ah kosz ezt megvizsgalom. nem szoktam etf-et venni (egy idoben a wgi20-t koveto etf-et akartam, de voltak olyan cegek benne amik nem tetszettek), de itt most lehet kivetelt teszek.
Hú, köszi szépen, hogy megosztottad. Figyelem a SAP-ot, még jó, hogy vártam türelmesen a jelentésre. Erre a reakcióra azonban nem számítottam. Szeretnék beszállni, de még mindig furcsa "rossz" érzésem van vele kapcsolatban.
Én a múlt héten vásároltam ETF-et, egyedi részvényt nem mertem venni. Hosszas kutakodás után úgy döntöttem, hogy az ETF biztonságosabb e téren. Én az iShares Copper Miners-t (CEBS) vettem meg
törénelmi párhuzam, kis visszatekintés:2020 október 26án nyitott hatalmas lefelé réssel az SAP, mi történt akkor, ami hasonlíthat a mai állapothoz? Gyenge Q3 eredmények (2020 Q3)A jelentés szerint:
Bevételek: –4% (6,54 mrd €), elmaradtak a várakozásoktól.
Cloud + szoftver: –2%
Operating profit: –12%
Voltak pozitív elemek (EPS nőtt), de a piacot ez nem tudta megnyugtatni.
fundamentális okok, egészen pontosan egy komoly profit warning és lefelé módosított 2020–2021-es előrejelzés , drámai kilátás-rontás. Pandémia bizonytalanság, menedzsment negatív jövőkép. A hétfői gyj előtti péntek nyitója és a gyj napi zárója között volt -32%. Brutális pénzégetés. Akkor és ott jóidőre kijelölte a likális aljat, és 10hónap kellemes menet után betöltötte a rést. 10hónap egy ilyen dáma után! Mi van most? Pici csalódottság a felfokozott várakozáshoz képest és brutál esés. Menedzsment szerint: Bevételek és növekedés
A vállalat 2026-ban gyorsuló összbevétel‑növekedésre számít.
A teljes felhőháttér (Total Cloud Backlog) 77 milliárd euróra nőtt, ami 2027‑ig gyorsuló árbevételt alapoz meg, a menedzsment szerint.
Cél: 25,8 – 26,2 milliárd euró felhőbevétel 2026-ban
Cloud + Software bevétel (2026)
Várakozás: 36,3 – 36,8 milliárd euró, ami 12% – 13% növekedést jelent.
Működési eredmény (Operating Profit) – 2026A menedzsment 2026-ra a következő célt adta:
Operating Profit:11,9 – 12,3 milliárd euró
Növekedés: +14% – 18%
Vagyis a vezetőség a 2025 Q4 jelentés után kifejezetten optimista:2026-ban gyorsuló árbevétel, +23–25% felhőnövekedés, erős profitbővülés (14–18%), 10 milliárdos FCF, és AI‑vezérelt felhőháttér rekord növekedés szerepel a hivatalos guidance-ben. Akkor hány hét kell a rés töltéshez? Illetve egy ilyen "pánik" beöntés után kialakul-e trendfordító gyertyaformáció a heti csárton? Kiváncsian várom (van részvényem így lehet, hogy nagyobb a kincstári optimizmusom a kelleténél)
bármi lehet, ezt most elég karakán módon reagálta le a piac, én a magam részéről most -13%nál higítottam, most sem gondolnám, hogy az egész AI rallit vissza kéne adni, de majd kiderül
Pedig a VNA chart még mindig beteg. Sőt a DAX chart is kezd betegeskedni. Az a kérdés melyik gap lesz betoltve. Lehet, hogy elmennek lentebbre. Nagyon klimaxosnak tűnnek a tőzsdék. Az a kérdés, hogy egy VNA lehet e menekülő ebben a helyzetben. Ha hozam krizis lesz, akkor nem biztos. En megvartam volna a ho végét.
SAP Én mára itthagyom 166 ra vételre... Mennem kell dolgozni ahol nincs net, ninics tréd! :D Szigorú voltam tuti nem teljesül... oszt akko majd futok az árfolyam után ahogy szoktam és vehetem egyre drágábban ahogy a NOVO-t is.... vagy elengedem... tehát semmi új ! :D
Eurós részvények vitasarok