok. amint az emelkedés mértéke elérte a 30%-t, eladom és kész
buythedip kedd, 21:38
Előzmény: #1034  buythedip
fél napig szugeráltam hogy felmenjen legalább 326-ig, de csak esett, ezért eladtam, azóta csak felfelé
buythedip kedd, 21:22
Előzmény: #1033  buythedip
Itt rosszul számoltam.
buythedip kedd, 21:21
UNH-t lezártam margin okokból.
Július 23. - 288.75 -> december 16. 321.16, +11%
Csak 32% volt a csúcson ahogy látom, de a profit 2/3a elpárolgott.
buythedip kedd, 21:04
Előzmény: #1031  zsoltee77
Nekem a CNC és az UNH más szolgáltatónál van, és ahol az UNH van, ott erősen negatív lett a margin, gyakorlatilag az egész éves profitom eltűnt 10 nap alatt.
Ezért most úgy tűnik, eladom az UNH-t, nem adtam el +45%nál, adjuk el +25%nál.
buythedip kedd, 21:01
Előzmény: #1031  zsoltee77
7nél megjött az előre beállított értesítésem, hogy venni kéne, mert rést töltött, de nem volt likviditásom, utána meg már késő volt.
zsoltee77
zsoltee77 kedd, 20:40
Előzmény: #1029  buythedip
Nálam 40 volt a lélektani a határ a cnc eladásra, úgyhogy 39,5 körül adtam el, egyelőre nem tervezem visszavenni. UNH tartom, NOVO tartom, még pluszban vagyok vele.
Tilrayt vettetek?
buythedip kedd, 20:18
SNAP, sikerült mínuszba kerülni vele, mert nem adtam el 25% pluszban.
El kéne felejteni a hosszútávú tartást.
buythedip kedd, 20:17
Előzmény: #1028  buythedip
CNC-re be volt állítva egy 41es eladás, de kivettem, merthogy hosszú táv.
Már 8%-kal lejjebb van, azt hiszem adhatom el manuálisan itt.
buythedip kedd, 20:12
Előzmény: #1026  Zoltanovitsch
RACE - elérte a 200 heti mozgót, ami az 50 havi is kb. Pattanni fog, de szerintem nem hosszútávú mélypont.
NOVO - ezt inkább bővíteném, mint a Ferrarit. Ma a teljes healthcare szektor kapott, PFE, CNC, UNH. Pfizer kilátásokat csökkentette ma. CNC bennfentes eladás.
Diageo no comment.
PG talán megfordul, Mondelezzel együtt. De a bennfentesek még nem veszik vissza.
Costco is jó lehet, Accumulation/Ditrsibution bullish. De én itt még nem venném.
raus kedd, 00:55
Előzmény: #1023  raus
https://edition.cnn.com/2025/12/15/politics/marijuana-white-house-reschedule
Ezek szerint nincs még meg a végső döntés és még 1.ben van, ha át teszik 3.ba onnantól rakéta 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 23:21
Előzmény: #1021  buythedip
Na de kereskedjünk is! 
Ma nem vettem adtam semmit!
Igazából -nem ide kéne írjam de FERRARI és NOVO bővítés van nekem a legközelebb az akcióhoz.
Távolabbi figyelősök.
DEO még most sem drága ...most veszem észre h csak eurósakat írok.... :D
STZ ...na végre.... ma erős korr.
PG, MDLZ defenzívjeim ma nem estek 
Costco-t nem ismerem még... Neflix gyötrelem és szenvedés még mintha tartana.... 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 23:04
Előzmény: #1020  buythedip
JAWA kat MZ ket nem lested? :)  Azok már nagyon nagy gépek voltak akkor..nekünk kis suhancoknak.
a széttuningolt S51 es Somók 70 ccm re felfúrt dugattyúkkal? Meg Simo enduro? :D :)) 
Ha én meg a Bentley Continentalt vennék akkor le kéne tennem a panel ház elé... 1,5 p alatt csontig rágnám a kezem az idegtől s a Richter nem tudna annyi Cariprazine-t meg egyéb nyugtatót legyártani amit naponta magamba kéne önteni....  :D 
..najóó akkor mégsem veszek Bentley Continentalt.... piccs pedig olyan szép autó.... 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 22:53
Előzmény: #1022  buythedip
DEE Köszi ez jóóó!!!! :)))) 
Bármikor máskor is jöhet hasonló! :) 
raus hétfő, 22:11
Előzmény: #1014  buythedip
Az sem rossz sőt !
TLRY kamu rali volt állítólag amcsi phyl Ben élő haver szerint sajna 5-6 dodo is lehet 
buythedip hétfő, 21:30
Előzmény: #1011  Zoltanovitsch
Nem akarok nagyon tanárbácsis lenni, de az év utolsó heteiben ez nem hagyható figyelmen kívül.
Usában nincs adókiegyenlítés, nagy intézményi befektetőknek sincs.
A legtöbben nem tudják átvinni a veszteségeket másik évre, és akinek sok a profitja, és mellette van neki mondjuk Webull, amin kizárt hogy pluszban van, mert minden nap esik, az le fogja zárni.
Érdemes akár figyelni az összes ilyet, ami idén rosszul teljesített, és most nagyon esik, és megnézni, hogy a hátralévő kb 10 kereskedési napon elkezdik-e megvenni nagy forgalommal.
buythedip hétfő, 20:24
Kereskedjünk is!
Eladás - ALB bekerülés: február 80.35, kikerülés ma, 132,35, csak a felét adtam el, +64%
Vétel - MSTR $164.6, növelem a kriptós kitettségem
buythedip hétfő, 20:08
Előzmény: #1007  buythedip
Pedig hogy nézegettem a Rigákat, meg a Babettákat, meg az S51-es Simsont.
Ha most egy Bentley Continentalt vehetnék egy újat, nem tudnék neki annyira örülni, mint akkor egy S51-nek.
hekki
hekki hétfő, 19:57
Előzmény: #1018  buythedip
buythedip hétfő, 19:56
Előzmény: #1017  hekki
LAZR is csőd, abból van is sajnos.
hekki
hekki hétfő, 17:32
Előzmény: #1016  buythedip
Irobot -70%
Csőd.
Múlt héten felhúzták 7ig, most 1.1
buythedip hétfő, 16:41
Kriptókat kivégzik, holding company-ket még jobban, ASST .90 alatt, BMNR, MSTR se jobb.
buythedip hétfő, 13:57
Előzmény: #1004  spartacus85
Viszont érdekel, hogyan találtad, vagy miért vettél?
Követsz valakit, aki biotech részvényekkel kereskedik?
Mert sokan szakmai oldalról nézik ezeket (tehát értenek is hozzá valamennyire), sokan technikailag, vagy csak simán valami bennfentes infóra indulhat rakéta, short squeeze.
buythedip hétfő, 12:04
Előzmény: #1013  raus
Nincs North Face kabáton, csak a gyártóban vagyok részvényes. $VFC, ebben valamennyire sikeres vagyok, mert olyan 35% pluszban vagyok és osztalék is jött.
Tilray +4.85% premarketben, usában.
raus hétfő, 10:30
Előzmény: #1001  buythedip
Ok, akkor te egy sikeres kereskedő vagy akinek North face kabátja van, az egy vagyon . 
Megihatod mind, én nem iszom alkoholt, mert efyszer majdnem megöltek agresszív állatot vált ki belőlem. 
Piac: Frankfurtban menetel a weed részvény lehet mai is tilray plusz az USA-ban?!
buythedip hétfő, 10:20
Előzmény: #1009  Zoltanovitsch
Garmin, $GRMN
2022 októberétől 2025 októberéig 260%-ot ralizott.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 23:40
Előzmény: #1008  buythedip
:D :D :D 
Bevallom meg kellett kérdezzem AI barátom miafütty az a tax loss selling.
De már értem. :D 
Jajjj! 
(Nekem még sokat kéne fejlődnöm, mert képtelen vagyok veszteséget realizálni..pedig ésszel tudom kis bukó realizálva és betéve egy jól menő rv .-be ha az tényleg jól megy-hoz, akkor net profitban lehet az ember) de már a profit visszaégés is égés...a bőrömön v a szívemben...de az már legalább megy : Puma, Richter)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 23:35
Előzmény: #1007  buythedip
Lehet hogy jól tették a szüleid...  Tök szar felcsavarodni vele egy fára... v szalagkorlátra... (Én egy kartöréssel megúsztam - már én se motorozom) 
Nekem is volt csak nem Herli hanem Kawa! 
Szép fekete ropogós Z 750.
A 30 szülinapomra wettem magamnak. :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 23:33
Előzmény: #1006  buythedip
Az jóóó mert akkor még fejlődési fázisban vagy! :))) 
Garmin óra...?? Hmmmm..... Az LVMH termék? :) 
buythedip vasárnap, 21:39
Előzmény: #1005  Zoltanovitsch
Megnéztem a chartot, és közben Nirvana-t énekelgettem (Hello, hello, hello, how low?)
Nem tudok mibe kapaszkodni. Belevehetnék egy tax-loss selling befejeződésére várva, ha év utolsó napjaiban azt látom, hogy megveszik az újabb eséseket, viszont már tele vagyok olyan részvényekkel, amiket a tax-loss selling sújt.
buythedip vasárnap, 21:33
Előzmény: #1005  Zoltanovitsch
Volt motorom, de már túl későn vettem, és nem tudtam átállni.
Kamaszkoromban a szüleim még a gondolattól is kivoltak, és megtiltották.
buythedip vasárnap, 21:31
Előzmény: #1002  Zoltanovitsch
Nem nagyon iszom mostanában. A Garmin órám meg adott egy kupát a héten, hogy 'leggyorsabb 5km' a futás végén. Pedig egy ideje méri a teljesítményemet.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 20:52
https://invst.ly/1dw1-m
HOG
Szeret valaki motorozni? Épp sávaljon záródó 3 szögben gurul a Harley Davidson! Hanyag a lécezés(em) , de ha letöri akkor érdekes lesz.... 19, és 15 felé támaszok. 
spartacus85 vasárnap, 17:52
Előzmény: #994  buythedip
Pedig egyik este azt álmodtam, hogy 20 dodó környékén kereskedtek vele. Aztán beleért a kezem a bilibe. Ettől függetlenül vettem pár ezer dollárért. Ha elvész, nem bánom.
randomly vasárnap, 11:19
Kicsit nagyon OFF topic, Beszélgettetek a Wendy's-ről. A Gemini-vel arra jutottunk hogy AmRest (EAT) lehet aki rámozdulhatna . Ismeri valaki a céget? (amrest site:forum.portfolio.hu google keresés nem ad találatot.)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 22:25
Előzmény: #1001  buythedip
:D :D :D 
Fogadok most is infúzión vagy amin keresztül jön a Johhnie Walker!  :D
Le ne szokj erről míg be nem szállok Diageoba! 
buythedip szombat, 19:59
Előzmény: #1000  raus
Ha kinyit a Wendys, ott szervezünk topictalálkozót.
Onnan fogtok megismerni, hogy Vans cipőben leszek, The North Face kabátban és lesz nálam egy üveg Johnnie Walker is. Ha megiszom pár perc alatt, infúzióra tesznek utána (Baxter).

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek