A stratégia egyedi :) Jól szét van diverzifikálva, van vele feladat az igaz :) --- Hamarosan hozom a havi zárás adatait, most fejeztem be a legyűjtéseket....... --- Profit az elmúlt 30 napban: 10 milla felett......
szia! figyelem ezt az érdekes topic-ot, először is köszönöm, hogy megnyitottad és megosztottad a részleteket. Furdal a kíváncsiság hogy van-e valami stratégiád, mert nekem nem áll össze. Tökmagnyi trédelet látok mindenféle papírból. Biztos van mögötte valami elgondolás, csak nem látom. Én minimum 2-3000 eur értékben szoktam vásárolni, hasonló céllal, és messze nem bontom ennyire szét. Szóval te miért?
Amikor nagyon alacsonyak a kötvényhozamok(ez nálam 5% alatt van), akkor én is inkább 60/40 vagy 70/30. De így 7% körül most inkább 50/50. A lényeg a rugalmasság.
FIRE mellé szerintem a 60/40 vagy a 70/30 tökéletes, ha van 1-2 rosszabb év a részvénypiacon akkor inkább kötvény oldalról élsz (mert van ott elég és nem kell a veszteságet realizálni) és azért hosszabb 3-5-10 éves távon meg kár lemondani a részvénypiaci hozamokról. Szóval értem az 50-50-et is, de én egy fokkal magasbab részvény arányban hiszek, a 80-20 szerintem már túlzás, tehát vhol a kettő között látom én optimálisra.
Egyébként az sem lehet rossz alapstratégia lusta befektetőknek, ha az ember meghatároz valami arányt aztán úgy pakolgatja a pénzeket havonta, hogy az teljesüljön. Így ha minden drága, akkor kötvény, ha minden beszakad akkor meg valami etf vétel van. Nekem most nincsenek ilyen követelményeim de kb 50% részvény, 20% kötvény, 30% lucky game, vagyis nem tudom hova soroljam a kriptot:) azt hova sorolnátok?
Ha hiszed, ha nem, pont ugyan ezt, ugyanakkora összeggel én is megcselekedtem kedden! Mert ugye először magunknak fizetünk! Az idei BÉT "száguldás" következtében kicsit eltolódott a részvény/kötvény arány, így egy ideig kötvényvásárlás lesz, hogy kompenzáljak.
2025.05.08.: ------- Nálunk a friss pénznek nincs ideje szusszanni sem. :) Ahogy belép a ház küszöbén, nem kínáljuk hellyel, nem itatjuk, nem adunk rá kabátot, hanem kap szépen a hátára egy batyut, és azon nyomban mehet is pénzt keresni :) Most éppen a Magyar Államkincstárhoz :) ------- Fizu egy részéből: Diszkont Kincstárjegy D251223 vásárlása: ~1.000.000 HUF értékben -------
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)