Tényleg, miért teljes kitettséggel? Ha kicsi a portfoliód, akkor miért nem inkább valami etf? Ha nagy, akkor miért nem diverzifikálsz? Nem kell 100-felé, de legalább ne minden tojást egy kosárba ...
SAP Máma friss vételi ajánlás UBS-től, 300EUR célárral: https://live.deutsche-boerse.com/news/ANALYSE-FLASH-UBS-belaesst-SAP-auf-Buy---Ziel-300-Euro-2295797c-ecaa-4d20-95c8-51cdf9354f11 Ez egy gyönyörű vízió, hiszen ez majdnem 50% pluszt jelentene. De ha "teljes hozzá nem értés hiányában" okoskodni akarnék, azt mondanám, az évben eddig csökkenő tendenciánk van. Nem lennék biztos abban, hogy már most aljat látunk, és innen pont fordul. Szerintem simán mehet még tovább délnek. Esetleg sávosan el lehet kezdeni venni, de óvatosság szükséges. Hosszabb távra jónak gondolom és igyekszem hinni az UBS-nek és társainak.
De nehogy én miattam szálljál be :) olvass utánna, mérlegelj és dönts okosan. Akár több reszletbe is lehet gondolkodni, mert a napos - hetes csárt nem szép egyenlőre. Leszúrhat 200alá is gond nélkül. Nehogy romboljon lelkileg vagy anyagilag. Nálam az alább említett okok és pár cégspecifikus infó volt a mérvadó, fundásan erős cégnek tartom, ami a túlvettségbő most kezd visszacsúszni a realotásba. TA-ban pedig eliot-i hullámokat látok naposon, alul lassuló eséssel, pici bizonytalansággal, amiből pár napon, max héten belül döntésre viszik a dolgot. Ha mondjuk FED is besegít..... :) én optimista vagyok, de sokszor tévedek, remélem most nem
Remélem nem esel ugyanabba a hibába mégegyszer. És ezt nem arra értem, hogy nem veszel olyan papírt, amit ajánlottak, hanem arra, hogy nem veszel azért papírt, mert ajánlották. SAP-ról én is írtam véleményt nem olyan régen (#10400). Pumához pedig egy kis adalék: https://finaristo.com/short-selling/shorted-companies/puma-se Bármit veszel is legyen mindig terved előre, mit fogsz csinálni, ha mégis esne. ;)
Ja, én 59 éves vagyok, az élet sok területén kiemelt élettapasztalattal, a banki brókerek 21-25 évesen, na igen, hiànyos élettapasztalattal, unottan, ez van...
Igaz magyar részvényekre vonatkozóan, ez év elején közölte a Portfolió, hogy mik azok a részvények melyeket a legnagyobb bankok vételre ajánlanak, mert a BUX további emelkedésében meghatározóak lesznek. Mondanom sem kell, hogy ezidáig azok a papírok nem jeleskedtek! (Ennyit a bankok vételi ajánlásairól!)
ha végre valahára beindul a német gazdaságélénkítő és versenyképessség növelő program, plusz az elektrifikáció, akkor nagyot profitálhatnak ezek a cégek: - acél gyártás ( thyssenkrupp ) - kemikália ( BASF, akár BAYER ) - rendszervezérlés, irányítástechnika (siemens, SAP ) ... én erre számítok
Eurós részvények vitasarok