Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
einstein péntek, 23:46
Előzmény: #11459  einstein
bocs, hülyeséget írtam :) az SAP méretének dehogy 2,5% még 1 sincs, egész pontosan 0,7% :) annak a teljes számlának pedig az 5%.
na, így helyes , hisz a 2 számla is egymásnak majdnem 10szerese. 1befektetési és egy nagy rizikójú tréder.
einstein péntek, 23:42
Előzmény: #11456  Galoca
Szia, igen. Ismét vettem belőle, és az elmúlt napok risk off hangulata rá is rányomta a bélyeget rendesen.
23,89 a beker áram, jelenleg -18% bukóban. De az nem összekeverendő az SAP vel, az ottani az tréder számla, ott a Pagaya pozi ennek a méretnek csupán a 2,5% -a, az ottani TBSZ számlánaknak pedig az 5%-a.
Magas bétájú rettentő kockázatos papir. Ilyenekbe csak máson behúzott profitot teszek (mert fel kell vállalni néha nagyobb rizikót is a célok elérése miatt. Ezen a számlán az éves 25% a cél, vagyis minden 4évente dupla. ( És ez nem olyan könnyű, amilyennek leírva tűnik, sőt....). Ezen a számlán olyan cégek vannak javarészt ahol a remélhető "turnaroud" sztori találkozik egy short interest által előrevetített Short squeeze-el, és addig fut, amig ez el nem durran, olyankor szokott +20%ban nyitni és 3napig menetelni valami. ha bejön, általában 40-50% között stopp, ha tovább megy (van hogy simán duplázik) minden cent ajándék, ha kiüt új célpont keresése. Ilyenek az atomenergia, a génszerkesztés, biotech, finetech, coint-ok. DE semmiképp nem SAP szintű tréd!!! Két totál más világ más lélekállapottal és más pénzzel.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 22:41
Srácok! 
SAP(ientura) reccs esetén ki hol hígít? (Első, második, v. kövi pakk után mekkorával s hol tehát)? 
Aki nem hígít már rá az is érdekes és fontos infó! :)  Indokolással? 
Én talán kiló negyvennél SAPienturházok egy újat minimum azonos méretű pakkal. (eredeti 165 ön vétel tegnap) Tévedés és cancel jogával. Azt találtam ki 10 % on belül NEM hígítok...min 10 % recsi után ha bízom a cégben... BA..+!!! Akkor Ferrariban már megint hígítanom kell h legyen üzemanyag a szakadék után a pokolban is... :D :D :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 22:34
Előzmény: #11450  thinkpositive
Mint első randin: 
Gyűlölöm de ha lesz valami akkor lesz valami...
Ha meg nem, akkor szerencsére több időm lesz gémelni.. :D :D  
Munkámban 
, ha sok a vendégem dől a lé (najóó azért anynira nem), ha meg alig jönnek asocial introvertként nem túl nagy a "bánatom" :D 
SAP...hát igen :D 
Minden esetben jól járok..őőő lehet  én alakulok a körülményekhez? :D 
Seri péntek, 21:07
Előzmény: #11448  einstein
Hú, köszönöm szépen, így már értelek. 
Az elliott hullámot eddig nekem még nem sikerült igazán felismernem. Sőt...inkább azt mondom, hogy egyáltalán nem.
A valóban nem rossz jelentés miatti esést követően továbbra is várok. A mai napi kis emelkedés után jöhet egy vissza teszt, és majd utána indul(hat) meg az emelkedés. Hétfőn meglátjuk mi lesz.
Igaz,  a célárakat (nem tudom te figyelembe veszed-e) a gyorsjelentés után lejjebb vitték /250-260 euro/, de még így is szép a mostani árhoz képest. 
einstein péntek, 20:48
Előzmény: #11451  nyuszibroker
bármi megtörténhet, ha megvan a vásárláshoz tartozó kockázat értékelés, akkor olyan hatalmas baj nem lehet. SAP véleményem szerint egy olyan papír, amibe ha nagyon muszáj szívesebben ragadok be mint egy veszteséget termelő pénz nyelőbe. Nem gondolnám, hogy visszaadja az egész AI rallit, nem látom érelmét, de minden megeshet. Pánikban biztos nem adom el. Ha kiszállok belőle csak indokolt esetben, pl, ha sokkal jobb lehetőséget látok, és úgy értékelem megéri veszteséget realizálni és átülni másba. Mivel a készleteim nem végtelenek :) sajnos a további még tervezett (már ha kell) 1 higiítást lejjebb teszem. Remélem nem lesz rá szükség, és elkezdi hozni az elvártat.
Borisz péntek, 20:10
Előzmény: #11444  Zoltanovitsch
https://live.deutsche-boerse.com/news/ANALYSE-FLASH-DZ-Bank-senkt-fairen-Wert-fuer-SAP-auf-150-Euro---Verkaufen-42369b9a-8c24-4962-a08e-59a40159d75a
Fentem a fogam a SAP-ra, 160-170 közé saccoltam. Most, hogy odaért, már megint nem érzem magam eléggé biztosnak a dolgomban. Lehet, hogy még várok, hátha lecsusszan még 130-140 tájékára is. Oszt ha nem, akkor meg így jártam.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 20:07
Előzmény: #11447  buythedip
LVMH-t 440 ért lehet venném...ha odaérünk meglátom... Akkor és ott Dip kolléga kielemzi a viselkedést mesélj majd HA!! ott leszünk pliiiz! :))) (Amúgy én csak a levegőbe beszélve: én sem hinném h 440 alá megy az a sáv sztem is megfogja...szép nagy dupla alj is lenne ott... inkább patt mint reccs) :) 
nyuszibroker péntek, 19:11
Előzmény: #11448  einstein
Mennyi esély van rá, hogy még lejebb esik? Ma én is beszálltam.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 19:10
Előzmény: #11444  Zoltanovitsch
Ez a sikeres gondolkodás kulcsa, bárhogy alakul jó lesz. :) 
thinkpositive
thinkpositive péntek, 19:07
Előzmény: #11436  lukskypoker
Nem kellett a hétvégéig várni.
https://www.portfolio.hu/global/20260130/bejelentette-trump-megindultak-a-csapasmero-erok-ez-sokkal-sulyosabb-lesz-mint-amit-venezuela-kapott-814796
Persze lehet, hogy holnap már vissza is fordulnak majd. Vasárnap meg újra oda. :S
einstein péntek, 18:50
Előzmény: #11440  Seri
Szia! amikor megvettem az első mennyiséget 210eur körül, akkor a 2024 januári kitörési ponttól a csúcsra húzott fibo 50-esre léptem. Úgy gondoltam hogy egy elliotos 3as eső hullám szerkezet végén vagyunk és indulunk tovább a mesterséges inteligencia hullámain. Majd vettem egy adagot fibo 61,8nál olyan 190eur körül és most a totális öntésnél a fibo 78,6nál ( itt találkozik a hetes 200as mozgó a fibo-val + a tőzsdepszihóval, amikor átleng az inga, és így ki tud jelölni hosszú időre lokális aljakat ) 165euro körül.Ha erre a csártra ráhúzom a "leszorítót" akkor a visszapattanás minimum 200ig fel kéne hogy hozza. Q4 előtti záráskor, hasonló guidence-re számítottam, kiugró felhő profittal és úgy véltem ez amit lefelé tettek azt felfelé lépik meg, vagyis a kék vonal fölé lövik és onnan indul a további menet a mindenkori ATH felé. Na ennek vert oda a minuszos EPS (a várakozásokhoz képest) ami berobbantotta az esést. Amikor írtam amit kérdezel, arra gondoltam némi iróniával, hogy ennek a kék vonalnak a fölézárása, tuti nem aznap lesz :) sőt a résbetöltéshez is szerintem több hét fog kelleni ( nemzetközi szentiment függvényében )hetesen:
https://www.tradingview.com/x/3a5VDeBh/
naposon:
https://www.tradingview.com/x/D0eJxVcB/
Jó nagy forgalmú leöntés volt, olyan tisztító jellegű. Igazán én azt szeretem ha a TA egybe vág a fundával, akkor vannak jó beszállók ( SAP P/Eje visszahült 30köré, már már a value befektetőknek is impozáns). Mivel ez NYESZ számlán van nem sürget az idő, és nem a tréderszámla kipörgési sebessége dominál, vagyis van időm megvárni a hangulatváltozást. Szerintem lesz emelkedés, amint ismét belebíznak a  szektorba
buythedip péntek, 18:22
Érdekes gyertyák:
-7C Solarparken: a havi azt ígéri, vége az esésnek, és van forgalma is.
-Puma: megint géppuskáznak fent, hiába veszik meg Pinault részét 35ért, az enyémet egyelőre nem akarják
-Alfen, a havi és a heti is bíztató
-LVMH esésben, de a 440-500 szint megfogja szerintem
Ha valamit vennem kéne azonnal, a Pandora lenne.
buythedip péntek, 18:09
Előzmény: #11443  Zoltanovitsch
Igy értem én is.
Amikor 50 lett az ezüst, utána nem tudom hány évig nem érte el ezt a szintet.
Én most 3X short silver etf-et vettem, hét elején.
Pandora is felmehet, ha valóban esik az ezüst.
Seri péntek, 17:39
Előzmény: #11443  Zoltanovitsch
Jaaa, értem
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 17:33
:D :D :D 
OK! Az SAP nyerőből szuszpit veszek! :D 
Ha meg Trump v AI megint beint akkor a szuszpi árán SAP-t veszek...úgy látom csak nyerhetek! :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 17:30
Előzmény: #11442  Seri
Szerintem Dip kolléga arra gondol épp h az ezüst túl van húzva, esésre számít, ami kedvez a Pandorának ékszercuccoknak..ezért vehetőnek tartja..és kijívat ha ebben tévedek. :)))
Én silverhez atomtökhülye vagyok és foche-ok... de ha ezüst eső lesz akkor Pandi tényleg nagyot mehet - + céges egyéb sztorik. :) 
Seri péntek, 17:03
Előzmény: #11439  buythedip
Nincs már nagyon túl húzva? Látsz még benne potenciált? 
Mindenhol azt hallom, hogy az arannyal együtt már nagyon túl van húzva
Seri péntek, 17:00
Bizony, akár 10 milliárd eurós nagyságú is lehet

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek