Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi péntek, 13:11
Előzmény: #12539  simonzoli13
Ha cinikus akarok lenni akkor az, hogy több autót adjon el. De komolyra fordítva: a mmúlt héten Balázséknál a rádióban beszélt egy szakértő és elmondta, hogy sok német gyártó (BMW kivétel) ott szúrta el a dolgot, hogy gondolkodás nélkül leálltak a hagyományos motorok fejlesztésével és csak az elektromos létezett.Ezért vannak most hatalmas leírásaik.Én kb 2 éve talán itt felvetettem, hogy ki a fene akar elektromos Porschét vezetni? Spórol a Porsche tulaj az üzemanyagon? A gyár vezetőinek talán meg kellett volna kérdezni a vevőit, hogy mire vágynak.Egy mai cikk, hogy az autósok mellett a vegyipar is bajban van a németeknél:
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260320/mindenki-a-nemet-autoipar-valsagarol-beszel-de-van-egy-masik-szektor-ami-legalabb-akkora-bajban-van-825468
simonzoli13 péntek, 13:00
A Porsche a 40-et átlépheti, ha igen, mi kell hozzá? 
todi péntek, 12:49
Az aggódás a jelenlegi kamatok alakulásán folyik. Nem tudom aki érdekelt a Vonoviában az elolvasta-e az elemzői konferencia leiratát? Ha nem akkor itt a kamathelyzetről a kérdés és a válasz a leiratból:

"Barclays Bank PLC, Kutatási OsztályRendben. Tökéletes. És akkor csak egy második kérdés. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mikor frissítették utoljára a költségvetésüket az iránymutatás tekintetében? Nyilvánvaló, hogy jelentős elmozdulás történt az alapul szolgáló kamatlábak és a haszonkulcsok terén a közel-keleti konfliktus fellángolása óta. Megértem, hogy ez nem folytatódhat tovább, de most már a kamatemelések és változások várhatók.Úgy emlékszem, Philip említette, hogy a teljes finanszírozási költség csak 30 bázisponttal emelkedett a konfliktus kezdete óta. Csak arra lennék kíváncsi, hogyan lehet ezt összeegyeztetni a swapügyletek és a marzsok nagyjából 50 bázispontos elmozdulásával, amelyek szintén 10-20 bázisponttal, ha nem potenciálisan többel is elmozdultak. Csak... nehezen értem, hogy ez hogyan kapcsolódik vissza a 30-hoz és a költségvetések frissítésének időpontjához, mert azt hiszem, LEG, utoljára októberben frissítettük, amikor a swapügyletek kamatai 2,25% voltak, és most 2,8%. Szóval csak arra lennék kíváncsi, hogy az időzítés is olyan kérdés, amit figyelembe kellene vennünk?Philip Grosse,
pénzügyi igazgató és az igazgatótanács tagjaNézze, úgy értem, hogy a költségvetést mindenképpen a spot árfolyamok figyelembevételével tervezzük, de bizonyos érzékenységeket is figyelembe veszünk, és van némi biztonsági tartalékunk a feltételezett kamatlábak tekintetében. A jelenlegi 4,3%, amiről 10 évre beszélünk, vagy a 4%, amiről 8 évre beszélünk, nagyon is összhangban van azzal, amit eddig költségvetésben terveztünk.Paul May
Barclays Bank PLC, Kutatási OsztályOké. Tökéletes. Szóval, ahogy mondod, már volt némi mozgástered az útmutatóban.Philip Grosse,
pénzügyi igazgató és az igazgatótanács tagjaIgen."
5000 péntek, 12:42
Előzmény: #12532  TheSnake2020
Ez szerintem nem így megy kint, fizetnek érte most is, elég nehéz lenne nemet mondani.
Az árak felfele mennek, persze lehet olyan pillanat, hogy befagy az ingatlanpiac.
Meglátjuk. Az értékesítések már most is folynak, van cash.
Persze, ha hitelválság lesz, az nem lesz jó, de akkor tényleg nem a Vonovia lesz a gond
Goldstein17 péntek, 12:28
Előzmény: #12535  Goldstein17
Jelenleg a teljes likvid tőke 21%-a van részvényekben, de valóban ezt is soknak tartom ebben a helyzetben.
Goldstein17 péntek, 12:25
Előzmény: #12533  TheSnake2020
Én ugyanezt tettem, elengedtem a nyereséges DTE csomagon.
Goldstein17 péntek, 12:24
Előzmény: #12532  TheSnake2020
Ezen annyira nem csodálkozom, akkor konkrétan az OTP csődjéről pletykáltak, Csányi félholtan adott interjújában persze cáfolta ennek a lehetőségét. Régi szép idők...
TheSnake2020 péntek, 12:22
Előzmény: #12527  Goldstein17
Láttál már medve piacot? Az utolsó 26 éve volt. Nem biztos , hogy most jön,  de én óvatos lettem.  A VNAt úgy növelte, hogy a teljes részvény kitettseget csökkentettem.
TheSnake2020 péntek, 12:18
Előzmény: #12526  5000
Erre azt mondom csak, hogy mikor komoly ingatlanos céget láttam belülről tanácsadói munka során az OTP a jóváhagyott folyósítás előtt álló több milliárdos hitelt simán nem engedte  ki 2008ban.
Goldstein17 péntek, 12:11
Előzmény: #12528  5000
De minket a Vonovia jobban fog érinteni😒
Karvalytokes
Karvalytokes péntek, 11:58
Előzmény: #12525  Zoltanovitsch
Berenbergnek jó sok lehet a vànkosa alatt.:)
lukskypoker
lukskypoker péntek, 11:52
SAP hamm
5000 péntek, 11:27
Előzmény: #12527  Goldstein17
Nekem elég sok pénzem van benne, most kivárok, osztalékot elteszem.
Előbb-utóbb a kamatoknak le kell jönnie.
Ha nem, akkor nem a Vonovia lesz a legnagyobb problémánk, hanem USA, Olaszország, Franciaország fizetésképtelensége.
Goldstein17 péntek, 11:12
Előzmény: #12526  5000
Én azt tervezem, hogy innentől minden nagyobb beöntésnél veszek. Majd meglátjuk, hogy képes leszek-e rá, ha a lehetőség adott lesz.
5000 péntek, 10:52
Előzmény: #12524  TheSnake2020
Tegnap átnéztem a hiteleit, egyelőre minden rendben.
Egy csomó ingatlant a fair value-n vagy afölött 25 %-al értékesítenek.
Ha egy számjegyű lesz, akkor all-in.
Mondjuk akkor minden más is nulláig fog esni.
Idén kb 5.5 milliárdot kell megújítani, de van egy 3 milliárdos hitel, amit bármikor felvehet, de nagy eséllyel nem fog kelleni, így megmarad jövőre biztosítéknak.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 10:39
Hellofresh 2 legújabb célár ajánlása!!! 
BerenbergBuy10.00+169.54%14.00MaintainMar 20, 2026
Morgan StanleySell3.70-0.27%5.50MaintainMar 19, 2026
TheSnake2020 péntek, 10:18
Azért a VNA kellő óvatossággal kezelendo.  Nekem is van.. egy likviditási válság esetén nagyon meg fogják ütni.  A tőzsdei omlasok pedig mindig likviditásrol szólnak. Lesz vélhetőleg egy átfogó hónapos . Ha ez mégsem,  akkor 24.81 felett zár.  Nehéz most ezt elhinni.  Akkor pedig a 20 ala elkerülhetetlen.  Lehet, hogy az osztalék res fogja 20 alá vinni. (Nagy lennék erre játszanék). A következő negyedév kritikus lesz. Úgy tűnik,  hogy megtolja a negyedéves bollingert lefelé.  Nagyon mély,  akár jóval 15 alatti szintek is látszanak.  Nagyon nagy gebasz esetén 1 számjegyű is lehet. Jelenleg medve piaca van minden idő síkon technikailag . Kis befektetoknek , aki nyakig ül benne nem vételi pont szerintem. Ha a mai nap zöld,  akkor stoppal próbálható bátrabbaknak. 
thinkpositive
thinkpositive péntek, 09:56
Előzmény: #12521  buythedip
Csütörtökön még lesz Medios is.
Egyelőre padlót fogott 13,6-on, pedig már 13 aljával is megelégedtem volna. :)
oldrider péntek, 09:40
Előzmény: #12520  todi
Szó se róla, mindent és mindenkit bemutattak rendesen! Legalaposabban azonban nekünk - kisbefektetőknek - mutattak be! 👎
"Most már bonthatják a vonalaikat. Viszlát." -
Mivel pezsgőt (🍾) sajnos nem bonthatnak! - Ezt mindenképpen hozzá kellett volna tennie az operátornak!
buythedip péntek, 08:49
Jövő heti műsorfüzet:
csütörtök: Delivery Hero
péntek: UBM Development, Carl Zeissnek és Novo Nordisknak ex-div

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek