a lényeg és a "most importatnt think" hogy mindkét nagyöreg visszakerült az usa elemzők célkeresztjébe, és azt tudjuk, hogy onnan fújják a passzát szelet ami még érdekes lehet, hogy a forint inga vissza menetben a gyengülésével emelni fogja a német papírok HUF-ban elszámolt értékét ( pl aki NYESZ-en kereskedik az így fér hozzá )
bocsánat !!!!!! hülyeséget írtam a végére, az már a következő papírra vonatkozik :) a BAYER is visszakerült a portfóliómba mint nagy öreg, az a csárt erre vonatkozik és a target is értelem szerűen, a BAYER-é
kis szines :) :Thyssenkrupp hasonlóan a TKMS leválasztásához, menetel tovább a holdingá alakulás rögös útján. Az augusztusi közgyűlés után a TK ACCELIS külön életet élhet, tőzsdei bevezetéssel, mégpedig úgy, hogy a paírok 49% a régi THYSSEN tulajok kezében maradnak, azokat a részvényesek közt szétosztják, a múltkori tengeralattgyárzós példa alapján. Akkor jól sült el a deal, remélem most is hasonló lesz. A "nagyobb" invesztorok és a német papírokat ta alapján elemző algoritmusok listáján valószínűleg ezen, fundamentát hosszú távra pozitívan befolyásoló hírnek a hatására jelentősen felértékelődött a papír.a magam részéről ismét tulajdonos lettem a mai naptól :) a havi csárton a hosszútávú leszorítóbol való kitörés, majd visszateszt után egy "tankönyvi" fordulós gyertya mutathatja az irányt target 66-70eur az innen kb 75% ....van benne potenciál https://www.tradingview.com/x/7Beg0NBT/
Dajcse Telekomban csak én látok rémeket vagy tényleg II. Vonovia lett? Nem tudott vissza kapaszkodni a 30-32 EUR sávba sem régóta és kicsit olyan mint a részeg festő. Egyre rosszabbul fest. Nagyon remélem nem cél a 20 körüli tartomány jövőre...
Németország: A termelői árak májusban 2,2%-kal emelkedtek az előző évhez képest. 2,5%-os növekedésre számítottak. 12 perccel ezelőtt Rövid hírNémetország: A termelői árak májusban 0,3%-kal emelkedtek az előző hónaphoz képest; 0,7%-os erősebb növekedésre számítottak.
Az IEA hatalmas olajtúlkínálatra figyelmeztet A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) arra számít, hogy a kínálat 2027-re napi 8 millió hordóval fog növekedni – a kereslet pedig mindössze 2 millió hordóval. Az iráni megállapodás tovább gyorsíthatja ezt a folyamatot.
a robot rajzolja a TA-t. tudja mikor hogy viselkedsz. Látja a formákat tudja a fibokat a mozgóátlagokat és tudja melyik formára veszel és hova rakod a stopod. Csinál neked szép kis gyertyákat.
Már 2 éve nincs TA. Hirek vannak. Már nem szektorok mozognak hanem egyszerre minden. Robotok kereskednek veszik el a pénzed. A gazdáik látnak mindent, shortokat vételi stopokat, látják az összes gazdasági adatot és tudják mire mit mozdul a piac. Nem látják hanem ők készítik az adatokat. lefutott meccsre fogadunk.
Nekem most nem kell se SAP se Novo. Szerintem mind a kettő jó lehet, de nem itt pont. Sajnos. A SAPot különben írtam néhány hete a másikban, akkor a 149rol meg lehetett játszani. Most napos behalt kitörés nem túl biztató. Novo még jó, de megvarom , hogy hetesen megerősítést kapjon. Naposon Sajnos nem néz ki jól a mai nappal
Legyetek Bátorak és vegyetek mind 2 ből! Ferrari, NOVO. Comprende! További érdekesség hogy ma SAP nál 134 re tettem be megbízást és bementem dolgozni.... (Bentről csak lesni tudom) :D :D Vajon jól jártam? Hamarosan kiderül! :D
Lanxess, Diageo kis bennfentes vétel. Carl Zeiss új CEO: BRONWYN BROPHY, a Vitrolife-tól jön, ne nézzetek rá a Vitrolife chartra mert sírni fogtok Gerresheimert tovább veszik az intézményi befektetők Lenzing a Berenberg szerint buy, és ez short squeeze-t váltott ki, tegnap felment nagyon
Eurós részvények vitasarok