"A jogi eljárás kezdetén a Lindt arra hivatkozott, hogy »az ólom és a kadmium jelenléte a csokoládékban elkerülhetetlen«, emellett azzal érveltek, hogy a »szakértelemmel készített«, a »legfinomabb összetevőket tartalmazó« és más hasonló kifejezések csupán reklámszövegek, és nem azt hivatottak sugallni, hogy a csokoládék mentesek a nehézfémektől és más szennyeződésektől” – részletezték. - nah ez ilyen fidesz stílusban nyomuló cég....
Azt hiszem a piac NEM csak Lindtből és noname csokikból áll. Van még több tucat híres más márka. Felháborító hogy 2023-ban egy világmárkánál ez megtörténhetett. Elmennek a bús pi&$@-ba. Tetves mocskok. Majdnem olyan mint a prémium Ausztria azbesztes évtizedekig működő bányái ....
Azért érdemes kicsit elgondolkodni, hogy miről beszélünk. 2023-ban volt egy per az USA-ban, mert relatív magas értéket mértek egyes Lindt termékekben és a fogyasztók szerint ez nem volt osszhangban a marka arculataval és árazásával. Egyébként mérték ennél magasabbat is más csokiban. Két fontos dolog, mindez 2023-ban történt és a Lindt azota folyamatosan monitorozza a saját termékeit, soha nem mértek az EU hatarertek feletti értéket sem ők, sem a független hatóságok. Te milyen terméket fogyasztasz szívesebben, ami állandóan a figyelem középpontjában álló híres cég termeke (persze ők is hibazhatnak) , vagy egy ismeretlen gyártótól származó termék, amiről semmit nem lehet tudni?
milyen érdekes az emberi faj, szuper okos intelligens fire mindenhez ért szofisztikált stb. de mikor szembesül azzal hogy kadmium és ólomterhelt a legtöbb étcsoki, akkor kognitív disszonanciában nem érdekli.... mint egy kocsmatöltelék dohányos közmunkás
Én a kedvenc csokoládémból tankoltam fel kint utoljára brutális mennyiséget 1,85 eueroért, itt meg nézhetem a boltban 2200 forintért, nagy akcióban 1500-ért.
Buy&hold stratégia esetén értelmes aktus a "higítás". Buy&hold esetén eleve nagyméretű portfóliókról és poziciókról beszélünk, amik összességében nehezen (és drágán) forgathatóak. De ott ugye egy kifejezetten hosszútávú befektetésről beszélünk, ahol az átlagár csökkentése tudja javítani az össz portfólió hosszútávú hozamát.
Tegnap voltam így, az orbit rágó volt akcióban, így feltankoltam belőle, a másik üzletben meg még olcsóbb volt. Így ott is vettem egy adagot, nem fog megromlani, gyorsan fogyó eszköz :-)
Már a "hígítás" kifejezést sem szeretem és bár sokszor volt, hogy bizonyos reszvenyből vettem olcsóbban is mint az első védelem, ezt mindig csak akkor tettem, ha a magam szintjén meggyőződtem róla hogy meg mindig azt az értéket képviseli amit korábban, ahogy a kedvenc csokoládémat sem szoktam visszatenni a polcra, ha le van értékelve.
Bevallom, még sose higítottam, ellenben dobtam már vesztes poziciót. Szeritem minden vétel önálló döntés, melynek saját hozama lesz. Az is lehet egy stratégia, hogy a vételt több időpontra elosztod, de ez szerintem nem "higítás", hanem tudatos időbeni diverzifikáció.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)