Puma: A Kering közgyűlésén azt mondta Pinault, hogy nem stratégiai okból tartotta az Artemis a Puma 29%-át, és minden megoldás nyitva van jelenleg. Emiatt esett tegnap.
50MA nyakonverte. 24.3-24.5 közt ha megtartja a trendvonal visszatesztje, jó lehet. Augusztusban vette bennfentes és jelentésre kötelezett is, eladás csak 30 felett volt anno.
Engem megöntöztek részvényekkel az elmúlt két hétben. ALLIANZ, AXA, COMMERZ, EON, SAP, VONOVIA, meg visszavettem az OMV-t is. Gyakorlatilag egy huncut centem nem maradt. Csak forint és USD van szabadon. Holnap nagyban lehetek és nagyban is maradhatok akár.
Novo kezd megint vétel felé indulni... Ti hol vennétek? :) -most 345 -el próbálkozik épp DKK DKK ban 320 felé már lehet vennék extra hír nélkül. :) Dolla USA ban az kb az 50 es szint lenne.
Remélem, az EU-Mercosur megállapodás jót tesz a német iparnak. Erősen érdekelt vagyok a vegyipari papírjaikban (BASF, Bayer, Covestro, Merck, Wacker). Szép munka, Von der Leyen és Costa!
Porschét kiveszik a DAX-ból. Megkérdeztem a Grok-ot, mit vettek ki 2023-ban és 2024-ben a DAX-ból? Azt mondta, Linde, Fresnius és Covestro Megkérdeztem, hogy állnak ma ezek? Mind feljebb van, bár a Covestro pont leszakadt épp, de arra a szintre, amin kivezetéskor volt, mert utána emelkedett.
Annyira azért nem vagyok képben, egy rendes elemzéshez végig kellene venni mi van Sanofinál a csőben a kövi pár évre. Vettem 77 körül nem trédelős számlára (csak 40-60% vagy a fölötti pluszban adok belőle el, és csak olyan cég ami bizonyos feltételeknek megfelel /adósság, cash…etc), de Pfizer lebegjen mindenki szeme előtt mennyire el lehet kúrálni big pharmáknál a dolgot. Amúgy ez az egy ami még igazán veszélyes lehet Sanofira, hogy azt csinálja majd mint a Pfe… dől a lé éppen, de kell az új originális minèl több…. éés el megy egy klasszikus shopping tree-re és bevásárol prémiumáron olyan biotechekből amiknek van jópár phase 1-2-3 állapotban lévő potenciális anyaguk (pfe 40+mrd dollárt fizetett seagen-ért, de hogy ki jön e a matek a pfe fő originálisainak patent cliff-jéig az máig nem tisztàzott - nem véletlen van ott ahol).
Azt kell megnézni, hogy a bevétel és nyereség hány %-át adja most a Dupixen. Sokat, nagyon sokat, túl sokat (pl: ‘25 első negyedév €9.9 mrd net sales ebből 3,8 mrd a Dupixen). 2031től a generikus gyártók kivégzik a Dupixent. Sanofi jó irányba indult, hogy jobbat fejlesszen ugyan erre a területre ‘31 utánra, csak a tegnapi meglepi az lett, hogy okéka az eredmény, de a Dupixennél az adott kezelési idő alatt nem lett jobb. Így viszont inkább a generikus dupixenek fognak menni jelenlegi állás szerint - ami előnye az újabbnak, hogy kevesebbszer kell beadni 1 évben, csakhát ezért senki nem fogja a generikus/origin ár különbözetet állni szerintem. Persze lehet tévedek. Amúgy Sanofi mint cég tök ok, a legyepálandó rész már kiszervezték egy külön cégbe (mindig elfelejtem a nevét, ennek része a szöröncsétlen hazai ex chinoin).
Te biztos jobban képben vagy nálam, én a korlátozott tudásom alapján leginkább azt gondolom, hogy Sanofi messze nem egy lábon áll, amennyire utána tudtam nézni van jó néhány sikeres termék ami hozza a profitot. Ez a szabadalom amit írsz, biztos igazad van, de ez nyilván nem új információ, nem erre esett tegnap 8%-ot. Mondjuk franciáknál most rossz a hangulat, lehet ennyi az egész.
Eurós részvények vitasarok