Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly ma, 11:19
Kicsit nagyon OFF topic, Beszélgettetek a Wendy's-ről. A Gemini-vel arra jutottunk hogy AmRest (EAT) lehet aki rámozdulhatna . Ismeri valaki a céget? (amrest site:forum.portfolio.hu google keresés nem ad találatot.)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 22:25
Előzmény: #1001  buythedip
:D :D :D 
Fogadok most is infúzión vagy amin keresztül jön a Johhnie Walker!  :D
Le ne szokj erről míg be nem szállok Diageoba! 
buythedip szombat, 19:59
Előzmény: #1000  raus
Ha kinyit a Wendys, ott szervezünk topictalálkozót.
Onnan fogtok megismerni, hogy Vans cipőben leszek, The North Face kabátban és lesz nálam egy üveg Johnnie Walker is. Ha megiszom pár perc alatt, infúzióra tesznek utána (Baxter).
raus szombat, 11:01
Előzmény: #999  buythedip
Anno kb 25-26 eve üllöi út sarok most bk van helyette a legjobb volt. Különben szerintem most a simmons a leggyengébb tele íz fokozoval 
buythedip szombat, 08:41
Előzmény: #996  guantanamo
Egész Európából kivonultak, volt az Ecseri úti metrónál is egy.
Imádtam, voltak héjában sült krumplik is.
Ha nyitnak, én megyek!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 02:16
Előzmény: #997  guantanamo
Lulu Elliotilag lejöhet oda 130 alá? 
Nice! Ott már érdekelni fog!  :) 
Ahogy 50 alatt a Nike!! 
UNH-t csak Dip Kolléga miatt nem várom le (S akinek még van köztünk) 
Elleszek én a többivel.. Nem tervezek 10 rv fölé menni. :D  (már én) 
-
STZ - Lulu most nekem elmentek... 
STZ még lenézhet de ezt megalapozatlanul mondom. 
-
A korábban említett telekomos cégek is jók lehetnek, ÉS /vagy  Ha leereszt kicsit (v tudomisén mennyire ) az AI luff... tán egyet innen is választok...de még nem ismerem ezt a 2 szektort. 
-
Def-ek közt PG, és MONDELEZ-t figyelem közelebbről ezek merre mennek. 20 P/E körül járnak.  (Félő h ide rotál át a tőke az AI ból-ha nem reagálok lemaradok... illetve a jelenlegi árszinteken még nem merek venni -meg greedy is vagyok - de nincsenek messze a beszállók Ha!!! nem tévedek)
Mostani tudatlanságom teljes birtokában amiben nagy pozit mernék kiépíteni (Ha jó(nak vélt) beszállókat sikerül elkapnom..meg ha egyáltalán lesznek: UNH, FERRARI, NOVO, NIKE, ADIDAS s ha elmélyedtem a telekom szektorban és lejön értem T Mobil US.
Kisebb pozikra nagyon erős árnyomás esetén magasabb kockázat nyereség vélelme mellett (az agyonvert)  kisebbek tán . STZ, CMG , Charter comm., Lulu, Deck. DEO  (A piásoknál ugye egészségtrendek riasztanak) 
Többi nagy cég is remek de most nekem drágák. Később tán...
Netflixet még nem tudom ott mik a kockázatok és a jövő... s ebből a felvásárlási galibából mi jöhet ki?? :) 
A kövi fél évre leszek kíváncsi milyen átrendeződés lesz Főleg AI, kamatpálya, Trump, likviditási hiány most akkor jönnek a medvék vagy nem??? :D 
S egyetértek az okos elemzőkkel (gondolom ők is e fentiek alapján mondják: 2026 néhéz, rizikós és alacsony hozamú év lesz sajnos).  Így ebből úgy sejtem  ennek végén lesznek jó beszállók  tán  26 második fele vagy 27 lesz  jobb v felívelős...amúgy meg tudjuk: Varázsgömb :D 
guantanamo
guantanamo szombat, 00:14
Előzmény: #987  Zoltanovitsch
Nálam hiányzik még bőven, ha elindul akkor meg majd ekkora rángatásban simán fel lehet rá szállni.
https://www.tradingview.com/x/7fp4Qj60/
guantanamo
guantanamo szombat, 00:01
Előzmény: #988  buythedip
Wendy's volt régen is, baromi jó volt a kaja. Oktogonon, gondolom nem volt rentábilis.
guantanamo
guantanamo péntek, 23:57
Előzmény: #982  Zoltanovitsch
UNH az én meglátásom alapján jóval mélyebbre tart, de ne legyen igazam. Másik kettő nekem is van, remélem jók lesznek pár hónap múlva, legalább van oszti is. Nike nagyon zavaros még naposon is, nehéz pálya, de 50 körül vennék azért is.
buythedip péntek, 22:00
Előzmény: #993  spartacus85
Depresszió, öngyilkossági gondolatok esetére fejlesztenek NRX-100 és NRX-101 kódú termékeket. Erre a legnagyobb szükségük azoknak lehet, akik korábban a cégbe fektettek: Folyamatos részvénykibocsájtás, és lefelé tartó árfolyam. Dupla aljaknál pattan, ez most 1.9-1.92 közé várható.
Kérdés, Te mit tudsz róla, mert ha nincs semmi pletyka, ami főleg a szerek sikeres tesztje lehet ilyesmi cégek esetén, vagy valami szokatlan opciós tevékenység, akkor a menedzsment jól eléldegél még évtizedekig a részvényesek pénzén, de az árfolyam továbbra is lefelé fog tartani.
Én abban az esetben fogok venni belőle, ha az összes ilyesmi Biotech cég, amit vettem, visszamegy arra az árfolyamra, ahol vettem. :)
spartacus85 péntek, 21:46
Nrxp-rol mi a velemeny?
buythedip péntek, 21:42
Tax-loss selling megárt nekik:
BULL, SNAP, LAZR
Januárban ezek rendbejöhetnek.
buythedip péntek, 21:26
Előzmény: #989  buythedip
Milyen szépen lehúzná a havi-negyedéves gyertyát, és mekkora károgás lenne, hangulat a padlón, ami minden contrarian ötlet alapja!
buythedip péntek, 21:26
Előzmény: #989  buythedip
Milyen szépen lehúzná a havi-negyedéves gyertyát, és mekkora károgás lenne, hangulat a padlón, ami minden contrarian ötlet alapja!
buythedip péntek, 21:25
Bitcoin:
Amikor legutóbb az RSI a naposon túladott lett, még 40 napig kínlódott, látványosan megsértve a korábbi aljat, mire megindult felfelé.
Ha ezt a mostani november 21-re vetítjük, december 31.-et kapunk.
Az év utolsó napján szabad Bitcoint venni?
buythedip péntek, 20:34
Előzmény: #985  Bob
Legyen benne Heinz Ketchup, Tanqerey gin, egy Canada Goose dzseki, egy Wendy's hamburger (jönnek Magyarországra), egy marék Lítium az Albemarle miatt, de a VALE miatt vasérc is jöhet, Vans cipő... mit hagytam ki?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 20:01
Előzmény: #937  Bob
Lulu
Valóban! :) Lehet jövőre tétet kéne tenni rá? :) 
Deck is látom ment egy jó 25% ot nov óta!
Nice!
Bob péntek, 19:52
Előzmény: #969  buythedip
Snap - egy kéz havonta van egy 10%-os pattanás majd csorgás. Én egy jól időzített eladással sikerült pluszba kiszáln.
Bob péntek, 19:23
Előzmény: #970  buythedip
UNH - ha valóban 430 lesz küldök neked egy ajándékkosarat! Poziból írom, már rég ott kellene lennünk.
Bob péntek, 19:22
Előzmény: #976  Zoltanovitsch
Megmondtam vagy megmondtam. LULU karácsonykor mindig felfelé megy
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 18:27
Előzmény: #979  buythedip
Üdv a klubban ismét Dip kolléga! 
"A friss vételeink zakóznak"
és 
"Amit elengedünk, kiderül hogy gyorsvonat" klubban! :D 
(S lényegében én máris pihenőn vagyok kevés és kis pozik csak.. beálltam medvenézőbe... de még ezzel is ráb..tam mert jól eladátk nekem a medvebrummogás lemezt... oszt már jönnek a hírek h nem annyira jönnek még... most a legújabb hogy tavasz vége nyárra jönnek (a macik) háát már Isten se tudja követni ezt a hülye állatkertet) :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 18:20
Előzmény: #978  buythedip
https://invst.ly/1dvbvo
NIKE
Nahát nahát ez nagyon érdekes egy cipőgyár.... hmm..... máris megyen lefelé...(ma épp) 
Néha mintha nem tudnák eldönteni a befektetők adják v vegyék (remélem most jó nagy baromségot mondtam) :D 
Annyira jó lenne megcsípni valahol jó mélyen (a terndforduló közelében ..legalább a közelében)  
De trendfordulót még messze nem látok.... az a csúnya nagy léc még most is valid...szvsz .. ezért nem vagyok képes-hajlandó 60 felett hozzányúlni... Pedig a Nike egyik legfényesebb crush- om... lenne :D  (nagyon szexi még: UNH, NOVO, FERRARI, utsó 2 van, csak túl kevés) :D Bővítenék... ;)  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 18:09
Előzmény: #977  buythedip
:D
Érzem h itt is egy nagyon jó ízes humor van de én nagyon nem vágom az opciós piacot! :D 
Kriptókban ma valami függőleges vonal van lefelé... :D 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek