Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider hétfő, 19:20
Előzmény: #14114  todi
Most viszont te mész rossz irányba. Én azon csodálkozom, hogy olyan tudással ami neked van ezt a szart promotálod. A bukódat te másban már rég visszahozhattad volna. Én, mint balek, kénytelen leszek kiülni a nullás kiszállást, ha egyáltalán élek még addig!
TheSnake2020 hétfő, 16:49
Előzmény: #14118  buythedip
12,76 az osztalékkal korrigált alj? Nekem a rendes alj a közelben sincs. 2023 márciusi alj az 15,27
buythedip hétfő, 16:32
Vonovia:
A 18.9-19.6 szintet nem viheti át felpattanás nélkül, így trade-re is vehető akár ma is.
A 2023 októberi szinteket lehet tanulmányozni, ott az abszolut alj 17.2 volt, de 17.5 alá csak rövid időre ment.
12.76ig ment le 2023 márciusában, de nem igazán hagyott olyan fair value gap-et, ami odavonzaná most.
Spiller hétfő, 14:04
Előzmény: #14113  oldrider
egy? száz..
Spiller hétfő, 14:03
vonoviát vettem egy utolsó pakkot.  következőket minden - 3eurban veszek. 
todi hétfő, 13:52
Előzmény: #14114  todi
BATS
todi hétfő, 13:52
Előzmény: #14113  oldrider
2 éve a VAtsnál 26€-bál is mindenki szembejött aztán kiderült, hogy mind rossz irányba mentek😂
oldrider hétfő, 13:13
Előzmény: #14109  todi
Szőke nő az autópályán bekapcsoja az autója rádióját. Bemondják: vigyázat, egy őrült száguld szembe a forgalommal! Mire a szőke nő: hm, még, hogy csak egy..!
todi hétfő, 12:55
Előzmény: #14111  andras-80
Ha te mondod….
andras-80 hétfő, 12:38
Előzmény: #14105  todi
Ezt a kisbüfik utolsó mondatai között szoktuk olvasni...
buythedip hétfő, 12:29
RACE - elképzelhető, hogy vége az esésnek nagyobb idősíkon
L'Oreal, Sanofi is lehet hogy jó lesz, ezeket figyelem
Siemens Healthineers-t vennék is, csak le kell zárnom valamit. Steico ugyanez.
Zalandoban egy 21 alá esést vennék meg.
todi hétfő, 11:59
Német fórum ma. Magam sem tudnám jobban összefoglalni:
“A részvény árfolyama egyre csak esik. Ezen a fórumon néhányan már 16,72 eurós árakat látnak.
A múlt hét végén jó megérzésem volt, és 200%-os lefelé irányuló védelemmel fedeztem a pozíciómat. Más szóval, ha a részvény árfolyama esik, akkor is pénzt fogok keresni, ha a (hatalmas) Vonovia-pozícióm továbbra is veszít az értékéből. Ezért semleges kijelentéseket tehetek a vételi pozíciómmal kapcsolatban.
De vajon bárki is felteszi magának a kérdést – függetlenül a tőzsdei ingadozásoktól és az algoritmusoktól és a hedge fundoktól, amelyek az olajár, az euró államkötvények határidős ügyleteinek és az amerikai és német 10 éves hozamok legkisebb változásait is felhasználják a Vonovia-részvények automatikus vételéhez vagy eladásához –, hogy mindez értelmes és indokolt-e?
A lényeg a következő: a kamatlábak, az olajárak, az infláció, az ellátási láncok stb. lényegesen nagyobb működési hatással vannak – azaz a való világban, az adott vállalatok bevételi és kiadási oldalán – a legtöbb más vállalkozás esetében, mint az ingatlancégek esetében.
Már számos alkalommal meglehetősen pontosan számszerűsítettük a jelenlegi kamatlábszint Vonovia eredményeire gyakorolt ​​hatását. Az eredmény az, hogy míg a magasabb kamatláb nagyjából évi 80 millió euróval terheli a vállalatot, a magasabb, évi 160 millió eurós bérleti díjbevétel bőven kompenzálja ezt a többletterhet, és az üzemi eredmény várhatóan továbbra is mérsékelten emelkedik (a kamatlábak emelkedése ellenére).
Vajon ez minden olyan részvényre vonatkozik, amely jelentősen felülmúlta a Vonovia teljesítményét február vége óta (és a Vonovia brutális eladása egy kisebb, 28,83 eurós átmeneti csúcsról)? Itt a „főutcai” szektorra utalok, ahol az emberek dolgoznak, pénzt keresnek és elköltik. Hogyan fogják az új amerikai vámok befolyásolni a feldolgozóipart (autóipar, erőművek, gépészet, vegyipar stb.)? Milyen kockázatok leselkednek még mindig a reálgazdaságban, tekintve, hogy Kína egyre inkább mesterségesen támogatott termékekkel (többek között az olcsó orosz energián keresztül) és dömpingárakkal árasztja el a globális piacokat? Milyen további hatásai lesznek a reálgazdaságra, ha a háború eszkalálódik, és a Bab al-Mandab-szorost lezárják, gyakorlatilag lezárva a Szuezi-csatornát? Milyen zavaró hatással lesz a mesterséges intelligencia számos ágazatra, például bankokra, biztosítótársaságokra, pénzügyi szolgáltatókra, szoftvercégekre, tanácsadókra stb.?
A helyzetet tekintve úgy vélem, hogy a lakóingatlanokra gyakorolt ​​hatás viszonylag kezelhető. Legalábbis a Vonovia esetében az éves kamatteher növekedése (80 millió / 3,5 milliárd) nagyjából magasabb kamatlábakban nyilvánul meg, amelyek az emelés előtti bérleti díjbevétel 2,2 százalékát emésztik fel. Maga a bérleti díjbevétel azonban évente nagyjából 4,4 százalékkal emelkedik, ami több mint ellensúlyozza a hatást.
A Mercedes, a BMW, a VW stb. ugyanezt állíthatja-e? Hogyan befolyásolja a drasztikusan megnövekedett üzemanyagár és az új autók 7 százalékos finanszírozási kamata a mindennapi üzletmenetüket? Mi a helyzet az SAP, a GFT stb. jövőbeli profitjával, ha az egyes modulok vagy a teljes mesterséges intelligenciarendszerek gyakorlatilag ingyen módosíthatók, kiegészíthetők vagy újra létrehozhatók? Hogyan befolyásolják az USA, az EU és Kína kölcsönös vámtarifái egy német, francia vagy lengyel vállalatot, amely Kínából származó vámköteles alkatrészeket épít be termékébe, amelyet aztán Németországban gyártanak, majd az Egyesült Államokba exportálnak?
Röviden, ez az oksági láncolat – emelkedő olajárak = emelkedő infláció = emelkedő kamatlábak = megnövekedett refinanszírozási teher az ingatlancégek számára = 30, 40 vagy 50 százalékos részvényárfolyam-esés –, amely jelenleg zajlik, egyszerűen nem állja ki a kritikai vizsgálatot az exportfüggő, feldolgozóipari vagy szolgáltató szektor többi részéhez képest. A valóságban a hatás szinte minden más iparágban jelentősen súlyosabb lesz.
Úgy tűnik nekem, hogy valahogy mindenki megőrült. De ezt már láttuk korábban is.”
buythedip hétfő, 11:32
Előzmény: #14102  Goldstein17
Lezárnám a helyedben, de engem befolyásol, hogy mostanság sokmindenem fordult vissza profitlezárás előtt.
todi hétfő, 11:15
Előzmény: #14101  buythedip
Egy elemző rájött ma, higy 40 helyett 60€-t ér.
xy2003 hétfő, 11:11

lassan eléri,de nélkülem.
vagy ötször fordult vissza 48ról az elmúlt napokban,pénteken is hirtelen megindult le és akkor kivágtam.
csak a szokásos,amit adni kéne nem adom amit meg tartani azt dobom:)
todi hétfő, 10:45
Előzmény: #14103  balentum
Erről kérdezd meg a shortosokat.
TheSnake2020 hétfő, 10:39
Előzmény: #14099  Goldstein17
19,2-18,7 re lövöm a végét.  20,16 az átlagom az osztalék és a trade beszamitasaval. Hetes gap. Ha a norvég alap 15% fölé megy akkor bejelentési kötelezettsége van. 14-14,7% között jatszott eddig. Azt nem tudom, hogy mennyi idő a bejelentés.  Mint írtam 28-33 között lehet az átlagara,  mondjuk nem most kezdte el venni, de 40es tőke emelésben masszívan részt vett, mikor  DWt vették meg. Volumen elég jó.  
balentum
balentum hétfő, 10:39
Előzmény: #14095  todi
https://invst.ly/1hy9a0
Sajnos a reggeli nyitón kaptam, mert a beállított 20-as vételemet átugrotta lefelé.
Valószínű hosszútávú befektetés lesz, de tényleg meddig esik még ez a sz@r?
Goldstein17 hétfő, 10:35
49 fölött vagyok előadáson.  25 %-ot hozott, ki gondolta volna?:)
buythedip hétfő, 10:34
Előzmény: #13457  xy2003
P911 €48.45

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek