A mai nap után azt gondolom, hogy a trend folytatódik lefelé. Nem rossz a 140 eurós ár, de nem tartom biztonságosnak a beszállást. Ha ma ennyit esett jelentés előtt, vajon mi lesz holnap?
Végül is így is lehet nézni. Igen. Az osztalékul választott részvények megérkezése után kezdett el esni rögtön. De ezekre nincs ráhatásunk. Ezért koncentrálok mindig a cég fundájára és ezért jó ha egy szép osztalékot is kapok addig amíg a piac realizálja a fundát.
Én meg úgy látom, hogy tavaly ilyenkor a nagyok úgy döntöttek, hogy azon fognak keresni, hogy bedöntik a Vonovia árát. Sikerült is nekik. Tök mindegy miről hírel a cég. Ha majd a nagyobb tőkével rendelkezők elkezdik venni, akkor vissza megy 30€-ra. Addig itt fogunk maradni, bármit is számolgatunk.
Ha folyik pl egy gyár építése az tény nem pedig PR. Függetlenül attól, hogy az a gyár majd később nyereséget termel-e. De a Vonoviánál ez sem kérdés mert a saját bérlőinek termel és ad el. Övé a termelés és övé a felvevő piac is. Ezt kevés cég tudja elmondani magáról.
Ez egy mini projekt jelenleg, de az irány nekem is tetszik. 1000 ingatlan 2 városba, ha jól emlékszem, de managment szinten focust kapott, ami jó. Akkor lesz nem PR, ha az eredményekről beszélünk. Az jó, hogy transzparens, mérhető célokkal . Szóval ez csak PR jelenleg nálam, de én sose néztem más szemmel egy céget, volt is ezért konfliktusom jó pár. Én azt szeretném, hogy most töltse az alsó rést, a jelentésre húzzák meg, és az osztalék után is maradjon feher gyertya májusban. Akkor lehet, hogy megvolt az alja. Ha ez a hónap fekete gyertya, akkor megyünk 20 alá osztalék után. Sajnos.
Az én olvasatomban ez fundamentum és nem PR. Konkrét határidővel, teljesítménnyel és Capex-el. Az, hogy ez mennyt hozhat arról pedig én kérdeztem az AI-t . A PR nálam az amikor csak szövegelés van de megvalósulás nincs. Amit még kifelejtettem a PV kapcsán: az ingatlanok értékét is növelni fogja a cashflow termelés mellett valamint Vonoviánál nem szabad elfelejteni, hogy saját szakembereivel telepíti ezeket a rendszereket tehát jóval olcsóbb nekik a beruházás. Ezek a tények. Aztán ebből mit áraz rövidtávon a piac na az már inkább PR ( vagy inkább manipuláció). Én ezért vagyok hosszabb távon így a rövidtávú kaszinózást kihagyom.
Az aws (amazon web services) a ceg bevetelenek sacc kb 18%-a, de ez hozza a nyereseg 55%-at. A nagy felhoszolgaltatok (amazon,microsoft,google) kozt az elso, ez majdnem a piac harmada.
Összességében jönnek a jelentések Heineken, L'Oreal, Renault mind jót jelentett A ciklikus részvények mint Scout24 vagy Zalando felpattanásából nem tudok másra gondolni, minthogy vége a német recessziónak. április 30: német GDP, meglátjuk
Eurós részvények vitasarok